Før kampen: Lyn - Frigg

Til tross for store skadeproblemer har ting begynt å løsne offensivt for Lyn. Med 10 mål på 2 kamper har målforskjellen bedret seg, selv om 5 baklengsmål på de samme kampene naturligvis er for mye.

På lørdag har Thomas André Ødegaard flere spillere å velge blant. Mats Ingebrigtsen og Fadel Karbon er tilbake fra karantene, mens Felix Boe-Tangen nærmer seg kampform og kan være aktuell mot slitne ben mot slutten av kampen. Fremdeles mangler spillere som Ola Sætherbakken, Joakim Pedersen Strand, Emil Borkø, Sikander Iqbal Chaudhry og Nikola Krajnc, men erstatterne har virkelig ikke gjort noen dårlig jobb!

Mot Frigg forventer vi et målrikt derby. De to lagene står med henholdsvis 28-14 og 28-17 i målforskjell, og ligger med det på 2. og 4. plass på tabellen. Dette er lag med lang og overlappende historie, dermed ligger alt til rette for en ny storkamp på Bislett stadion.

Frigg
Lørdagens motstander ble til i 1904, åtte år etter Lyn. De var et av topplagene i den berømte Trikkeserien fra 60-tallet, der Lyn var motstander ved en rekke anledninger, men har stort sett ligget i 2. og 3. divisjon siden tidlig 90-tall.

I fjor ble de nummer 11 i 2. divisjon, som akkurat ville holdt til fornyet tillit om divisjonssystemet ikke hadde blitt endret. Dermed var Frigg en opplagt opprykkskandidat før årets sesong, sammen med Lyn, Stabæk 2 og Eidsvold Turn. Det har ikke vært langt fra fasit. Korsvoll har overrasket stort, ellers har de fire forhåndsannonserte levert og laget luke ned til 6. plass.

Like suverene som tettrioen har Frigg likevel ikke vært. Før lørdag er de 8 poeng bak Lyn med én kamp mer spilt, og uten å skulle trekke konklusjoner etter halvspilt serie tyder det meste på at kampen vinnes om Frigg skal kunne gå inn i høstsesongen med opprykksambisjoner.

Frigg-spilleren å se opp for er nær sagt som vanlig kaptein og tidligere Lyn-junior Helge Neumann. Han skal servere toppscorer Adrian Hagerup, som står med 7 mål og Torstein Åsbø Eike, som står med 5.

Hvordan følge kampen?
Kampen spilles på Bislett stadion lørdag 16:00.

Billettpris:
Voksen: 100 kroner
Barn: 50 kroner (t.o.m 16 år)
Inngangen åpnes kl. 14.45

Billettinformasjon:
Du har tre muligheter for å kjøpebilletter til kampen:

1. Vipps: Søk opp «Lyn Toppfotball» eller #10513 – deretter velger du type billett og antall i menyvalget og betaler/sjekker ut. Vis kvitteringen i inngangen.
2. Lynbutikken.no: https://lynbutikken.no/produkt/lyn-frigg - vis kvitteringen i inngangen.
3. Kjøp billett i inngangen av Bislett stadion på kampdagen. Dørene åpner kl. 14.45.

Vi sees på Bislett!

Vegard Egeland