Drømmeåpning avgjorde

Sommerferien er her for de fleste, men en syltynn Lyn-stall fikk likevel trener Thomas André Ødegaard til siste seriekamp i vårsesongen. Fire mann på benken er i seg selv ikke ille, men i dag var Ødegaard én av dem og debutant Martin Gundersen en annen, dermed lå det ikke akkurat til rette for store endringer underveis.

Det ble heldigvis ikke nødvendig heller.

Noen gode nyheter var det også i stallen. Joakim Pedersen Strand fikk årets første minutter på overtid mot Korsvoll, og kom inn fra start i dag. Med var også Sikander Iqbal Chaudhry som har vært ute i to måneder.

Lyn reiste nordover som klar favoritt, uten å glemme Tynsets 5-1-1 på hjemmebane. Da var det godt for de tilreisende med tidlige scoringer rett vei. Mats Ingebrigtsen hadde besøk av far Kåre på Nytrømoen, og brukte drøyt syv minutter på å finne venstre kant Johannes Johannessen. "Johs" har fått sitt store gjennombrudd i år, etter mange år i klubben, og sendte Lyn opp i 1-0.

Minuttet etter ble ledelsen doblet. Anwar Pellegrino ble byttet både inn og ut mot Korsvoll, etter å ha kriget inn en scoring med egen helse som pris, men i dag var han tilbake fra start. Det var også Pellegrino som fant Markus Cham, da sistnevnte bankt inn 2-0 før ti minutter var spilt.

Cham var en god spiller sist han var i Lyn, men mannen vi har fått tilbake er nesten utrolig. Scoringen var Chams tredje på to og en halv kamp!

Tynset kom bedre med i kampen etter sjokkåpningen, men kom aldri ordentlig nær kamp igjen. Lyn har hatt for vane å gjøre kamper mer spennende enn nødvendig, men på Nytrømoen var innsatsen upåklagelig, og 2-0-ledelsen ble holdt inn i 80 minutter.

Dermed tar Lyn sommerferie som nummer to på tabellen, à poeng med Stabæk 2, men med én kamp mindre spilt. Avstanden ned til Korsvoll og Eidsvold Turn på 3. og 4. plass er henholdsvis 4 og 8 poeng, også her med én kamp til gode for Lyn.

Alt ligger dermed til rette for en utrolig høstsesong! Den begynner med kamp mot Raufoss 2 på Bislett stadion 7. august kl 18:00, vi ønsker alle velkommen tilbake på kamp!

- Sterkt å vinne
Thomas André Ødegaard får nok også noen dager fri, etter den ferske debuten som nesten-spillende trener. Han slapp å komme innpå, men var fornøyd med de som spilte:

- Vi var gode de første 20 minuttene, etter det lar vi Tynset styre. Vi hadde fokus på å ikke slippe inn mål i dag, og det klarte vi. De skaper én sjanse i kampen i tillegg til noen langskudd, det er solid defensivt av oss. Det går nok litt utover det offensive, men alt i alt sterkt å vinne mot et godt hjemmelag.

Tynset - Lyn 0-2

Mål:
0-1 Johannes Johannessen (7)
0-2 Markus Cham (9)

Lyn (3-4-3): Adrian Møller - Petter Høvik, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde - Joakim Pedersen Strand, Rune Isaksen, Mats Ingebrigtsen, Johannes Johannessen - Anwar Pellegrino, Markus Cham, Mads Peder Sveen

Bytter:
Christoffer Simensen <> Anwar Pellegrino (60. min)
Sikhander Iqbal Chaudhry <> Rune Isaksen (74. min)
Martin Gundersen <> Joakim Pedersen Strand (74. min)
Vegard Egeland