Lyn - Junkeren
Apr
29
4:00 PM16:00

Lyn - Junkeren

#LYNJUN

View Event →

Fløya - Lyn
Apr
22
3:00 PM15:00

Fløya - Lyn

#FLØLYN

View Event →
Lyn - Melbo
Apr
15
3:00 PM15:00

Lyn - Melbo

#LYNMEL

View Event →
Lillehammer - Lyn 2-4
Jun
25
6:00 PM18:00

Lillehammer - Lyn 2-4

Lillehammer - Lyn 2-4

Mål:
1-0 Prince Kabeya (5, str)
1-1 Rune Isaksen (34, str)
1-2 Mads Peder Sveen (37)
2-2 Prince Kabeya (49)
2-3 Mads Peder Sveen (69)
2-4 Rune Isaksen (79)

Lyn (3-4-3): Adrian Møller - Henrik Carlyle, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde - Eirik Bækkelund, Christoffer Simensen, Rune Isaksen, Johannes Johannessen - Anwar Pellegrino, Mads Peder Sveen, Bjarte Hovland

Bytter:
Noah Veiby <> Mads Peder Sveen (71. min)
Kasper Kaaber <> Anwar Pellegrino (80. min)
Nabil el Hor <> Rune Isaksen (86. min)
Marko Nazari <> Christoffer Simensen (90. min)
View Event →
Lyn - Gjøvik-Lyn 6-3
Jun
19
7:00 PM19:00

Lyn - Gjøvik-Lyn 6-3

 Foto: BillyBonkers

Foto: BillyBonkers

Mandag 19:00 blir det navnederby på Bislett stadion.

Lyn fortsetter å knipe seire, med 2-1 borte mot Ready og 3-2 over Flisa borte friskest i minne. Nå skal vi tilbake til Bislett, med Gjøvik-Lyn som motstander.

Se også: Inviter venner og kjente på Facebook

Det kunne knapt vært jevnere i toppen av 3. divisjon avdeling 2. Lyn har en hengekamp som må vinnes, men i likhet med Stabæk 2 og Korsvoll står vi med ett tap og en lang rekke trepoengere. Her kan hver kamp bli avgjørende.

Gjøvik-Lyn
Etter noen år som Gjøvik FF har laget fra Mjøsbyen funnet frem det vakre Lyn-navnet igjen. Starten på en ny æra kunne imidlertid vært bedre. Etter flere år i 2. divisjon ble det nedrykk i fjor, og et voldsomt mannefall i stallen fulgte.

Gode spillere har de likevel igjen. Blant annet scoret Lars Johan Kollshaugen to mot Lyn i 2013, mens Dag Alexander Olsen har vært innom junioravdelingene til Tottenham og Valencia, i tillegg til spill i eliteserie og 1. divisjon for Odd og Fredrikstad.

Laget åpnet sesongen svakt, men har hevet seg etter trenerbytte, og står med 3-1-1 på de siste 5. At tapet kom mot Stabæk 2 gjør ikke rekken svakere. Forrige kamp endte 0-0 mot Ready, før det slo de Lokomotiv Oslo og Valdres.
 

 Mads Peder Sveen kan møte flere gamle kjente (foto: Lars Opstad)

Mads Peder Sveen kan møte flere gamle kjente (foto: Lars Opstad)

Hvordan følge kampen?
Kampen starter på Bislett mandag 19:00 (merk uvanlig kampdag).

Vi setter stor pris på om billetter kjøpes via lynbutikken.no eller via Vipps.

Voksen: 100kr
Barn: 50kr

Alle Lyns barne- og ungdomsspillere slipper gratis inn.

Vi sees på Bislett!

 

View Event →
Jun
10
4:00 PM16:00

Flisa-Lyn 2-3

IMG_20170610_165404-1024x753.jpg

Ny ettmålsseier

Ny ettmålsseier
Lyn ledet 3-0 over Flisa 20 minutter før slutt, men spenningen slipper vi ikke unna!

(foto: lyn1896.no)

Korsvoll ble første lag som slo Stabæk 2 i årets 3. divisjon, dermed lå tre lag i toppen med ett tap hver etter ni serierunder. Lyn har imidlertid en hengekamp mot Raufoss 2, og måtte beseire et sterkt hjemmelag på Flisa for å holde følge med de to konkurrentene.

