Før kampen: Eidsvold Turn - Lyn

Foto: Lars Opstad /  www.kladd.no

Foto: Lars Opstad / www.kladd.no

Før årets sesong var det Lyn og Eidsvold Turn man snakket om. Lagene hadde begge vunnet sin avdeling i 3. divisjon suverent, og gikk begge for å sikre opprykket de ble snytt for i 2016.

En svak start så ut til å ødelegge alt for Eidsvold Turn, men nå er laget for alvor tilbake. Etter ni kamper på rad uten tap, blant annet seire over topplagene Stabæk 2 og Korsvoll, er opprykket igjen innen rekkevidde. Men skal seiersmaskinene Lyn og Stabæk 2 hentes inn må alt klaffe for Turn. Det betyr, etter all sannsynlighet, at bare seier er godt nok på lørdag.

Lyn tok igjen tre poeng mot Raufoss 2, trass en prestasjon vi ikke trenger hausse opp. Lørdag satser vi på at alt stemmer bedre, og at laget kriger til seg en ny, viktig trepoenger.

Eidsvold Turn
Lørdagens motstander endte med 23-0-3 og 114-22 i målforskjell i fjor, blant annet foran Redalen, Lillehammer og Raufoss 2. Årets sesong startet skuffende, blant annet med tap for Valdres og Lillehammer, men siden 27. mai har vi altså sett laget vi forventet.

Fasit så langt er 10-1-4 på 15 kamper, dermed er laget nummer fire, åtte poeng bak topplagene (med én kamp mer spilt enn Lyn). Høstens første kamp endte med 2-1-seier borte mot Ready, samme resultat som Lyn fikk på samme bane.

Med målforskjell på 32-14 har de scoret noe færre enn Lyn, men også sluppet inn færre. Etter noen runder med sirkussifre har Lyn nå 2-0 og 1-0 på de siste to, så på Eidsvoll kan hvert mål bli avgjørende.

Hvordan følge kampen?
Kampen spilles på Eidsvollhallen kunstgress, lørdag 15:00. Dit kan du komme deg på mange ulike måter, enten det er via bil, tog, eller buss med Bastionen.

Bastionen-turen har avreise kl 13:00 fra Bislett, og koster 200 kroner for medlemmer og 300 kroner for ikke-medlem. Har du fremdeles ikke betalt medlemskap for 2017 vil dette selvsagt være mulig å gjøre på bussen.

For å gjennomføre turen er vi avhengige av at mange nok melder seg på, så vi oppfordrer alle til å melde seg på tidlig og støtte laget i det som kanskje blir årets tøffeste kamp.

Vegard Egeland