Før kampen: Tynset - Lyn

Med unntak av en hengekamp mot Raufoss 2 er sesongen halvspilt. Likevel gjenstår én kamp før laget tar sommerferie. Motstander er den samme som vi startet mot, men denne gang er det Tynset som står for arrangementet.

Det er ingen enkel kamp Lyn avslutter vårsesongen med. Tynset ga oss tøff kamp på Bislett, men står med 0-0-6 borte og 5-1-1 hjemme. Og når Stabæk 2 fortsetter å vinne med 8-9 mål er det bare én ting å gjøre: reise til Tynset og krige til seg tre poeng.

Tynset
Søndagens motstander rykket ned fra 2. divisjon i fjor, med kjedelige 1-4-21 i sekken. Etter å ha mistet noen spillere var heller ikke bettingmarkedet på deres side før årets sesong, mange spådde sågar et dobbeltnedrykk.

Så ille har det på ingen måte gått. Tynset er nummer 6 på tabellen, øverst i et stort midtsjikt. Men her er ingenting avgjort. Når fire lag skal rykke ned er selv 6. plass nedrykksstrid, og bare tre poeng skiller Tynset fra nedrykksplass.

Da hjelper det å plukke poeng hjemme. Borte har de gått på noen stygge smeller, men bare to lag har reist fra Nytrømoen med poeng i år. På forrige forsøk vant de 3-1 over Ready.

Kampen på Bislett endte 3-1 til Lyn, men det var gjestene som tok ledelsen. Først i det 78. minutt klarte Lyn å gå opp i ledelsen, før kampen ble avgjort på straffe ti minutter før slutt.

Hvordan følge kampen?
Denne er for de spesielt interesserte! Tynset ligger fire timers kjøretur fra Oslo, med så-som-så kollektivmuligheter. Bastionen arrangerer ikke busstur, men kan hjelpe til med å koordinere kjøring og overnatting dersom noen er interesserte i å dra.

Vi vet at en håndfull Lyn-sjeler tar turen, og håper det også betyr oppdateringer i sosiale medier for de som blir igjen i hovedstaden eller sitter utenlands!

Vegard Egeland