Lyn-trio til utlandet

Sommer betyr som regel utskiftninger i troppen, både av det ønskede og uønskede slaget. Også i Lyn-stallen blir noen spillere borte etter sommeren, men når de først forsvinner synes vi det er trivelig å kunne eksportere spillere til det store utland.

Eirik Bækkelund har herjet på høyre kant i år, og særlig i sommer har han fremstått som en av Lyns aller beste spillere. Etter vårsesongen reiser han til USA, der studier og fotball venter. Den vaskeekte Lyn-gutten har samlet 30 a-kamper så langt, 11 av dem i år, og scoret 3 mål. 19-åringen har et langt fotballiv foran seg, og vi håper å se ham tilbake i Lyn-drakt så raskt det lar seg gjøre!

Den oppmerksomme seer har kanskje lagt merke til at Morten Lyngstad Bjørshol har vært ute av kamptroppen noen runder. Den unge stopperen følger Bækkelund til USA av samme grunn, og ønskes på samme vis velkommen tilbake når oppholdet er over. Bjørshol fikk 17 a-kamper for Lyn etter overgangen fra Stabæk, og stanget inn sitt eneste mål mot Røa i årets NM-kvalifisering.

Til utlandet reiser også Petter Høvik, men han holder seg i Europa. Den trønderske stopperen oppfyller en av landets vanligste barndomsdrømmer når han reiser til Italia for å sparke ball. Høvik er som kjent landslagsspiller i futsal, og det er futsal-klubben Tenax Castelfidardo som har lokket ham sørover. Høvik står foreløpig med 29 a-kamper for Lyn etter overgangen fra KFUM, og blir i klubben til flyttingen i august.

I tillegg til utenlandsfarerne har Nikola Krajnc måttet takke for seg. Kantspilleren kom fra Vidar før årets sesong, men skadeproblemer har holdt ham ute siden, og ser dessverre ikke ut til å løse seg med det første. Nikola har derfor valgt å gi seg i Lyn. I tillegg har Noah Veiby, som kom fra Kongsvinger i fjor sommer, fått tillatelse til å trene med divisjonskollega Flisa denne uka. Her er ingenting avklart, men grunnet manglende spilletid har ledelsen åpnet for at han kan spille for andre klubber enn Lyn denne høsten.

Vi takker alle for innsatsen, og ønsker dem lykke til dit veien går videre!

 

NyheterVegard Egeland