Skadesituasjonen gjorde ikke saken enklere for Thomas André Ødegaard. Henrik Carlyle kom inn i forsvaret til sin første kamp fra start, Petter Høvik ble flyttet opp på midtbanen, mens Ola Sætherbakken inntok rollen som midtspiss, der han også vikarierte i deler av fjorårssesongen.

Med mange nye relasjoner gjestet Lyn et lag som hadde vunnet tre av sine siste fire, og som stod med 3-0-1 på hjemmebane. Flisa gikk også ut med selvtillit på eget kunstgress. Tre minutter var spilt da de fikk sitt første hjørnespark, uten at noe kom ut av den.

Første halvdel av omgangen var heller tam. Det var hjemmelaget som holdt ballen mest og presset offensivt, men det kom få sjanser ut av ballbesittelsen. Lyns første kom etter et kvarter, da et skudd fra Felix Boe-Tangen ble reddet greit av keeper, mens Tore Andreas Gundersen overrasket Adrian Møller i Lyn-målet med en frekk lobb uten å treffe mellom stengene.

Flisas beholdning før pause var et halvt dusin cornere og et par halvfarlige avslutninger. For Lyn ble en scoring fra Ola Sætherbakken annullert for offside, mens skuddene ellers ble for svake. At Lyn likevel gikk til pause med 2-0-ledelse skyldes i all hovedsak én mann.

Rune Isaksen er tilbake etter skadeproblemer, og har vist gode takter de siste par kampene. I dag var Senjas store sønn tilbake på topp. 38 minutter var spilt da han lekte med Flisa-forsvaret på 20 meters hold. Etter noen horisontale dragninger slo han en perfekt pasning gjennom til Johannes Johannessen alene med keeper. Johannessen var kald, styrte ballen forbi keeper og sørget for 1-0 til Lyn.

Fem minutter senere gjorde Isaksen det selv. Målet var nok ikke helt på høyde med det han scoret mot Alta borte i 2013, men helt gal er likevel ikke sammenligningen. Fra avstand og skrå vinkel banket han til, ballen curlet over keeper og duppet ned i lengste kryss.

2-0 til pause kunne virke flatterende spillet tatt til betraktning, men her var det effektiviteten som skilte lagene.

(foto: Lars Opstad, arkiv)
Mål og målgivende fra Mats Ingebrigtsen og Rune Isaksen (foto: Lars Opstad)
Skapte spenning igjen
Rune Isaksen startet også andre omgang med et skudd, men denne gikk rett på keeper. Og som mot Ready sist helg roet det seg etter hvilen. For gjestene skapte Simen Stølen litt kaos da han skjøt fart inn i feltet, men Adrian Møller var godt ute og avverget før avslutningen kom.
Flisa viste klare styrker offensivt, og produserte en rekke hjørnespark fra innlegg og oppspill. Store sjanser ble det dog ikke av trykket, tyve minutter ut i omgangen var det derimot Lyn som fant nettmaskene igjen.

Mats Ingebrigtsen slo et frispark fra innleggsposisjon, og som mot Valdres gikk ballen over keeper. På bakre stolpe stod Felix Boe-Tangen som stanget ballen i nettet. Om den var over streken før den møtte Felix’ hode skal de to få krangle om, men målet ble registrert på Mats Ingebrigtsen, og ville nok gått i mål uansett, så lar vi trønderen få æren for 3-0-målet.

Dødelig effektivt av Lyn, som så ut til å ha full kontroll på kampen. Men er det én ting vi har lært av Lyn anno 2017 er det at ingen kamper er avgjort før dommeren blåser. Om Lyn står til tap eller uavgjort hentes det inn, står Lyn til seier rotes det nesten bort. Nesten. Med 7-0-1 skal vi ikke klage på poengfangsten, men stakkars supporterhjerter har fått kjøre seg i hele år, og Flisa ble intet unntak.

Etter 70 minutter landet et innlegg fra høyre i føttene til Bjørn Erik Krogh Gerson i 16-meterfeltet. Han fikk all tid i verden til å sikte, og satte ballen i mål bak Adrian Møller.

