2000: Suverent opprykk

 

Endelig skulle Lyn tilbake til eliteserien!

Sesongen 1999 endte med fjerde plass, men håpet var tent for Lyn og Bastionen. Med solid økonomi, store ambisjoner og NTG-samarbeidet på plass satset Lyn nå på opprykk.

Ambisjonene ble gjenspeilet i forsterkningene: blant annet Gudbrand Ensrud, oksen Odd-Karl Stangnes, Kjetil Løvvik fra sveitsiske Grasshoppers, og Ole Bjørn Sundgot, én av de tre S-ene i Molde.

Lagbilde 2000

Lagbilde 2000

OBS: Heltene fra denne sesongen ser du på Bislett stadion torsdag 22. juni kl 18:30, da Lyn møter Stabæk til retroderby!

Med fra året før var en allerede sterk stall. Riktignok hadde Hassan El Fakiri blitt solgt via Brann, men blant nøkkelspillerne på laget var sommersigneringene Kjell Roar Kaasa og Espen Haug tilgjengelige fra start, samt etablerte spillere som Per Egil Swift, Kjetil Wæhler, Tommy Nilsen, Thomas André Ødegaard og Pål Arne Johansen.

Dette var også sesongen hvor Lyns etter hvert berømte talentarbeid begynte å gi frukter. Tenåringene Aleksander Midtsian og Fredrik Dahm fikk begge sine gjennombrudd på a-laget som feiet gjennom første divisjon.

Riktignok måtte man ta til takke med uavgjort borte mot Strømsgodset i runde 3, men 10-1-0 og 26-2 i målforskjell etter 11 runder er knusende. Målene rant ikke inn i samme tempo som i 99, til gjengjeld var det potte tett bakover.

Før Lyn møtte Kongsvinger 25. juni var det bare Christer George som hadde scoret på Lyn i 1. divisjon! Thomas André Ødegaard holdt med dette nullen i 753 minutter på rad, fra Christer Georges siste scoring på Marienlyst i det 60. minutt til Torstein Vassdals tidligere scoring for Kongsvinger 9 runder senere. Rekorden i eliteserien ble for øvrig satt i fjor av Sondre Rossbach, sønn av tidligere Lyn-keeper Einar Rossbach, og er på 731 minutter.

Et tap for Kongsvinger ble fulgt av seks nye seire, og etter 18 serierunder var det 17 poeng ned til Sogndal på tredje plass.

Torsdag 22. juni feires Bastionens 25-årsdag med retroderby på Bislett stadion (foto: BillyBonkers)

Torsdag 22. juni feires Bastionens 25-årsdag med retroderby på Bislett stadion (foto: BillyBonkers)

På dette tidspunktet begynte Vidar Davidsens menn å ta det noe roligere. Tre seire og tre uavgjorte kamper punkterte all spenning før slutt, og Lyn gikk på to tap for Kongsvinger og Byåsen, kanskje mest fordi de kunne.

Se også: Inviter venner og kjente til retroderbyet (facebook.com)

Fasit ble uansett 19-4-3 og opprykk med ti poengs margin. Espen Haug ble toppscorer i serien med 12 mål, fulgt av Tommy Nilsen (11), Frode Birkeland (9) og Kjetil Løvvik (7). Lyn var klare for det som skulle bli et ni år langt opphold på øverste nivå.