Opprykksjakten er i gang

FB_Lyn_Eidsvoll_2017_LarsOpstad_218.jpg

Det ble noen dager i fosterstilling for flere av oss. Sportslig leder Rolf-Magne Walstad oppsummerte det mange har tenkt og følt tidligere denne uken, samtidig som budskapet fra klubben er klart. Vi ser frem mot 2018, da vi skal lykkes med det som i år glapp på målstreken.

Torsdag annonserte styret at Bislett blir hjemmebane i 2018. Det sportslige apparatet er styrket med Svein Roger Pettersen og et nytt NTG-samarbeid, mens de frivillige i klubben allerede har samlet hodene for å forberede sesongen som kommer.

Likevel er det på banen det skal avgjøres. Den jobben tilhører Thomas André Ødegaard, som allerede er godt i gang med arbeidet:

«Vi har alle vært skuffet over å være så nære uten å lykkes. Vi sa før seriestart at vi hadde et lag som kunne kjempe om opprykk, og slik ble det. Nå jobber vi på spreng for å komponere stallen for 2018. Vi ønsker opprykk, men er avhengige av at alle bidrar hele sesongen, både på og utenfor banen.»

Det er vanskelig å være misfornøyd med innsatsen etter 20-3-3 og 71-35 i målforskjell. På de fire øverste nivåene i norsk fotball var det bare to lag som hadde høyere poengsnitt, de to rykket opp med 18 og 14 poengs margin. Treneren ser likevel forbedringspotensial på flere områder:

«Vi har vunnet mange jevne kamper, og det er bra. Men vi burde ledet tre-fire null i maaaange kamper. Vi har ikke vært effektive nok, slik at kampene ble unødvendig spennende. Derfor må vi jobbe mer med avslutninger.»

Men det er ikke bare ineffektivitet foran mål som har straffet Lyn. Mot Korsvoll ble det scoret to, men to mål feil vei ødela alt:

«De målene vi slipper inn er ofte store personlige feil. Det går på ferdighetsnivå, og er noe vi jobber med hver dag på feltet. I 2018 vil vi jobbe mer med forsvarsspill enn i år. Samtidig liker jeg at godt angrepsspill blir godt forsvarsspill. Vi skal være et mer aggressivt lag i 2018 generelt.»

(saken fortsetter under bildet)

Over 2000 så Lyn mot Korsvoll. Hvor ofte dere møter opp avgjør om Lyn igjen blir en toppklubb (foto: Lars Opstad)

Over 2000 så Lyn mot Korsvoll. Hvor ofte dere møter opp avgjør om Lyn igjen blir en toppklubb (foto: Lars Opstad)

With a little help from my friends
Fotball-Norges silly season er for alvor i gang, og Ødegaard har selv dukket opp på ryktebørsen online. At han skal ha snakket med andre klubber avviser både treneren selv og sportslig ledelse i klubben – de er mest opptatt av hvilke spillere Lyn-treneren kan bruke i 2018:

«Vi ønsker kontinuitet i trenerteam og brorparten av stallen. Men som alle andre ser vi etter et par nye. Stallen blir nok mindre enn i år, og med flere unggutter. Nå tenker jeg en stall på 16-18 a-spillere, pluss 3-4 juniorer og 3 keepere. Totalt ca. 23-25. Men dette er ikke endelig, og noe vi må diskutere å kjenne på utover mot seriestart.»

Spillerne har fått ferie med egentrening frem til 14. november, da fellestreninger igjen starter på Kringsjå. Ødegaard håper å få med de fleste også neste år, men legger ikke skjul på at klubben trenger hjelp for å nå sine ambisjoner:

«Kommer det like mange på hver kamp som mot Korsvoll, gir det oss helt andre forutsetninger for å bygge stallen. I tillegg er vi veldig avhengige av Olja Lyn sitt bidrag, og at dette ikke blir mindre, men heller økes. Vi alle må heve lista. Det vi gjorde i år holder ikke neste år.»

Fra Kringsjå meldes det om topp motivasjon, og flere spillere som allerede har signalisert at de vil bli med videre. For selv om Korsvoll-kampen gikk galt til slutt, opplevde Lyn-gutta en stemning man må til øverste nivå for å se maken til:

«Det er fantastisk å være spiller og trener for Lyn med over 2000 på tribunen. Det er fristende for alle å oppleve det igjen!»

Vår oppfordring til opprykkssultne Lyn-tilhengere er dermed den samme som alltid. Kjøper du sesongkort tidlig, gir du klubben tryggere forutsetninger for neste sesong. Bidrag til Olja Lyn er uvurderlige, enten de er store eller små. Klubben er i stor grad driftet på frivillighet, og alle kan bidra med noe. Ta kontakt, du har garantert ferdigheter klubben trenger!

Viktigst av alt er likevel å møte opp på kamp. Vi skal vise fotball-Norge at Lyn aldri gir seg, og skape magisk stemning på Bislett gjennom hele sesongen!

Følg med på lyn1896.no for siste nytt – så sees vi i 2018!

Vegard Egeland