Fremdeles skulle det ikke være spennende. 3-1 til Lyn, under 20 minutter igjen å spille, og et kampbilde som ikke tydet på sjansebonanza mot slutten heller. Og Lyn var jammen ikke langt unna å punktere fullstendig. Et frispark fra Rune Isaksen ble reddet, men keeper måtte gi retur. Den havnet nesten i føttene til Marko Nazari, som i så fall ville hatt åpent mål. Like etter fant Isaksen et halvt dusin Lyn-spillere foran mål, men ingen ble enige om hvem som skulle skyte, ben ble ikke stokket riktig, og Flisa fikk til slutt klarert.

To minutter på overtid skjedde det som ikke skulle skje. Denne gang kom innlegget fra venstre, og tidligere Tyskland-proff Tore Andreas Gundersen fikk heade upresset ned i nærmeste hjørne. 3-2, og nok en gang måtte vi pine oss gjennom eviglange overtidsminutter.

Flisa fikk sin sjanse nesten seks minutter på overtid, ikke overraskende etter hjørnespark. Heldigvis ble det med sjansen, og nok en gang kunne vi puste lettet ut. Det gikk denne gangen også.

(foto: Lars Opstad)
Thomas André Ødegaard var stolt over innsatsen (foto: Lars Opstad, arkiv)
– Stolt av gutta
Thomas André Ødegaard fortsetter å plukke trepoengere, nok en gang etter en ettmålsseier:
– Vi har god kontroll i første omgang, uten at vi skaper så mye. Etter pause slutter vi å spille, slutter å ta sprintene. Vi sliter med å håndtere de høye ballene deres, og da blir det dessverre spennende igjen. Men vi tar de tre poengene, og det er tross alt det viktigste.

Henrik Carlyle startet sin første kamp, Bjarte Hovland debuterte, mens Rene Reyes fikk sine første minutter for a-laget denne sesongen, dette på toppen av spillere i uvante posisjoner. Ødegaard legger ikke skjul på at skadene preger kampen:

– Vi er nede på beinet med skader nå, og den siste halvtimen blir det mange nye relasjoner å holde styr på. Det er selvfølgelig en ekstra utfordring. Så jeg er stolt av gutta som drar det i land. Vi har vunnet 7 av 8 i serien, så selv om det er ting vi kan bli bedre på må vi også kunne glede oss over det som tross alt stemmer!

Lyns neste kamp er hjemme mot Gjøvik-Lyn mandag 19. kl 19:00!

Flisa – Lyn 2-3

0-1 Johannes Johannessen (39)
0-2 Rune Isaksen (44)
0-3 Mats Ingebrigtsen (64)
1-3 Bjørn Erik Krogh Gerson (71)
2-3 Tore Andreas Gundersen (90)

Tilskuere: 321

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller – Henrik Carlyle, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde – Eirik Bækkelund, Petter Høvik, Mats Ingebrigtsen, Johannes Johannessen – Felix Boe-Tangen, Ola Sætherbakken, Rune Isaksen

Bytter:
Marko Nazari <> Ola Sætherbakken (68. min)
Bjarte Hovland <> Petter Høvik (83. min)
Rene Reyes <> Rune Isaksen (89. min)
Noah Veiby <> Felix Boe-Tangen (90. min)

View Event →
May
14
6:00 PM18:00

Lyn-Stabæk 0-1

 foto: Lars Opsatd

foto: Lars Opsatd

Tap i tett toppkamp

Lyn og Stabæk 2 byttet på å dominere, men det var bare gjestene som fant veien til mål.

 

Det var duket for toppkamp på Bislett, da Lyn møtte Stabæk 2 i kveld. Når to lag uten poengtap møtes må minst én rekke brytes, og etter en jevnspilt kamp var det dessverre gjestene som trakk det lengste strådet.

Lyn åpnet bra de første minuttene, men det var ingen tvil om at de unge, hardtsatsende Stabæk-spillerne holder et høyere nivå enn avdelingen for øvrig. Presisjonsnivået og balltempoet var høyere, og i starten så Lyn-spillerne periodevis ut som uforberedte prøvespillere på en eliteserietrening.

Heldigvis fikk vi se et hjemmelag som hevet seg, men først skulle Stabæk få brenne noen sjanser.

Et kvarter var spilt da en litt for treg reaksjon på Lyns midtbane endte med balltap. Emil Bohinen skjøt fart på venstre side, og la ut til Sindre Mauritz-Hansen. Den fremdeles unge spissen har herjet i 2. divisjon en årrekke før overgangen til Stabæk, men dagens første avslutning mot mål gikk utenfor fra snaut 15 meter.

