Skapte spenning; vant fortjent

Skapte spenning; vant fortjent

Lyn stod for spenningen begge veier da Redalen ble slått 3-1 borte.

På årets varmeste dag tok Lyn turen til Vardal utenfor Gjøvik, der Redalen har sin reservebane. Det var tabellens jumbo som ønsket velkommen til et sommervarmt Innland, selv om de fleste nok mistenker at hjemmelaget hadde mer å gå på enn tabellposisjonen tilsa.

Lyn stilte uforandret fra kampen mot Eidsvold Turn, og som mot Turn kom første sjanse ved Felix Boe-Tangen før minuttet var spilt. En stikker fra Sikander Iqbal Chaudry fant Felix på vei inn i straffefeltet, men skuddet gikk i et Redalen-bein og til hjørnespark.

I kampens tredje minutt kom den andre kvalifiserte sjansen. Fadel Karbon testet like gjerne skuddfoten på et frispark fra drøyt 30 meter. Ballen var perfekt plassert i hjørnet, men keeper Morten Nyborg Hoel fikk tiden han trengte, og slo ballen utenfor til Lyns andre sjanse fra hjørneflagget.

Kampbildet bar allerede preg av to lag med ulik innstilling til kampen. Redalen gjorde det de kunne, med ti mann dypt og Gülbetin Güven jagende på topp. Men til tross for at motstanderen kunne se ut til å være et knepp for små, holdt taktikken god stand i første omgang.

Kvarteret var nettopp passert da Felix Boe-Tangen igjen var først på ball i bakrom. Keeper kom ut, Felix kom seg rundt, men med spiss vinkel og et forsvar på full fart hjem endte forsøket på avslutning til side for lengste stolpe.

Fem minutter senere snappet Fadel Karbon en feilpasning i Redalens forsvar. Med keeper på halvdistanse forsøkte Fadel å lobbe, ballen duppet dog noen meter for sent og havnet over mål.

Og slik fortsatte det. Mats Ingebrigtsen serverte en rekke lekre langpasninger fra sin midtbaneposisjon, flere med Johannes Johannessen som adressat. Nærmest kom han like før halvtimen var rundet, da han fant Sikander Iqbal Chaudry med et innlegg. Dessverre ble det noen centimeter for høyt, og headingen havnet over mål.

Omgangens siste mulighet var av den pussige sorten. Fadel Karbon slo et innoverskrudd innlegg som gikk forbi alt og alle, før den smalt i stolpen og ut. Om keeper hadde kontroll der får han svare på selv, uansett gikk lagene til pause på et noe skuffende 0-0-resultat for Lyn.

(foto: Frank Halse)

Mads Peder Sveen fortsetter å imponere (foto: Frank Halse, arkiv)

Innbytter slo til igjen
Når man ikke scorer på sjansene sine, er det greit å kunne score uten at det egentlig er en sjanse. Det var også slik Lyn til slutt tok ledelsen på Vardal kunstgress.

Petter Høvik sendte ballen opp til Felix Boe-Tangen, som fikk tid til å snu seg og se fremover. I mangel på pasningsalternativer valgte den unge spissen å gå på avslutning fra langt hold. Skuddet så ikke spesielt hardt ut, men var like velplassert som den var overraskende, og hverken forsvar eller keeper rakk å blande seg inn. 1-0 til Lyn ut av ingenting, og en særdeles fortjent ledelse.

Klok av skade fortsatte Lyn å jage scoring nummer to. Kun fire minutter etter målet kom dagens snodigste situasjon. En Redalen-forsvarer slo helt upresset en pasning tilbake til keeper. Han bommet totalt på klareringen, og ballen trillet bakover mot mål. Der var Sikander Iqbal Chaudry på hugget. I kamp om den løse ballen hev keeper seg ned og reddet på strek med hendene. Undertegnede må ta forbehold for at jeg kan ha misforstått tilbakespillsreglene fullstendig, for stort klarere blir de ikke i min bok, men det er det lite å gjøre med nå.

Det tok uansett ikke lang tid før 2-0 satt i nettet. Mads Peder Sveen ble byttet inn for Fadel Karbon, og brukte under et minutt på å doble Lyns ledelse. En fin lobb fra Christoffer Simensen havnet på baksiden av Redalen-forsvaret, og med en liggende volley banket Sveen ballen ned i hjørnet.

