En uke er gått

FB_lyn-Korsvoll_2017_Larsopstad_140.jpg

Natt til søndag sist helg så jeg "høydepunktene" fra Lyn - Korsvoll igjen og igjen. Søndagen lå jeg i fosterstilling og lurte på om det virkelig var sant.

22 måneders jakt på opprykk glapp foran nesten 2200 mennesker. Alle minus 20 stk heiet på Lyn.

Vi tok mer enn 60 poeng i 2017, som normalt holder til opprykk, men som noen av oss visste før vi startet kunne det bli vanskelig med Stabæk 2 i vår avdeling. Da vi i 2016 vant (med 15 poeng) var det ikke vanskelig, men da var det umulig å rykke opp grunnet forbundstingets vedtak.

I år var det var tur.

Vårsesongen 2017 var solid, selv om vi må erkjenne at vi i flere kamper er dyktige, men også heldige.

Vi røk i sommer utilgivelig borte mot Raufoss 2, riktignok svekket av skader / karantene. Vi var svake fra starten på høsten, etter en kanskje noe kort oppkjøring, med mange nykommere i stallen og, kan hende må erkjennes, ulik kvalitet på egentrening i ferien. Noen av disse forholdene har vi ikke god nok kontroll på i 3. divisjon. Flere forhold spiller inn.

Men: 2 av 3 tap i sesongen kom på 5 dager, det er et faktum. Og de kom i august.

Vi var heldige på Nadderud i august, på samme måte som vi var det på Flisa i juni, og i 2-3 hjemmekamper på våren. Trepoengere vi kunne mistet.

3 uavgjorte (bl.a. de 2 siste) mot lag midt på tabellen er også svært lite verdt.

Uroen rundt poengtrekk hemmet oss nok mot Frigg på Røa-banen, mens vi på Bislett mot Korsvoll var super-fokuserte og kjørte over motstanderen. Vi scorer bare to på ti klare sjanser, men slipper inn to billige på 2-3 sjanser i mot = 1 poeng.

I sum er Stabæk 2 bedre i 2017, med sine 73 plussmål mot våre 36.

Påstand: vi hadde rykket opp fra alle andre avdelinger, men ikke den med Stabæk 2 i.

Tungt å skrive, men sant!

Vi har benyttet 30 spillere fra en stor stall som vi valgte bevisst for å kunne bytte oss bedre og fordi vi visste vi hadde 2-3 skadeutsatte nøkkelspillere. Vi har et helt nytt trenerteam i duoen Thomas og Klaus. De har funnet tonen, og jobber grundig, hardt og godt sammen. Og vi har spilt i en ny formasjon: 3-4-3.

Flere lange skadeopphold på nøkkelspillere fra 2016 som Emil, Ola og Fadel, har svekket kontinuiteten i laget. Mange nye spillere har etablert seg selv om vi hadde kontinuitet som ett av delmålene for sesongen.

Vi mistet også tidlig flere lokale talenter til studier utenlands, som Eirik og Morten + Einar og Jonas på jr., men samtidig har sommerens nykommere (3 av 6) spilt seg raskt til faste plasser i høstens ellever. 

Men selv om nesten-opprykk føles 100% verdiløst nå, kan vi lære. Det er jobbet godt på treningsfeltet, men vi kan ennå bli bedre. Mange av gutta er unge og vil bli bedre! Og rundt laget og teamet er vi skjøre, så der må vi styrke oss.

Der andre har masse frivillighet, og folk som bidrar med små og store oppgaver har vi få, det vil si: vi har svært få. Olja Lyn er unntaket, jeg "bøyer meg i hatten" for dere, det samme gjør Thomas og spillerne.

Rolf Magne
Sportslig leder

Vegard Egeland