Sveen sikret sen seier

Sveen sikret sen seier

Men ingen lot seg imponere da Lyn slo Eidsvold Turn 2-1.

(foto: Lars Opstad)

Årets tredje eller fjerde vår har meldt sin ankomst, med skiføre i marka og 15° på Bislett. Til tross for en attraktiv langhelg valgte noen hundre å ta turen til stadion, og det som på papiret skulle være en toppkamp i 3. divisjon avdeling 2.

Noen toppkamp så dette dog aldri ut som. Riktignok kom Lyn fra 90 tunge minutter mot Skeid, og riktignok ville en sykkeltur over dagens Bislett-matte få Paris–Roubaix til å fremstå plan og behagelig, men i dag tar vi først og fremst med oss tre poeng og ser frem mot neste kamp.

Med noen høydepunkter verdt å nevne, selvfølgelig.

Kampen åpnet behagelig for hjemmelaget, med et visst Lyn-press anført av Felix Boe-Tangen og Fadel Karbon. De to spissene fikk begge leke litt med bakrom, uten å komme til avslutning mot den slovakiske sisteskansen Peter Rusina.

Alt etter ti minutter kom første scoring. Lyn satte fart på venstre side, og slo opp mot Fadel Karbon i feltet. Storscoreren tok rollen som servitør med en heading ned til Mats Ingebrigtsen. Den tidligere Eidsvold Turn-spilleren klemte til, klistret ballen i hjørnet, og sendte Lyn opp i ledelsen 1-0 med sin aller første scoring i riktig drakt.

Men etter scoringen fikk kamputviklingen negativt fortegn for hjemmepublikummet. Eidsvold Turn tok over mer og mer av banespillet, uten å skape de helt store sjansene. 17 minutter var spilt da Jon Erik Økland avsluttet over fra 15 meter, ellers ble det med et par hjørnespark den første halvtimen.

Lyn var heller ikke ufarlige i denne perioden. Fadel Karbons skudd fra spiss vinkel ble reddet greit, men vi var svært nære en dobling da Anwar Pellegrino avsluttet en Lyn-kontring ved å banke ballen over et par meter fra straffemerket.

Den konklusjonen fikk også de fleste av gjestenes hel- og halvsjanser. Kristoffer Trandum Nordlie sendte ballen over fra utsiden av 16-meteren, mens Piotr Gawecki ble hentet inn av Amadou Conde da han fikk ballen alene i bakrom.

Kampen bar preg av en lav list og mange frispark, så da hverken gjestenes Henrik Ulseth eller Lyns Fadel Karbon traff mellom stengene fra distanse, ble det 1-0 til pause. Lagene hadde hver sin halvdel av første omgang, men tribunens uro over utviklingen var ikke uten grunn.

(foto: Lars Opstad)

Mats Ingebrigtsen scoret sitt første Lyn-mål mot gamleklubben Eidsvold Turn (foto: Lars Opstad)

Himmelsk avslutning
Første omgang var ikke mye å skrive hjem om, andre omgang ga dessverre enda mindre. Lyn virket utilpasse på eget gress, med svak presisjon i oppspillene og få interessante bevegelser. Gjestene fikk styre det meste av spillet, men slet heldigvis med å skape sjanser, og enda mer med å sette Adrian Møller på prøve da sjansene først kom.

Nærmest første kvarter av omgangen kom de blå, men det nokså upressede skuddet fra 10-12 meter havnet igjen over tverrligger.

Kampbildet ble etter hvert ganske tydelig. Eidsvold Turn lå høyt og jaget utligning, men slet med avslutningene. Lyn forsøkte å punktere på kontringer, men hverken presisjonen eller avslutningene var gode nok til å utfordre keeper Rusinas hvilepuls. Samtidig fortsatte kampen å stykkes opp av en rekke frispark rundt midten, der ballen stort sett oppholdt seg.

Da kampen nærmet seg sluttfasen ville det være løgn å si annet enn at bortelaget fortjente en utligning. Riktignok hadde Adrian Møller stort sett bare blitt truet av kollisjoner, mens skuddene hadde gått over og utenfor, men det var gjestene som presset gjennom hele andre omgang. Symptomatisk nok for kampen endte den lange offensiven med at Lyn scoret et mål for dem.