Tre minutter etter kom sjanse nummer to. Denne gang var Mauritz-Hansen servitør, mens det var Ola Brynhildsens tur til å skyte utenfor stengene.

Så begynte Lyn å komme inn i tempoet. Kort tid etter de to Stabæk-sjansene fant Christoffer Simensen rom, og med en herlig ball fant han Fadel Karbon på vei gjennom. Keeper Gurpreet Singh Sandhu raste ut av målet, og drøyt 25 meter fra mål havnet de to i kamp om ballen. Karbon kom først, men forsøkte å avslutte direkte, og med keeper så tett på ble det med forsøket.

Halvtimen var passert da Lyn fikk sin andre store mulighet. Felix Boe-Tangen stusset ballen tilbake til Eirik Bækkelund på venstre kant. Vingen slo lavt inn til Fadel Karbon, som denne gang styrte like til side for mål fra godt hold.

Stabæk svarte med et par hjørnespark, men det var også Lyn som fikk omgangens siste sjanse. Felix Boe-Tangen var igjen raskest i bakrom, men presset bakfra skjøt han rett på keeper.

Lagene gikk til pause på et ikke helt urimelig 0-0-resultat. Gjestene åpnet klart best, og var nok nærmest scoring, men Lyn kom bra inn i kampen og utlignet i sjansestatistikken.

Artikkelen fortsetter etter bildegalleriet. Alle foto: Lars Opstad/Kladd.no

Dominans til ingen nytte
Etter pause var det Lyn som tok tak i kampen. Kun tre minutter var spilt da Morten Bjørshol fant Felix Boe-Tangen med en av sine signaturpasninger. I en sjanse som lignet hans siste før pause var Felix først i bakrom, men med en mann i rygg, og også dette skuddet gikk hardt rett på keeper.

Og nå dominerte plutselig Lyn. Et hælspark fra Felix Boe-Tangen fant Fadel Karbon, som skjøt via et Stabæk-ben til corner. Like etter fant Christoffer Simensen lagkamerat Johannes Johannessen på høyre kant, det påfølgende innlegget ble headet utenfor fra Fadel Karbon. Og før omgangen var halvspilt ventet nok en mulighet. Lyn kontret, Felix Boe-Tangen avsluttet, men igjen via et ben til hjørnespark.

Normalt er dette øyeblikket hvor Lyn skal sette inn nådestøtet. Målet for årets sesong er å være bedre trent og ha en bredere stall enn motstanderen, men slik fungerer det ikke når man møter en eliteserietropp. Så da begge lagene begynte å bytte, var det gjestene som kom inn i kampen igjen.

Et bra veggspill endte i hjørnespark for gjestene, og Lyn ble liggende stadig dypere i banen. Med drøyt ti minutter igjen å spille kom den avgjørende scoringen, og symptomatisk nok var det to av Stabæks innbyttere som ordnet målet, dessverre med litt hjelp av Lyn.

Felix Leenborg Anthonessen slo inn fra Stabæks høyre kant, men sendte ballen over de fleste i feltet, keeper inkludert. På bakre stolpe skulle Lyn klarere, men ballen ut ble det aldri noe fart i, og plutselig stod Eivind Fallås Dahl med ballen i føttene. Den unge spissen kunne trille ballen i åpent mål, og gjestene ledet 1-0.

Lyn begynte å jage fremover, men fikk ingen lettere jobb da Felix Boe-Tangen, såvidt vi kunne forstå fra sidelinjen, ble utvist for å ha slått til et hjørneflagg.

Med 10 mot 11 jaget Lyn utligning. To minutter før slutt satt også ballen i nettet. Et frispark fra dypet ble kriget videre i mål, men assistentdommer stod med flagget i været. Om det ble markert for offside eller frispark gikk undertegnede hus forbi i alt mylderet, og jeg skal ikke engang gjette på hvorvidt den var åpenbar eller tvilsom, så vi lar det bli med at målet ble annullert uten de helt store protestene fra de  banen.

Siste sjanse kom langt på overtid, da innbytter Sikander Iqbal Chaudry banket ballen i nettveggen fra skrått hold. Men 0-1 ble det, med en påfølgende fare for at sesongen herfra og ut blir en jakt på et lag som neppe taper mange poeng.

