Senket av dødballer

Senket av dødballer

David Tavakoli ble avgjørende da Lyn tapte 1-2 for Skeid.

(foto: BillyBonkers)

Det var duket for derby med historisk sus på Nordre Åsen, da Lyn gjestet Skeid i Norgesmesterskapets første runde. Lagenes veier har krysset hverandre noen ganger de siste årene, med litt ulikt utgangspunkt. I dag møttes to antatte topplag fra 2. og 3. divisjon, med Lyn som underdog for første gang siden Tromsø stod på motsatt banehalvdel i fjor.

Starten av kampen levnet liten tvil om at bookmakerne hadde valgt riktig side. Mustafa Hassan Ahmad kom rundt på høyre for første gang før ti minutter var spilt, men skuddet ble reddet av Adrian Jonuzi Møller.

Før kampen snakket alle om Skeids dødballstyrke. Nervene sitret derfor da hjemmelaget tok sitt første hjørnespark, men denne hadde ikke Lyn store problemer med å klarere.

På andre forsøk traff imidlertid vertene blink. Et hjørnespark var det riktignok ikke, men frisparket var så nærme flagget at innøvde trekk kunne brukes uten nevneverdige modifikasjoner. Innlegget var hardt i hoftehøyde, og halvt liggende banket David Tavakoli inn 1-0 bak en sjanseløs Adrian Møller.

Et lekkert mål, og et ubehagelig omen for hva resten av kampen stod i fare for å bli.

Heldigvis tok det seg opp. Skeid var førende før pause, men Lyn hadde en god midtperiode, og var ikke helt ufarlige foran mål. Emil Borkø, Mats Ingebrigtsen og Rune Isaksen testet alle gode skuddføtter, dessverre uten å få ballen mellom stengene. Nærmest kom Isaksen, da Felix Boe-Tangen brystet ballen ned, spilte tilbake til spissmakkeren, og så ballen stryke utenfor fra snaut 20 meters hold.

Mot slutten av omgangen var likevel Skeid nærmest å doble. Jens Rongved satte Møller på prøve fra skrått hold, mens målscorer Tavakoli fikk testet både skuddfoten og hodeferdighetene uten å overliste keeper.

(foto: BillyBonkers)

Anwar Pellegrino sendte Lyn til himmels – i noen minutter (foto: BillyBonkers)

Tre minutter i paradis
Vinden på Nordre Åsen er ikke den samme maktfaktoren som på den meteorologiske kuriositeten Kringsjå, men etter pause så spillet ut til å bevege seg mot det samme målet som i første. Lyn åpnet bra, og før fem minutter var spilt kom den første gigantsjansen.

Rune Isaksen lobbet ballen over Skeid-forsvaret, Johannes Johannessen kom skrått inn fra venstre, og med en behersket avslutning styrte han ballen på volley i lengste stolpe og ut.

Få minutter etter luktet det svidd igjen. Johs hindret eliteserieaktuelle Ridouan Essaeh, men måtte gi hjørnespark til Skeid. Lyn vant ballen raskt, og kontret direkte. Felix Boe-Tangen satte fart, med Sikander Iqbal Chaudry helt fri på motsatt side. Under press klarte ikke den unge spissen å løse pasningsgåten, men med et godt skudd skaffet han corner til Lyn.

At Lyn spilte godt betød ikke at Skeid var uten sjanser. Timen var såvidt passert da hjemmelaget traff aluminiumet med et skudd fra skrått hold. Like etter fikk Mustafa Hassan Ahmad avslutte upresset mot Møller for andre gang i kampen, men for andre gang stod sisteskansen igjen med det lengste strådet.

Så kom målet. Etter Tynset-kampen garanterte undertegnede at Pellegrino-mål var rett rundt hjørnet, og da det først kom var det lekkert. Innbytteren tråklet seg gjennom et nølende Skeid-forsvar, og curlet ballen opp i lengste hjørne. Utsøkt fra start til slutt, og 1-1 på Nordre Åsen.

Dessverre var vi ikke lenge i paradis. Kun to minutter etter scoringen fikk David Tavakoli et spark i leggen, og dommer pekte på straffemerket. Skeids toppscorer tok straffen selv, var iskald, og sendte Skeid opp i 2-1. Dermed måtte Lyn igjen jage utligning.

(foto: BillyBonkers)

Skeid slo Lyn for første gang i Felix Boe-Tangens levetid (foto: BillyBonkers)

Cupexit i første runde
Resten av kampen ble smårotete, med et Lyn-lag som tok større sjanser for å score og et Skeid-lag som forsøkte å drepe oppgjøret.

Mustafa Hassan Ahmad får kanskje ikke karrierens beste nattero til tross for seier, for like før slutt ble hans tredje forsøk alene med keeper avverget. Lyn fikk et par hjørnespark mot slutten, men klarte ikke konvertere. Samtidig fikk Skeid en liten håndfull sjanser mot et høytstående Lyn, blant annet med kampens tredje stolpetreff.

Dermed endte det hele med 1-2-tap og cupexit i første runde. En fortjent seier for Skeid, kampen sett under ett, selv om vi finner flere ting å glede oss over. Lyn står bra mot en opprykkskandidat på nivået over, og gir kamp til siste spark på ballen. I tillegg gleder vi oss over å se spillere som Petter Høvik og Mads Peder Sveen få årets første minutter etter skade!

Nå blir det fullt fokus på serien. Etteren bomtur til Raufoss på mandag satser vi på 90 minutters fotball på Bislett søndag 18:00, da Eidsvold Turn er motstander på Bislett. Dette er en kamp mellom avdelingens oddsfavoritter, så her er det bare å møte opp!

Skeid – Lyn 2-1

1-0 David Tavakoli (15)
1-1 Anwar Pellegrino (72)
2-1 David Tavakoli (75, str)

Tilskuere: 853

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller – Petter Høvik, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde – Johannes Johannessen, Emil Borkø, Mats Ingebrigtsen, Noah Veiby – Rune Isaksen, Felix Boe-Tangen, Sikander Iqbal Chaudry

Bytter:
Anwar Pellegrino <> Noah Veiby (46. min)
Fadel Karbon <> Sikander Iqbal Chaudry (59. min)
Mads Peder Sveen <> Felix Boe-Tangen (71. min)

Tags: ,

Følg oss:

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev:


Comments are closed.