Thierry Dabove var et konstant uromoment på høyre kant for gjestene. I det 84. minutt kom han rundt på kant og slo skrått ut i feltet. Der traff ballen et Lyn-bein, endret retning totalt, og overlistet keeper Møller. 1-1 på Bislett, frustrasjon på tribunen, og irritasjon på bane og benk.

Men så kan vi endelig dra frem noe positivt. For som mot Tynset viste Lyn en uvurderlig kvalitet, nemlig evnen til å holde hodet kaldt og gå for scoring etter å ha fått en på trynet.

Sentral denne gang ble innbytter Mads Peder Sveen. Minutter etter utligningen ble han spilt opp av Morten Bjørshol. Med et nydelig medtak fikk han ballen ned bak forsvaret på femten meter, men alene med keeper skuddet ble for svakt.

Det tok ikke mange minuttene før krigeren Sveen brukte muskler igjen. Lyn fikk frispark halvveis inn på motstanderes halvdel, og slo høyt inn foran mål. Der ble det ti sekunder med flipperspill før Sveen fikk avslutte mot mål. Den skadeplagede spissen glemmer aldri hvordan man scorer, og det stod 2-1 på Bislett.

Vi unner alle Lyn-spillere alt godt, men tillater oss likevel å være litt subjektive. Sett i lys av Sveens skadehistorikk i Lyn, er det ingen vi unner en sen matchvinnerscoring mer enn ham. Nå håper vi helsa holder en hel sesong, og at det blir 19 til før året er omme. Minst!

Etter scoringen ventet nesten fem ulidelige overtidsminutter. Eidsvold Turn sendte alle mann i angrep, mens Lyn klarerte både i høyde-, lengde- og breddedimensjonene. Nærmere enn et hjørnespark kom heldigvis ikke gjestene i denne perioden heller, og dommer blåste av på stillingen 2-1 til Lyn.

Flatterende om vi ser på kampbildet, men likevel fryktelig deilig. Vi tar med oss tre poeng på en litt lurvete dag, og satser på at finspillet kommer når Bisletts kvadratmetere er enige om hvilken høyde som gjelder.

(foto: Lars Opstad)

Mads Peder Sveen ga alt, og avgjorde kampen i siste minutt (foto: Lars Opstad)

– Sterkt å komme tilbake
Det største smilet på stadion etter sluttsignalet var Sveens. Spissen scoret like før slutt, og feiringen levnet liten tvil om hvor viktig det var for ham:

– Jeg føler at jeg har noe å bevise i Lyn, da er det fantastisk å få en sånn scoring. Særlig med tanke på sjansen jeg brant like før. Det smakte virkelig godt!

Sveen så 68 minutter fra sidelinjen, og kom inn i en rotete periode av kampen:

– Det stanget veldig, ja. Noen ganger kan det nesten være en ulempe å score så tidlig. Da slipper vi oss litt ned og lar dem presse. Jeg synes ikke vi mistet kontroll på kampen selv om de presset, men så slipper vi inn et fryktelig surt mål. Da er det sterkt av oss å slå tilbake!

Lyn må vente med å møte Raufoss 2, som måtte avlyse mandagskampen grunnet snø, men står med full pott etter to kamper. Sveen tror vi har mer godt i vente:

– Stemningen i laget er kjempegod, og vi skal selvsagt være fornøyde med full pott. Og så gleder vi oss allerede til neste kamp!

Nå venter Redalen borte på lørdag, før Stabæk 2 gjester Bislett søndag 14. mai!

Lyn – Eidsvold Turn 2-1

1-0 Mats Ingebrigtsen (11)
1-1 Selvmål (84)
2-1 Mads Peder Sveen (89)

Tilskuere: 498

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller – Petter Høvik, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde – Anwar Pellegrino, Christoffer Simensen, Mats Ingebrigtsen, Johannes Johannessen – Fadel Karbon, Felix Boe-Tangen, Sikander Iqbal Chaudry

Bytter:
Morten Bjørshol <> Amadou Koulibaly Conde (46. min)
Noah Veiby <> Anwar Pellegrino (65. min)
Mads Peder Sveen <> Fadel Karbon (68. min)
Marko Nazari <> Christoffer Simensen (77. min)

Tags: ,

Følg oss:

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev:


Comments are closed.