Trio signerer for Lyn

Det har blitt en hektisk sommer på overgangsmarkedet for Thomas André Ødegaard og Lyn.

Eirik Bækkelund, Morten Bjørshol, Petter Høvik og Håvard Haakonsen skal sparke ball utenlands fremover, mens Nikola Krajnc og Noah Veiby går videre innenlands. Inn har det kommet én spiller i hver lagdel: Martin Gundersen, Eivind Fallås Dahl og Markus Cham.

I dag kan sportslig leder Rolf-Magne Walstad presentere en ny trio, som tar over de tomme plassene i stallen.

Athit Berg (f. 1998) har det meste av sin fartstid fra Stabæk, der han blant annet var kaptein for juniorlaget og samlet 29 kamper i 2. divisjon for Stabæk 2. Før årets sesong gikk han videre til Bærum, men der har det ikke klaffet, og nå går Berg altså videre til Lyn.

Den unge midtbanespilleren gjenforenes med en rekke NTG-kompiser i Lyn-stallen, og skal nå hjelpe Lyn i opprykkskampen mot sin tidligere klubb. Athit tar over drakt nummer 6 etter Eirik Bækkelund, og er aktuell alt til høstens første seriekamp!

Oskar Martinus Hansen (f. 1995) startet seniorkarrieren i Moss, men var innom Fredrikstad og Sarpsborg 08 (junior og rekrutt) før a-lagskarrieren i gult og sort tok av. I 2015 og 2016 spilte han 38 kamper for Moss i 2. divisjon, blant annet som lagkamerat med Rune Isaksen.

Etter Moss' nedrykk tok Hansen turen til Follo i årets spissede 2. divisjon. Der ble der 10 kamper som venstre back før styret innstilte til avvikling, og samtlige spillere ble fristilt. Vi er veldig glade for at Oskar har valgt Lyn som sin nye klubb, og slutter seg til laget alt i sommer.

Fremover skal spill for Lyn kombineres med studier på NIH og jobb på Lyn Akademiet. Oskar tar over drakt nummer 16 etter Kjell-Magnus Flølo.

Matteo Finazzi (f. 1998) har en CV vi sjelden ser i norsk 3. divisjon. Den unge midtbanespilleren har vært en del av Atlético Madrids aldersbestemte avdeling, og kan brukes i flere posisjoner offensivt. Nå skal han kombinere studier i Oslo med spill for Lyn og jobb på Lyn Akademiet.

Fra treningsfeltet meldes det om blendende nærteknikk, og Matteo er en spiller vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Han er aktuell for alle Lyn Toppfotballs lag alt i høst, men legger ikke skjul på at førstelaget er målet alt på kort sikt. Matteo tar over drakt nummer 15 etter Noah Veiby.

Sportslig leder Rolf-Magne Walstad melder som vanlig om stor interesse for å spille for Lyn, og utelukker ikke at det blir flere signeringer i sommer:

- Vi får mange henvendelser fra spillere som ønsker å prøve seg for Lyn. Et par har kommet gjennom nåløyet og får vise seg frem for trenerteamet neste uke, så gjør vi en løpende vurdering. Men fokus fremover er først og fremst forberedelser til 7. august!

Vi ønsker Athit, Oskar og Matteo velkommen til Lyn!

Vegard Egeland