Gamle helter hyllet

Torsdag kveld ble det nostalgifest på Bislett, da gamle kjente fra Lyn og Stabæk møttes til retroderby. Kampen ble spilt i forbindelse med Bastionens 25-årsdag, og det ble anledning til spill både for unge og de ikke fullt så unge.

Avspark ble tatt av Simen Agdestein, deretter var det de litt yngre guttas tur til å sparke ball. At Stabæk vant kampen 2-0 så ingen ut til å ta spesielt tungt. Da Stabæks andre målscorer ble født var keeper Tore "Harley" Stenshagen allerede 25, andre vei holdt Jon Knudsen tett til tross for et par gode forsøk.

Kondisjonen var kanskje ikke der den var på slutten av 90-tallet, men publikum fikk servert en håndfull tekniske detaljer, tuneller og sågar en piruett.

Dagens prestasjon var det likevel keeper Tore Stenshagen som stod for. Da Terje Hauge blåste straffe til Stabæk (*host*) måtte "Harley" redde forsøket fra Christian "Chippen" Wilhelmsson. Vi minner om at Stenshagen ga seg med toppfotball før årtusenskiftet, mens "Chippen" spilte landskamper for Sverige så sent som i 2012.

Før kampen og i pausen var det de yngste som fikk vise seg frem for publikum, og etter kampen ble det blomsterutdeling og hyllest av Bastionen-grunnlegger Christian Falkenberg og en representant fra dagens Bastionen-styre.

Dette er andre sommer på rad Lyn arrangerer retrokamp. Vi satser på flere kamper i årene som kommer, og håper publikumstallet blir høyere enn hårfestene hver gang!