Cupeventyret starter mot Røa

Cupeventyret starter mot Røa

Lyn møter nabo borte i første kvalikkamp.

(foto: Frank Halse)

To kvalifiseringsrunder står mellom Lyn og Norgesmesterskapet 2017. I ettermiddag ble første runde satt opp, og Lyn må slå nabo Røa borte for å ta seg videre.

Dermed blir det et gjensyn med Røa kunstgress, der Lyn i fjor slo Svelvik på lånt hjemmebane. Gjensyn blir det også med Røa, som vi har fått flere anledninger til å bli kjent med de siste årene.

I 2009 vant Lyn 6-0 over laget i NMs andre runde, blant annet med Lucas Pratto som tomålsscorer. I 2012 ble det to seriekamper. Det ble seier 2-0 hjemme etter mål fra Birger Rasmussen og Jonas Rygg, og igjen 6-0 borte med Mads Dahm, Birger Rasmussen og Jonas Rygg som tomålsscorere.

En rekke spillere har dratt begge lag drakter over hodet, med jevnlig trafikk begge veier. I 2015 var Røa svært nær opprykk til 2. divisjon med et lag dominert av gamle Lyn-helter, men laget slo sprekker før 2016-sesongen, og måtte bygges opp helt fra bunnen av. Resultatet ble 5 poeng, jumboplass på tabellen og nedrykk til 4. divisjon.

Referansene er færre når de to møtes til cupdyst i 2017. Vi gleder oss likevel til den korte turen mot vest, og årets første tellende kamp i kjente omgivelser. Kampdag er senest 29. mars, men klubbene kan bli enige om å spille tidligere. Vi kommer tilbake til nøyaktig kampdag og -tid så snart dette er klart.

Se også: Slik spilles 1. kvalifiseringsrunde NM menn (fotball.no)

Tags: , ,

Følg oss:

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev:


Comments are closed.