Før kampen: Korsvoll - Lyn

Før sesongen snakket alle om Lyn og Eidsvold Turn, med Stabæk 2 og Frigg som utfordrere. De fire første har i større eller mindre grad levert, og skapt en liten luke ned til lagene bak, men ett lag har blandet seg inn i toppen helt ut av det blå.

Korsvoll spilte i samme avdeling som Lyn i fjor, og tross to uavgjortkamper endte de 19 poeng bak naboen. Per 6. juli er de to lagene nummer 2 og 3 på tabellen, men av 144 lag på nivå 0-4 har Lyn og Korsvoll henholdsvis det høyeste og femte høyeste poengsnittet!

Det avgis nesten ikke poeng i toppen av 3. divisjon avdeling 2, men på søndag må minst ett lag gå av banen uten seier. Dette blir en thriller.

Korsvoll
Toppkamp mellom Lyn og Korsvoll føles nok rart for mange i begge klubber. Historisk sett har det nesten vært fri flyt av spillere mellom de to naboene, og mange har spilt for begge på barnenivå.

Laget vi møter på søndag er veldig likt det vi møtte to ganger i fjor. Blant spillerne finner vi mangeårig Lyn-profil Torbjørn Melhuus og storscorer Andreas Storsveen Romøren (tidligere Moen). Sistnevnte står med 9 mål så langt i år, kun ett bak toppscorer Prince Ntabwe Kabeya.

De som så kampene i fjor husker et rutinert, høyt og fysisk lag som ikke er redde for å spille på styrkene sine. I år er de ett år mer rutinerte og samspilte, så dette blir utvilsomt en av årets tøffeste kamper. Ingen slipper inn færre mål enn Korsvoll, og med Romøren og Adrian Thun på topp er de ikke ufarlige foran mål heller.

En liten fordel for Lyn er formkurven. Mens Lyn har tatt seg stort opp, og står med 15 mål på de siste tre kampene, har Korsvoll avgitt noen poeng i det siste. Sterk seier over Stabæk 2 ble fulgt av uavgjort mot Valdres og Lokomotiv Oslo, før Ready ble slått 1-0 sist. Det er likevel ikke mange poengene opp til toppen igjen for Korsvoll, så her står mye på spill for begge lag.

Hvordan følge kampen?
Kampen spilles på Korsvoll kunstgress søndag 18:00. Dette er i eget nabolag for mange Lyn-tilhengere, og ikke lange reiseveien for noen i Oslo, så her er det bare å hive seg på!

 

NyheterVegard Egeland