Et bittert tap for Lyn, som hadde marginene litt mot seg i en kamp lagene vekslet på å kjøre. Om vi skal finne en trøst i skuffelsen må det være måten Lyn hevet seg mot bedre motstand enn vanlig. Det er nok mange år til vi kan svare på Stabæks treningsmengder på Kringsjå, men de vil tape poeng før eller senere disse òg.

Da skal vi være der!Lyn – Stabæk 2 0-1
0-1 Eivind Fallås Dahl (79)

Tilskuere: 509

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller – Morten Lyngstad Bjørshol, Petter Høvik, Amadou Koulibaly Conde – Eirik Bækkelund, Christoffer Simensen, Mats Ingebrigtsen, Johannes Johannessen – Fadel Karbon, Anwar Pellegrino, Felix Boe-Tangen

Bytter:
Mads Peder Sveen <> Fadel Karbon (73. min)
Benjamin Nessjø Nyheim <> Eirik Bækkelund (73. min)
Sikander Iqbal Chaudhry <> Anwar Pellegrino (84. min)

View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

Lyn-Tynset 3-1

 Tre poeng i premieren  Lyn slo Tynset 3-1, men seieren satt ubehagelig langt inne. I hovedstaden jobber årstidene ukeskift, og stikk i strid med hva vi hadde bedt om vant vinteren da Bislett endelig kunne åpnes. Temperaturene til tross møtte både spillere og supportere fra begge lag, dermed kom vi endelig i gang med årets 3. divisjon. Lyn var storfavoritt før kampen, med den sedvanlige advarselen om at ingen fotballkamper vinner seg selv, særlig ikke når premierenervene dirrer. På et humpete Bislett var det uansett vertene som tok styringen fra start. Kampen var knapt et minutt gammel da Fadel Karbon presenterte seg for Østerdalens helter. Med et rykk på høyre kant ble han kvitt én mann, en finte dro av nummer to, før han trakk seg inn i banen og mistet en tredje motstander. Dessverre ble skuddet for svakt, og keeper Sondre Kroglund holdt enkelt. Tynset svarte med en lobb til side for mål fra distanse, men det skulle bli en rolig omgang for keeper Adrian Møller. Åtte minutter var spilt da et veggspill mellom Anwar Pellegrino og Johannes Johannessen ga hjørnespark på venstre side. Innlegget ble i hardeste laget, men Lyn spilte seg til en ny mulighet på motsatt side. Fadel Karbon slo til slutt inn til Felix Boe-Tangen, som avsluttet i blokka fra kloss hold. Før ti minutter var spilt kom den tredje muligheten for Lyn. Et innlegg fra venstre havnet hos Eirik Bækkelund, som testet skuddfoten uten å høre nettsus. I de følgende minuttene banket Ola Sætherbakken og Emil Borkø hver sin ball over mål, et oppspill fra Morten Bjørshol var nær Felix Boe-Tangen, et skudd fra Fadel Karbon stusset via en forsvarer og like utenfor lengste kryss, og slik tikket minuttene. Men fotball er ikke matematikk. Virkelig ikke. Halvtimen nærmet seg da Lyn sleivet i eget forsvar. En pasning fra Tynset fant Eivind Stormoen mutters alene på vei mot keeper. Adrian Møller gjorde sitt beste, men med all tid i verden kunne Stormoen runde sisteskansen og trille inn 1-0 for gjestene. En real kalddusj for Lyn, som mindre enn noe trengte et enda dypere Tynset å krangle mot.    

Tre poeng i premieren

Lyn slo Tynset 3-1, men seieren satt ubehagelig langt inne.

I hovedstaden jobber årstidene ukeskift, og stikk i strid med hva vi hadde bedt om vant vinteren da Bislett endelig kunne åpnes. Temperaturene til tross møtte både spillere og supportere fra begge lag, dermed kom vi endelig i gang med årets 3. divisjon.

Lyn var storfavoritt før kampen, med den sedvanlige advarselen om at ingen fotballkamper vinner seg selv, særlig ikke når premierenervene dirrer. På et humpete Bislett var det uansett vertene som tok styringen fra start.

