Vi satser enda tøffere i 2018 og velger Bislett

Bilde1.png

Styret har i dag enstemmig besluttet at vårt A-lag også i 2018 skal spille sine hjemmekamper på Bislett. Alternativet for 2018-sesongen har vært vurdert var å flytte hjemmekampene opp på Kringsjå, men etter en helhetsvurdering har styret altså falt ned på Bislett som den beste hjemmebane for oss. I et lengre perspektiv er styret i gang med utredninger av andre alternativer. Vi er i dialog med Ullevål Stadion og vi følger også tett opp prosessen rundt et mulig stadion på Voldsløkka. Vi vil fortsette arbeidet rundt disse alternativer også fremover.

Det er mange gode argumenter for både Kringsjå og Bislett, og det har vært et vanskelig valg. Antall gode argumenter for Kringsjå er trolig like mange som for Bislett, men styret vurderer et par av fortrinnene med Bislett som så vesentlige, at de vippet beslutningen i den retning. Etter styrets oppfatning taler blant annet følgende argumenter for hhv Kringsjå og Bislett:

 

Kringsjå

 • Sportslig ledelse har meldt at de ville foretrekke Kringsjå, herunder fordi man da trener og spiller kamper på samme underlag/bane.
   
 • Det vil opplagt være enklere for administrasjon og støtteapparat å arrangere hjemmekamper på Kringsjå.
   
 • A-lagets kamper ville blitt spilt mye nærmere alle barn og ungdommer i Lyn Fotball, med god mulighet for øket rekruttering herfra til tribunene.

 

Bislett

 • Lyn ønsker seg tilbake til toppen av norsk fotball, og igjen kunne bli sett på som en toppklubb. En klubb med slike ambisjoner skal spille på en sentrumsnær stadion, og det skal for våre motstandere merkes at det er Lyn man møter, og ikke en tradisjonell breddeklubb.
   
 • Lyn er etter vår oppfatning eneste klubb i divisjon 2 og lavere, som har en supporter skare som kan måle seg med de største supportermiljøene i norsk fotball. Nesten 2.500 tilskuere på siste seriekamp, og med til tider feststemning på tribunen, er unikt og må tas vare på. Dette gir oss motivasjon til å satse enda hardere i 2018. Styret tror flytting til Kringsjå ville ha svekket publikumsoppmøtet og engasjementet på tribunene. Publikum trekkes til kamper av to grunner; god fotball og trøkk/stemning på tribunene med gode venner. Bastionen har vært, og vi håper fortsatt vil være, en svært viktig del av Lyn.
   
 • Lyn er inntektsmessig helt avhengig av godt publikumsoppmøte og små og store økonomiske bidrag fra Lyn-venner. Olja Lyn har vært en av Lyns viktigste støttespillere de siste årene og jobbet for dette og sett fram til hjemmekampene på Bislett. Disse har signalisert nok et år med stor innsats og forhåpentligvis økonomisk bidrag til Lyn.

Avslutningsvis vil vi legge til at det er stor fokus på å re-engasjere og signere kontrakter for spillere for neste års sesong. Vi ser med positive øyne på veien videre og vil komme med nyheter etter hvert som dette er på plass.

Vi håper samtidig at alle husker hva som er yndlings-julegaven til deres nærmest: årskortet til hjemmekampene. Ses på Bislett i 2018, det er der vi skal rykke opp!