- Ingen lag ønsket Lyn

FB_Lyn_Eidsvoll_2017_LarsOpstad_218.jpg

Lørdag ble avdelingene i 3. divisjon 2018 klar. Ti turer til Nord-Norge var nok det første Lyn-folk la merke til, blant dem trener Thomas André Ødegaard:

- Det blir mye reising, ja, det gir utfordringer for treningsukene. Foreløpig vet vi for lite om de andre lagene i avdelingen, vi vet bare at Lyn blir gode. Ingen lag ønsket Lyn i sin avdeling, det er mitt utgangspunkt.

Sportslig sett har nok treneren sine ord i behold, men særlig Oslo-lagene gleder seg nok over besøk fra Bastionen. Vi satser også på at det blir en fellestur eller to nordover. Om noen supportere tar ti turer vil tiden vise, men sportslig apparat og spillergruppen vil bli godt kjent på enkelte flyplasser i nord.

I følge sportslig leder Rolf-Magne Walstad er det uklart hvor store konsekvensene av det blir:

- Ordningen for reisefordelingskasse er såvidt jeg vet under utarbeiding. Men det blir mange flyturer til nord!

Walstad, som selv vokste opp i Brønnøysund, tror det kan bli gode kamper selv om reiseavstandene er lange:

- Vi får noen opplagte godbiter i lokalderbyene. I tillegg vet vi at det er mange nordlendinger i Oslo, og vi vil jobbe for å få dem til Bislett for å støtte sine lag. Men vår viktigste jobb blir å lokke våre egne store og små Lyn-supportere til stadion. Det trenger vi!

Vegard Egeland