Kampen var knapt et minutt gammel da Fadel Karbon presenterte seg for Østerdalens helter. Med et rykk på høyre kant ble han kvitt én mann, en finte dro av nummer to, før han trakk seg inn i banen og mistet en tredje motstander. Dessverre ble skuddet for svakt, og keeper Sondre Kroglund holdt enkelt.

Tynset svarte med en lobb til side for mål fra distanse, men det skulle bli en rolig omgang for keeper Adrian Møller.

Åtte minutter var spilt da et veggspill mellom Anwar Pellegrino og Johannes Johannessen ga hjørnespark på venstre side. Innlegget ble i hardeste laget, men Lyn spilte seg til en ny mulighet på motsatt side. Fadel Karbon slo til slutt inn til Felix Boe-Tangen, som avsluttet i blokka fra kloss hold.

Før ti minutter var spilt kom den tredje muligheten for Lyn. Et innlegg fra venstre havnet hos Eirik Bækkelund, som testet skuddfoten uten å høre nettsus. I de følgende minuttene banket Ola Sætherbakken og Emil Borkø hver sin ball over mål, et oppspill fra Morten Bjørshol var nær Felix Boe-Tangen, et skudd fra Fadel Karbon stusset via en forsvarer og like utenfor lengste kryss, og slik tikket minuttene.

Men fotball er ikke matematikk. Virkelig ikke.

Halvtimen nærmet seg da Lyn sleivet i eget forsvar. En pasning fra Tynset fant Eivind Stormoen mutters alene på vei mot keeper. Adrian Møller gjorde sitt beste, men med all tid i verden kunne Stormoen runde sisteskansen og trille inn 1-0 for gjestene.

En real kalddusj for Lyn, som mindre enn noe trengte et enda dypere Tynset å krangle mot.
 

 

Denne sjansen var så stor at vi brukte to avsnitt på å beskrive den (foto: Lars Opstad/Kladd.no)

 

Alle sjansers mor
Så er det tid for et tilbakeblikk og et lite frempek. At Anwar Pellegrino ikke har scoret for Lyn ennå fortjener nemlig et eget avsnitt. Den tidligere Godset-spissen har imponert i sine første kamper for Lyn, og kommet til en rekke gode sjanser, men undertegnede har knapt sett en spiller med flere marginer mot seg på så kort tid.

Fem minutter etter Tynsets mål kontret Lyn. Pellegrino curlet til slutt ballen rundt keeper, mot det alle trodde skulle bli et utligningsmål. Ballen traff imidlertid innsiden av stolpen, før den vred seg rundt utsiden av motsatt stolpe og over dødlinja. Det skal nesten ikke være matematisk mulig, men så vaket heller ikke denne kampen rundt midten av noen gausskurver.

Rundt pause hadde bortelaget sin beste periode, og i disse minuttene var de ubehagelig nære å doble ledelsen. Få minutter før halvtid havnet en Lyn-klarering rett i en Tynset-kropp. Adrian Møller styrtet ut, og sammen med Benjamin Nessjø Nyheim fikk han avverget skudd i det åpne målet fra 30 meter.

Like etter hvilen var gjestene rett og slett gode. Riktignok måtte Sondre Kroglund fange sin egen retur etter et skudd fra Fadel Karbon i første minutt, men etter det fikk Tynset blant annet tre hjørnespark på kort tid. Deres største sjanse var imidlertid av det komiske slaget. Det som så ut som en ufarlig klarering (alternativt en fantastisk lobb) fikk perfekt bue mot mål, og en våken Møller fikk såvidt bokset ballen over til hjørnespark.

Fem minutter ble likevel det Tynset fikk, i tillegg til en par-tre gode kontringer, resten handlet om Lyn.

56 minutter var spilt da utligningen endelig kom. Morten Bjørshol har begynt å finne seg til rette på stopperplass, og med en god pasning fant han Felix Boe-Tangen på Lyns høyre side. Den unge spissen trakk seg innover i retning dødlinja, og lokket både keeper og forsvar i sin retning før han slo 45 grader ut. Der ventet Johannes Johannessen, som banket ballen opp i nettaket til 1-1.

Så mye mer fortjent blir ikke en utligning, men her var det ingen grunn til å trekke ut feiringen. Lyn skulle ha mer.

