Anders Lübeck klar for Lyn

IMG_8717.JPG

Tidligere denne uken presenterte Thomas André Ødegaard tre nye midtbanespillere, som på hvert sitt vis skal servere Lyns målfarlige angrepsrekke. Én posisjon skrek likevel etter forsterkninger. Kaptein Ola Sætherbakken har mistet det meste av sesongen med skade, og da tre stoppere forlot Lyn i sommer, havnet en ledertype i forsvaret øverst på ønskelisten.

I dag ble ønsket oppfylt, da Anders Lübeck signerte for Lyn. 25-åringen er mest kjent for sin tid i Follo, der han spilte i 2008-2015. Pur unge Lübeck var en del av stallen som tapte cupfinalen i 2010 (og slo Lyn på Bislett samme år), ble tidenes yngste Follo-kaptein som 19-åring i 2011, spilte fast i 1. divisjon i 2013 og 2015, og har lenge båret kapteinsbindet for klubben. Om det ikke er nok til å overbevise, legger vi til at han i flere år delte banehalvdel med mannen, myten, legenden Jonas Scheie Hammer.

I 2016 ble han hentet av KFUM, som da hadde rykket opp til 1. divisjon. Oppholdet har imidlertid blitt preget av skader, og det ble kun fire kamper for a-laget, tre i 1. divisjon og én i årets 2. divisjon. Nå håper vi å se en frisk Lübeck finne tilbake til formen i verdens vakreste drakt.

Sportslig leder Rolf-Magne Walstad er fornøyd både med Lübeck og overgangsvinduet generelt:

- Vi er veldig glade for å ha fått Anders på plass. I tillegg er vi fornøyde med å ha beholdt stammen i laget gjennom sommeren, der vi måtte jobbe litt for å beholde noen.

Med siste signering på plass begynner Lyn igjen å få god dekning og tøff konkurranse i alle lagdeler. Walstad tror dagens stall er den som skal føre Lyn til 2. divisjon 2018:

- Sjansen for flere utskiftninger nå er liten, selv om vi aldri skal si aldri!

Lyn møter Raufoss på Bislett 7. august kl. 18:00, med fire potensielle debutanter i stallen!

Vegard Egeland