Tre poeng mot Lillehammer

Lyn avsluttet helgen med en tur til Stampesletta og Lillehammer, der et hjemmelag i poengnød fikk besøk av et Lyn-lag som rett og slett ikke har råd til å tape. Utfallet ble nok en målrik og svingende affære, men som mot Gjøvik-Lyn slapp vi lidelse på overtiden.

Åpningsminuttene var det verre med. Mot Gjøvik-Lyn ble det baklengs etter tre minutter, denne gang tok det fire før dommeren pekte på straffemerket. Et oppspill bakfra materialiserte seg aldri, men en Lillehammer-spiller gikk i bakken og dommer nølte ikke et sekund.

Avdelingens toppscorer, Prince Ntabwe Kabeya, var sikker fra ellevemetersmerket, og Lillehammer ledet 1-0 før kampen var ordentlig i gang.

I en normal sesong ville baklengsmålet knust mange tilreisende supporterhjerter, men 2017 er noe for seg. Lyn har sluppet inn mye, men scorer også voldsomme mengder mål, og snur nær sagt alltid disse vanskelige utgangspunktene. Så også mot Lillehammer.

Gjestene la seg dypere i banen, og Lyn tok grep om kampen. En heading utenfor av Bjarte Hovland ble første avslutning, mens en Eirik Bækkelund i kanonform fikk første avslutning på mål. Et innlegg fra venstre havnet hos unggutten på høyre kant, men avslutningen fra spiss vinkel ble reddet godt.

Lyn fortsatte å produsere innlegg, og særlig nevnte Bækkelund imponerte stort med sitt tekniske repertoar. Likevel tok det en halvtime før ballen satt i mål, og vi trengte kampens andre straffespark for å få uttelling. Nok en gang kom det et skudd fra Bækkelund, returen havnet hos Anwar Pellegrino, som kolliderte voldsomt i en av hjemmelagets spillere. Straffen var det Rune Isaksen som tok seg av. Han byttet hjørne fra forrige kamp, men var like sikker, og sørget for 1-1.

Lillehammer viste periodevis gode tendenser offensivt, særlig kontringsstyrke med Stian Nyhus og målscorer Prince Kabeya. Det tok likevel ikke lang tid før Lyn hadde snudd kampen.

Mads Peder Sveen trives godt i Innlandet, og fortsatte trenden fra tidligere bortekamper. Et innlegg fra Rune Isaksen ble kriget i mål med hodet, og Lyn ledet 2-1.

Vertene ville igjen ha straffe da et hardt skudd gikk i en Lyn-arm, men det var bortelaget som kom nærmest et nytt mål. Bjarte Hovland plaget sin back gjennom hele kampen, og bare en god Tomas Varpestuen hindret scoring fra Hovland før pause.

Dessverre er det to ting som virker sikkert i årets Lyn-kamper. Den positive trenden er evnen til å dra i land seire tross vanskelig utgangspunkt, den negative er hvor spennende det alltid blir. 0-1-målet skapte knapt nervøsitet på tribunen, til gjengjeld fryktet mange at 2-1-ledelse ikke ville holde.

Fire minutter inn i andre omgang fikk de rett.

En lobb fra mellomrom fant Prince Kabeya, som styrte ballen forbi Adrian Møller til 2-2. Fortsatt ingen overraskede fjes å spore i Bastionen, men heller ikke bekymring verdt å skrive hjem om.

Tradisjonen tro var det nemlig her Lyn startet sin sjanseproduksjon. Bjarte Hovland ble spilt gjennom, forsøkte å flikke forbi keeper, men en svært lang arm avverget forsøket. Anwar Pellegrino curlet ballen et stykke utenfor lengste kryss, og fikk igjen en eventyrlig mulighet da han styrte ballen over et nesten åpent mål fra femten meters hold. Andre vei truet Lillehammer igjen på kontringer, men den største sjansen kom da en bakromspasning endret retning i Benjamin Nessjø Nyheim og trillet utenfor stolpen forbi en fullstendig utmanøvrert Adrian Møller.