Nå kom mulighetene tett igjen. Et frispark fra Fadel Karbon smalt i muren, et veggspill mellom Sikander Chaudry og Felix Boe-Tangen endte med avslutning utenfor fra sistnevnte, og Benjamin Nessjø Nyheim var høyest på et hjørnespark uten å få ordentlig kraft på ballen.

 

 

Conde scoret i debuten på Bislett, uten at vi helt vet hvordan (foto: Lars Opstad/www.kladd.no)
 

Så sang nettmaskene
Andre omgang var ganske nøyaktig halvspilt da Lyn scoret igjen, riktignok uten å belønnes av dommeren. Igjen var det Morten Bjørshols presise pasningsfot som regisserte, før Anwar Pellegrino kunne vri ballen ned i lengste hjørne. Normalt vil undertegnede slå seg til ro med at assistentdommer har bedre vinkel, men i dette tilfellet har jeg til gode å høre fra noen som kan skjønne at Pellegrino var offside. Kanskje er vi kollektivt blinde, kanskje litt for subjektive, kanskje bommet linjers, tellende mål ble det uansett ikke.

 

Heldigvis ble aldri beslutningen avgjørende. For ti nervepirrende minutter senere satt ballen igjen i nettet, og denne gang var det ingen tvil.

Lyn fikk frispark fra 30 meters hold, og Emil Borkø testet like gjerne skuddfoten. Keeper Kroglund reddet til hjørnespark, og for gud-vet-hvor-mangte gang slo Borkø inn i feltet. Denne gang var innbytter Amadou Koulibaly Conde høyest. I et kaotisk felt er det vanskelig å si nøyaktig hva som skjedde, men ballen var innom minst én Tynset-spiller før den krysset streken, uten at vi fratar Amadou hans første Lyn-scoring.

På stillingen 2-1 kunne vi fått en svært ubehagelig avslutning. Riktignok hadde Lyn styrt det meste, men en sen utligning hadde passet denne kampen bra. Denne gang var imidlertid skjebnen i godt humør. Få minutter etter ledelsesmålet fant Sikander spisskollega Karbon med en lekker utsidepasning. Forsvaret hadde få andre muligheter enn å rive ned Karbon, og den muligheten grep de.

Straffen ble ekspedert iskaldt av 17 år gamle Felix Boe-Tangen, som ga Lyn 3-1 med sitt 12. mål på 14+6 a-kamper!

Men før vi avslutter må vi tilbake til stakkars Pellegrino. Som altså skapte krusninger i romtiden med sin sjanse i første omgang, tilsynelatende ble fratatt en scoring i andre, før han like før slutt styrte et innlegg fra Boe-Tangen utenfor et helt åpent mål fra rundt regnet to meters hold. Den scoringen får du snart, Anwar, og når de først kommer blir de mange!

Uansett ble kampen blåst av på stillingen 3-1. Det er full pott det, selv om det satt langt inne.

 

 

Foto Dag Standal / BillyBonkers

712 så Ødegaards trenerdebut på Bislett (foto: Lars Opstad)

– Fornøyd med tre poeng
Thomas André Ødegaard har vunnet tre av tre så langt, men legger ikke skjul på at nervene kunne sluppet billigere unna:

 

– Sånn er fotballen. Man kan aldri gå inn i en kamp og hente tre forhåndsannonserte poeng, du må kjempe for det. Vi lykkes i dag, og jeg er fornøyd med tre poeng.

Seriepremiere på naturgress i Norge kan være en utfordring, men Ødegaard er fornøyd med hvordan laget taklet situasjonen:

– Vi har vanvittig mange muligheter, og Tynset har vel omtrent ett mål på null sjanser i første omgang. Det er et vanskelig underlag i dag, som kan gjøre det mer stressende å ligge under. Men vi har snakket om situasjoner som dette, og viktigheten av å være tålmodige. Jeg er fornøyd med at vi holder roen, og lykkes med ting vi har trent på selv når det koker i hodet.

Motstander Tynset har blitt dømt nord og ned i forhåndstipsene. Lyn-treneren var imponert over lagets innstilling til kampen, selv om det ikke holdt helt inn:

– Tynset kjemper bra og holder unna lenge. Vi får ingenting gratis, og det tror jeg ingen andre i avdelingen får heller.

PS: Vi gratulerer også damelaget med seier 2-1 i sesongpremieren på Kringsjå!

View Event →