Lyn skal nordover!

FB_lyn-Korsvoll_2017_Larsopstad_005.jpg

Avdelingsoppsettet for 2018 ble presentert i ettermiddag, og her skal det flys! Lyn møter tre byrivaler, mens de øvrige ti lagene kommer fra våre nordligste landsdeler.

Lagene fra hovedstaden kjenner vi godt. Korsvoll og Frigg blir repriser fra i år, der de ble henholdsvis nummer 4 og 6 i Lyns avdeling. Grei rykket opp fra avdelingen til Lyn 2 i 4. divisjon, og var motstander for a-laget så sent som i 2016.

Fra 2. divisjon kommer trolig den sterkeste utfordreren til opprykk i 2018. Finnsnes kjempet i toppen av 2. divisjon tre år på rad, før de overraskende rykket ned i år. Laget leverte en meget svak vårsesong, men kom sterkt tilbake utover høsten, og må kanskje tåle favorittstempelet i år.

Bodø-laget Junkeren blir et nytt bekjentskap fra 3. divisjon avdeling 5, der de tok en sterk fjerde plass, mens hele fem lag kommer fra avdeling 6. Senja og Harstad er kjente navn, senest fra 2015-sesongen, mens Sortland, Skjervøy og Fløya blir nye motstandere. De fem havnet alle mellom 2. og 8. plass i sin avdeling, en avdeling de delte med lag fra Romerike.

Fra 4. divisjon kommer ytterligere tre (ganske) ukjente motstandere fra nord. Riktignok møtte vi Stålkameratene i 1995 og 1996 og Skarp i 1990, men Melbo fra Vesterålen møter Lyn for første gang.

Det ble mildt sagt ikke en supportervennlig avdeling i år. Bussen må nok stå, med tre borteturer i joggeavstand og ti som starter på flytoget. Sportslig fremstår Finnsnes som et åpenbart topplag, mens det følger en stor gruppe lag som havnet på øvre halvdel i årets 3. divisjon.

13 hjemmekamper på Bislett blir det uansett, og ambisjonene om å kjempe helt i toppen av avdelingen står fast. Reiseglade Lyn-supportere får også nye muligheter til å skape minner i nord. Dette blir bra!

Vi kommer tilbake med reaksjoner fra sportslig ledelse og supportere!

Vegard Egeland