Som vanlig er det bare én ting som overgår Sveens scoringer, og det er Sveens feiring. Sammen med ca. 30 tilreisende Lyn-tilhengere jublet innbytteren som om verden var reddet fra en snarlig undergang. Publikum jublet delvis for målet, og delvis for at kampen var punktert, som man på det tidspunkt hadde god grunn til å anta.

Men spenning skulle det bli. 70 minutter var spilt, uten en eneste Redalen-sjanse det var verdt å notere. Og da de fikk målet var det nesten så langt unna en sjanse man kommer. Petter Høvik skulle upresset spille tilbake til keeper, men fikk et sleivtreff av de sjeldne. Ballen ble lobbet over Adrian Møller, før den landet pent og pyntelig i mål. Jeg kjenner ingen god oversettelse for “freak accident”, så da holder vi oss der. Med selvmål i andre kamp på rad skapte Lyn selv spenning i en kamp som skulle være helt død.

Minuttene som fulgte ble svært ubehagelige. Redalen klarte aldri mobilisere noe ordentlig motangrep, men Lyn slurvet, virket nervøse, og rotet i situasjoner man tidligere hadde hatt full kontroll. Et par hjerter stoppet nok midlertidig da hjemmelaget fikk sin eneste skikkelige sjanse i kampen, og banket ballen i nettveggen fra spiss vinkel med fem minutter igjen å spille.

Heldigvis ordner det seg for snille gutter. På overtid fikk Redalen hjørnespark, men Petter Høvik hadde ingen planer om å etterlate selvmålet som dagens eneste minne. Stopperen stjal ballen og satte fart fremover i banen. Med en utsøkt pasning fant han Mads Peder Sveen, som løp fra sin forsvarer med ball i beina og kom alene med keeper. Der gjorde han ingen feil, økte til 3-1, punkterte kampen, og feiret med en salto-variant Cirque du Soleil verdig. Nesten.

På stillingen 3-1 ble de fire overtidsminuttene en lettet fest for Lyns tilreisende. Dommer blåste etter hvert av, og Lyn kunne ta bussen hjem med tre svært fortjente poeng i ryggsekken.

(foto: Lars Opstad)

Thomas André Ødegaard tok tre poeng i seriens første bortekamp (foto: Lars Opstad, arkiv)

– Blir usikre
Lyn-trener Thomas André Ødegaard kunne nok en gang puste lettet ut, i en kamp som ble mer spennende enn vi hadde ønsket:

– Det er jo utelukkende vi som gjør det spennende! Vi gir dem en gavepakket med selvmålet, men det er sånn som kan skje. Det plager meg mer at vi lar den situasjonen blåse liv i kampen. Vi blir usikre og slutter å spille fotball. Det har skjedd før i år, og er noe vi må øve på.

At Lyn tok seieren var likevel fullt fortjent. Sjansestatistikken talte sitt klare språk i begge omganger, men det var først etter pause målene kom:

– Vi gjorde ingen grep i pausen, tvert imot snakket vi om viktigheten av å være tålmodige og holde på vårt spill. Det klikket ikke helt før pause, men vi hadde god kontroll, og følte oss trygge på at målene ville komme.

Mads Peder Sveen står med tre mål på to innhopp, og de tre målene har alle vært viktige. Ødegaard er fornøyd med å ha den skadeplagede angriperen tilbake i laget:

– Vi har åpenbart noen på benken som er gode til å time byttene, ler treneren. – Men Sveen er en god spiss, en typisk målscorer, som vil bli veldig verdifull for oss. Vi må alltid se an kampbildene, han passer bedre mot noen motstandere enn andre. Men at vi har så gode og ulike spillere som konkurrerer om få plasser er helt klart en styrke for oss.

Neste kamp er mot Stabæk 2 på Bislett, 14. mai kl. 18:00. De to lagene har vunnet alle sine seriekamper i år, kanskje blir dette årets toppkamp. Møt opp!

Redalen – Lyn 1-3

0-1 Felix Boe Tangen (50)
0-2 Mads Peder Sveen (60)
1-2 Selvmål (71)
1-3 Mads Peder Sveen (90)

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller – Petter Høvik, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde – Anwar Pellegrino, Christoffer Simensen, Mats Ingebrigtsen, Johannes Johannessen – Fadel Karbon, Felix Boe-Tangen, Sikander Iqbal Chaudry

Bytter:
Mads Peder Sveen <> Fadel Karbon (60. min)
Noah Veiby <> Anwar Pellegrino (90. min)

Tags: ,

Følg oss:

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev:


Comments are closed.