Utfallet av kampbildet ble som det måtte. Etter mye frem og tilbake i feltet tok Mads Peder Sveen ansvar. Fra spiss vinkel limte han ballen ned i motsatt stolperot, og Lyn var igjen oppe i 3-2 på et strategisk viktig tidspunkt. Med tyve minutter igjen å spille var ingenting avgjort, men Lyn slapp å jage seiersmål i sluttminuttene.

Dessverre ble kampen i denne fasen preget av heller dårlig humør på banen, noe de to lagene skal dele skylden for. To diskutable straffespark hadde satt standarden, og etter at Lyn hadde kjeftet på seg to gule før pause, presterte vertene å få fire gule på fem minutter, de fleste av dem for misnøye mot kamplederen eller frustrert utagering etter avgjørelser mot.

Da Lyn punkterte kampen ble det symptomatisk nok på en kontroversiell situasjon. Lyn fikk frispark fra snaut 30 meters hold, og Lillehammer så ut til å tolke det som om dommer skulle blåse spillet i gang igjen. Én Lyn-spiller var imidlertid våken, og registerte at dommer aldri hadde stoppet spillet. Mannen het selvfølgelig Rune Isaksen, og med en velplassert pasning til motsatt hjørne sørget han for 4-2-ledelse, og sitt femte mål på de tre siste kampene.

Denne gang slapp vi heldigvis mer spenning, og som mot Gjøvik-Lyn sist var det Lyn som styrte showet kampen ut. Stian Nyhus hadde riktignok en god avslutning fra skrått hold, som endte med to hjørnespark for Lillehammer, men det var to Lyn-juniorer som kom nærmest scoring. Kasper Kaaber og Nabil el Hor kom begge inn mot slutten, og var begge svært nære scoringer. Aller nærmest kom Kaaber, som kom alene med keeper, lobbet den høye ballen over sisteskansen, men måtte se ballen sprette til side for mål.

Etter seks overtidsminutter blåste dommer av, til nok en seier for Lyn. Med 9-0-1 ligger laget på topp à poeng med Stabæk 2, poenget foran Korsvoll som har én kamp mer spilt. Nå venter to knalltøffe kamper mot Frigg og Korsvoll før serien er halvspilt – vi gleder oss!

Lyn slapp inn et tidlig mål for tredje gang på fem kamper, uten at trener Thomas André Ødegaard ville henge seg for mye opp i det:

- De får en straffe, og den er feil. Han sklir bare. Vi får også en veldig billig straffe, så det går nok opp i opp, men det er tungt å måtte hente opp slike utgangspunkt hele tiden.

Måten Lyn snudde kampen på, igjen, var treneren derimot fornøyd med:

- Det ender i en helt fortjent seier, vi kunne jo scoret 2-3 til på slutten der. Fra forrige kamp utfordret jeg gutta på å gå ut med mer energi, på å ville mer, og det synes jeg de svarer veldig bra på!

Nå venter Frigg og Korsvoll, treneren tror Lyn er i rute:

- Som vi sa før sesongen vil det ta litt tid å få en ny spillestil til å sitte. Men det går i riktig retning. Neste kamp har vi noen spillere tilbake igjen, da skal vi bite fra oss!

Lyn spiller hjemme mot Frigg lørdag 1. juli kl 16:00. Bli med på festen!

Lillehammer - Lyn 2-4

Mål:
1-0 Prince Kabeya (5, str)
1-1 Rune Isaksen (34, str)
1-2 Mads Peder Sveen (37)
2-2 Prince Kabeya (49)
2-3 Mads Peder Sveen (69)
2-4 Rune Isaksen (79)

Lyn (3-4-3): Adrian Møller - Henrik Carlyle, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde - Eirik Bækkelund, Christoffer Simensen, Rune Isaksen, Johannes Johannessen - Anwar Pellegrino, Mads Peder Sveen, Bjarte Hovland

Bytter:
Noah Veiby <> Mads Peder Sveen (71. min)
Kasper Kaaber <> Anwar Pellegrino (80. min)
Nabil el Hor <> Rune Isaksen (86. min)
Marko Nazari <> Christoffer Simensen (90. min)
Vegard Egeland