Klar for NM – såvidt!

Klar for NM – såvidt!

Lyn slo Gjelleråsen 1-0 i en kamp med to svært forskjellige omganger.

(foto: Lars Opstad)

Andre og siste kvalifiseringsrunde til NM ble spilt på Kringsjå, med Gjelleråsen fra 4. divisjon som motstander. Alle var forberedt på en tøffere kamp enn mot Røa, der Lyn vant 7-1, men det tok tid før gjestene begynte å true.

Lyn styrte oppgjøret fra start, uten å skape de helt store sjansene. Ti minutter var passert da Fadel Karbon kom seg rundt på høyre side. Han slo 45 grader ut mot Rune Isaksen, men fra en litt vanskelig vinkel valgte Isaksen å hoppe over. Bak ham ventet absolutt ingen, men tommel opp for en god idé.

Rundt kvarteret kom plutselig sjansene tett for hjemmelaget. Skudd fra Emil Borkø og Fadel Karbon sørget for hjørnespark, som på sin side ga flere hjørnespark, og på kort tid skapte Lyn fem-seks av disse. Mannen som holdt gjestene inne i kampen het Jaran Vefring. Keeperen avverget det ene skuddet etter det andre, og imponerte spesielt da Anwar Pellegrino avsluttet akrobatisk på halvvolley fra skrå vinkel.

Men det var ikke bare keeper som ødela for Lyn. Halvveis inn i omgangen havnet en horribel feilpasning i føttene til Fadel Karbon, som sammen med Rune Isaksen møtte keeper og én forsvarer. Fadel spilte til Isaksen, som prøvde seg på en lobb, men heller ikke to mot én klarte Lyn å skape nettsus.

Vertene hadde vinden i ryggen, og ballen beveget seg stort sett i samme retning som været. Gjestene fikk et par sjanser på corner, og hadde et skudd over mål etter frispark, men det er ingen tvil om at Lyn burde ledet til pause. Det ville kommet godt med, for andre omgang skulle bli en ganske annen.

Heldigvis åpnet den best mulig for Lyn. Før minuttet var spilt havnet ballen hos Johannes Johannessen til venstre for mål. Kantspilleren headet ned til seg selv, dro ballen inn i feltet, og avsluttet presist i nærmeste hjørne. 1-0 til Lyn, og på dette tidspunktet håpet vi den forløsende scoringen skulle gjøre det trivelig i den sedvanlige Kringsjå-kulda.

(foto: Lars Opstad)

Det smalt i taklingene på Kringsjå (foto: Lars Opstad)

Tatt av vinden
I stedet var det Gjelleråsen som begynte å presse. Første sjanse kom etter en snodig situasjon, der hele Kringsjå trodde ballen var ute til innkast. Klareringen fra Gjelleråsens back havnet i bakrom, der en våken spiss fikk med seg at ingen fløyter fløytet. Presset av Benjamin Nessjø Nyheim forsøkte spissen å avslutte, men Lyn fikk på et vis avverget situasjonen.

Gjestene begynte å spille høyt mot Brian Dibula Paul, som viste god fart og ballkontroll på høyre kant. Ved et par anledninger kom han rundt på sin kant, og innleggene var ikke ufarlige. Heldigvis for Lyn traff de heller aldri perfekt.

Som i første omgang preget vinden det som skjedde. Møller slet med å få utspill over midtbanen, og bakromspasningene fra bortelaget ble skumle hver gang. Aller farligst ble det etter et nytt innlegg fra høyre, der en Gjelleråsen-spiller på bakre stolpe umulig kan ha vært langt fra å styre ballen i det åpne målet foran seg.

Lyn skapte lite i denne perioden. En fin detalj fra Eirik Bækkelund sendte målscorer Johannes Johannessen i scoringsposisjon, men den gode avslutningen ble blokkert til corner.

De siste ti minuttene ble bare nervepirrende. Gjelleråsen pumpet alt fremover, Lyn ble liggende dypt, og klareringene ble stadig mer paniske. Tidligere Lyn-spiller Mihkku Måsø vartet opp med det som nok burde gitt 1-1. Et strålende løp på venstre side lurte Lyn-forsvaret trill rundt, men igjen ble avslutningen blokkert til corner. På hjørnesparket fikk vi en sjelden miss av vår ellers patente nykommer i mål. Keeper kom ut, ballen ble for høy, men marginene var på Lyns side, og headingen gikk til side for mål.

Seks minutter overtid var hverken bra for publikums kjernetemperatur eller mentale velvære. Målet kom likevel aldri, og med 1-0 i den endelige protokollen blir det 1. runde i NM for Lyn.

(foto: Lars Opstad)

Ødegaard mener Lyn burde avgjort før pause (foto: Lars Opstad)

– Blir redde
Etter kampslutt valgte Thomas André Ødegaard å glede seg over avansementet:

– Vi holder nullen, vinner, og tar oss videre. Det siste er tross alt det viktigste i cupen, og jeg er stolt av gutta som drar det i land.

At omgangene ble så ulike mener treneren skyldes det mentale, ikke fysikken:

– Laget skal holde i 90 minutter nå, helt klart. Men de ble nok litt redde og resultatfokuserte da Gjelleråsen fikk et par sjanser. Vi burde avgjort dette før pause, men i stedet kommer frykten for å rote det bort. Da slutter vi å spille fotball.

Treneren skrøt også av kveldens motstander, som leverte en svært god andre omgang:

– Jeg så Gjelleråsen på mandag, og da jeg kom 20 minutter inn i første omgang ledet de 4-0. Så dette er ikke noe ordinært 4. divisjonslag, og jeg kan forsikre om at vi ikke har undervurdert dem.

NMs første runde spilles etter planen 26. april. Følg med!

Lyn – Gjelleråsen 1-0

1-0 Johannes Johannessen (46)

Tilskuere: 350

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller – Amadou Koulibaly Conde, Benjamin Nessjø Nyheim, Ola Sætherbakken – Eirik Bækkelund, Marko Nazari, Emil Borkø, Johannes Johannessen – Rune Isaksen, Anwar Pellegrino, Fadel Karbon

Bytter:
Sikander Iqbal Chaudry <> Rune Isaksen (46. min)
Mats Ingebrigtsen <> Marko Nazari (72. min)
Felix Boe-Tangen <> Anwar Pellegrino (72. min)

Tags: , , ,

Følg oss:

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev:


Comments are closed.