Før kampen: Lillehammer - Lyn

Mandag løsnet det endelig offensivt for Lyn, da Gjøvik-Lyn ble slått 6-3 på Bislett. Søndag 18:00 går turen til Lillehammer og Stampesletta, der det nok en gang blir krig om tre viktige poeng i opprykkskampen.

Lyns skadesituasjon er ingen hemmelighet. Vi håper at Felix Boe-Tangen er tilbake, men mange vil fremdeles mangle. Fadel Karbon soner sin siste karantenekamp, mens Mats Ingebrigtsen står over etter å ha fått sitt tredje gule sist. Ola Sætherbakken, Emil Borkø, Joakim Pedersen Strand, Nikola Krajnc og Sikander Chaudhry er ute med skader, mens spillere som Petter Høvik og Mads Peder Sveen er usikre.

Mandag viste vi imidlertid at skadene ikke trenger å være noen krise. Bjarte Hovland scoret to mål i sin første hele omgang for a-laget, Anwar Pellegrino kom på scoringslisten igjen, mens Rune Isaksen er tilbake i sin absolutte toppform. Så her kommer ingenting gratis, Lillehammer!

Lillehammer
Søndagens motstander var et sammenslåingslag lenge før det ble kult, men har vært gjennom flere navn og konstellasjoner siden første spark på ballen i 1911. Toppfotballen har latt vente på seg i Lillehammer, som på denne siden av årtusenskiftet har vekslet mellom spill i 2. og 3. divisjon.

I fjor sikret de plass i nye 3. divisjon som nummer 3 i sin avdeling, bak Eidsvold Turn og Redalen, men foran Raufoss 2. Før årets sesong ble trenerprofil Ørjan Christiansen hentet inn, mens aktiviteten på overgangsmarkedet var omtrent som forventet fra en klubb som stort sett må jobbe i eget nærområde.

Så langt har det gitt en helt ok start. 12 poeng på 8 kamper gir dog lite pusterom i en avdeling der fire lag skal ned, og vi møter et poengsultent lag som er bedre hjemme enn borte. På Stampesletta har de vunnet 5-0 over Tynset, 1-0 over Eidsvold Turn og 4-2 over Valdres, så her blir det mildt sagt ingen walk over.

Mannen å se opp for er Prince Ntabwe Kabeya, som er delt toppscorer i avdelingen med 7 mål.

Hvordan følge kampen?
Kampen spilles på Stampesletta søndag 18:00, så la oss med en gang være ærlige nok til å si at dette er for de spesielt interesserte. Heldigvis er det tilbud til slike også! Bastionen sender buss, og for 300 kroner kan du bli med både frem og tilbake.

Vegard Egeland