Unggutter forlenger

Unggutter forlenger

Tre spennende spillere blir i Lyn.

(foto: lyn1896.no)

Lyn spilte årets første treningskamp på søndag, med en god gjennomkjøring for store deler av stallen. Vår nye trener, Thomas André Ødegaard, viste både da og nå at han har tillit til fjorårets spillergruppe. Tirsdag kveld fortsatte arbeidet med å bygge opp stallen, med tre viktige signaturer.

Sofus Rasmussen (21) debuterte for Lyns a-lag like etter å ha fylt 16. Etter et opphold i Bærum kom han tilbake før 2015-sesongen, da som førstevalg mellom stengene med 21 kamper. I fjor ble det 10 kamper fra start, og tross sin unge alder har keeperen sikret 36 kamper for Lyn.

– Sofus var matchvinner i minst én kamp på Bislett i høst. Nå vil han vise alle at han har seriøse hensikter med å jakte keeperplassen, forteller sportslig leder Rolf-Magne Walstad.

Morten Lyngstad Bjørshol (19) kom i likhet med Sofus til Lyn før 2015-sesongen. Den anvendelige spilleren hadde imponert stort på Stabæks juniorlag, men foreløpig har Lyn-karrieren blitt holdt tilbake av skader. Nå håper han å ta en kraftig bykst opp fra de 11 kampene han står med etter to år i klubben.

Mot Kråkerøy fikk Bjørshol prøve seg på stopperplass. Han er aktuell i flere posisjoner, og her tror Walstad nøkkelen til gjennombruddet ligger:

– Å være “potet” kan være en fordel, men også en utfordring. For Morten handler det om å trene godt og utfordre de etablerte, samt finne i hvilken posisjon han blir best, fortsetter Walstad.

(foto: lyn1896.no)

David Nowicki tar minst to år til i Lyn (foto: lyn1896.no)

Spennende keeper fortsetter
Thomas André Ødegaard fikk 135 kamper mellom stengene i Lyn, og etter flere år som keepertrener i Strømsgodset er grunnlaget godt for de unge målvaktene i klubben. David Nowicki (19) valgte å signere ut 2018-sesongen, og blir dermed under Ødegaards vinger i minst to år.

Den unge keeperen kom til Lyns juniorlag fra Heming i 2015. Da hadde han allerede 10 a-kamper for Heming i 4. divisjon, og innsatsen på juniorlaget har blitt lagt godt merke til internt. I 2015 kom også debuten for a-laget, da han kom inn for en skadet Sofus Rasmussen borte mot Ullern.

Nå er David førsteårs senior, og vi gleder oss til å se hvordan han utvikler seg i det som ser ut til å bli en meget sterk keepergruppe.

Vi gratulerer alle tre med ny kontrakt!

Tags: , , ,

Følg oss:

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev:


Comments are closed.