Avskjedshilsen fra Jonas Scheie Hammer

Avskjedshilsen fra Jonas Scheie Hammer

Les midtbanespillerens hyllest til Bastionen.

(foto: Lars Opstad)

Kjære Lyn-venner.

Jeg ba Rolf Magne om å få skrive noen ord nå som det er klart at jeg velger å la verdens fineste drakt bli hengende på veggen i denne omgang. Ikke for å unnskylde meg, eller forsøke å fremstille meg selv som verdens fineste fyr. Men fordi fansen fortjener å vite hvor mye de betyr for oss spillere.

Aller først: Fjorårssesongen. Tragisk.

Dere fikk kjenne på hvordan det var å skulle heie fram et lag som ikke hadde noe å spille for. Jeg kan fortelle at det var grisetungt for oss utpå der og. For konkurransemennesker er det tømmende å plutselig ikke ha noe å spille for gjennom en hel sesong. Fasiten, som viste 15 poeng ned til andreplass i oktober, betydde lite. Det var 16. mai-tapet mot Lørenskog 2 vi husket best. Fordi vi hadde skuffet Bastionen, som hadde mobilisert inn mot den kampen. Mange dukket ikke opp på Bislett etter den forestillingen. Noe vi forstod godt. Sesongen var tvers gjennom trist. Men jeg kan love at det blir helt andre boller i år. Lyn skal opp.

For min del evnet ikke jeg å samle nok motivasjon til en ny sesong. Hovedsakelig fordi 100%-stillingen min i NRK med hyppig kvelds- og helgearbeid ikke ville tillatt meg å gjennomføre fulle treningsuker. Da er det mer rettferdig og rimelig at Thomas André og Klaus konsentrer seg om de som jobber og sliter daglig. Dette er for øvrig en trenerduo jeg har fått et veldig godt inntrykk av, og som jeg er overbevist om at kommer til å levere varene i flere år fram i tid.

Til slutt tillater jeg meg selv å mimre litt. Høsten 2015. Magisk.

På fotballens nasjonaldag i 2013 møtte vi Sandefjord borte med Follo i Obosligaen. 2400 tilskuere.

Glem det a, hvalfangere.

Når jeg om 50 år skal fortelle barnebarna om tiden som fotballspiller, er det høsten 2015 jeg vil skildre med stor stolthet. Stabæk 2 hjemme en sen mandag i august. En spik spenna gæren trenerduo. Blussing, hese røster i 90 minutter, tifoen mot Skeid. Ousmane Fane og Jason Bli. #Sekstenmotholmen. ”Jonas Hammerkopter” og heiarop fra Store Stå. En høst med konstant gåsehud.

Faen, så moro vi hadde det.

Det er på tide å finne tilbake til den godfølelsen.

Jeg vil helt til slutt oppfordre alle som er glad i klubben til å støtte laget under den første etappen av reisen hjem. Hjem til toppen. Dere er forbanna viktige.

Kjøp sesongkort! Det skal jeg.

For denne gang, tusen takk! Vi sees, venner.

Jonas Scheie Hammer

Tags: ,

Følg oss:

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev:


Comments are closed.