Rundspilt i Eidsvoll

Det er vanskelig å skulle klage på årets Lyn-sesong. Mange kamper har blitt avgjort sent, og marginene har vært på vår side mer enn én gang, men fasit var 13-0-1 på de første 14. Tapet kom etter en jevn kamp mot topplaget Stabæk 2, og selv mot Skeid fra 2. divisjon sørget Lyn for tøff kamp til siste spark på ballen.

På Eidsvollhallen kunstgress ble derimot Lyn rundspilt etter alle kunstens regler. Marerittet endte til slutt med 0-3-tap, der vertene var nærmere å doble seieren enn Lyn var å skape spenning.

Det tok ikke lang tid å se hvilken vei det bar. Fire minutter var spilt da Stian Teksum banket en ball utenfor, minuttet etter fulgte Kristoffer Nordlie opp med et knallhardt skudd like til side for mål. Fem minutter senere traff Mikal Edvardsen stolpen, mens et innlegg fra samme mann stusset i en Lyn-spiller og måtte bokses over eget mål av Adrian Møller.

Etter det innledende rushet kom Lyn bedre med i kampen. Markus Cham kom nærmest da han kom én mot én i bakrom, men siste finte feilet og hjemmelaget fikk banket ut.

Selv om gjestene fikk litt ballbesittelse, var det Eidsvold Turn som dominerte i sin siste kamp på midlertidig hjemmebane. De blå var først på andreballer, vant alt av dueller, hadde mer intensitet i løpene og så ut til å være i overtall på begge banehalvdeler. Dermed var det også fortjent at de tok ledelsen etter en drøy halvtime. Et middels godt utspill fra keeper ble videreført opp mot venstre side, der Stian Teksum fikk rom. Alene med keeper ble ballen styrt forbi Adrian Møller og inn i lengste hjørne, 1-0 til Eidsvold Turn.

Lyn reiste til Eidsvoll med sine tre toppscorere på skadelisten, like etter målet måtte også fjerdemann på listen hinke ut. Men det var altså ikke målteften som manglet i dag. Anwar Pellegrino skapte litt puls på tribunen da han gikk fryktløst mot ballen i bakrom, men på hjørnet av 16-meteren fikk keeper Peter Rusina bokset til innkast. Det var så nærme Lyn kom.

Det stod 1-0 til pause, et utgangspunkt vi har vært i før i år. Denne gangen tydet dog ingenting på at en tordentale fra Thomas Ødegaard ville være nok, heller ikke de to byttene som ble gjort til halvtid. Kampen måtte endre karakter fullstendig om Lyn skulle få med seg poeng fra Grunnlovsbygda.

Det gjorde den ikke.

Bastionens oppmøte var strålende, fotografen litt under middels

Bastionens oppmøte var strålende, fotografen litt under middels

Totalkollaps etter pause
Om første omgang var vond, skulle den andre nemlig bli verre. Henrik Carlyle ble byttet inn ved pause, og brukte bare to minutter på å avverge en alene-med-keeper-situasjon med en susende takling. Fem minutter inn i omgangen gikk et frispark fra 16 meter rett i muren, like etter ble en heading reddet til hjørnespark, og det påfølgende forsøket endte med skudd i tverrligger.

Like før timen var spilt kom Lyn så nærme Lyn kom i dag. Oskar Martinus Hansen dro seg rundt på venstre kant, og slo hardt og lavt inn foran mål. Johannes Johannessen fikk både tid og rom, men blåste ballen over fra 15 meter.

Og da Lyn ikke grep sjansen kunne Eidsvold Turn avgjøre etter tre hjørnespark på rad. På tredje forsøk havnet ballen hos Andre Nordlie. Feilvendt la han ballen opp til seg selv, og brassesparket ballen ned i motsatt hjørne til 2-0. Utførelsen stod til fem ganger tyve i stil, så får det forsvarende laget bli enige seg i mellom om han fikk i overkant mye tid til å skape øyeblikket.

Markus Cham og Bjarte Hovland fikk begge notert avslutninger mot mål, uten at keeper trengte å bevege seg for å holde ballene. På motsatt banehalvdel fortsatte Eidsvold Turn å produsere. Kvarteret før slutt gikk en angriper i bakken, utfallet ble straffe og Benjamin Nessjø Nyheims andre gule kort. Thierry Dabove scoret sikkert, og det stod 3-0.

Herfra handlet det bare om å bli ferdige for Lyn. Turn banket to baller i tverrligger på like mange minutter, mens Mikael Edvardsen satte en avslutning i nettveggen, før dommer endelig blåste av og lot både spillere og supportere reise sørover igjen.

Med dagens seier inntar Eidsvold Turn opprykksstriden for alvor igjen. Dagens trøst for Lyn var at både Stabæk 2 og Korsvoll tapte sine kamper. I realiteten står det nå mellom de fire nevnte lagene, og til tross for dagens stortap kan Lyn starte høsten med et forsprang. Alt på torsdag kan gutta slå tilbake, da hengekampen mot Raufoss 2 skal spilles og tabelltoppen kan inntas.

Her er det med andre ord ingenting annet å gjøre enn å lære av en fæl opplevelse, riste det av seg, og jobbe knallhardt mot tre viktige poeng på Toten!

Thomas André Ødegaard kunne smile etter hjemmeseieren mot Eidsvold Turn, i dag ble det mørkere (foto: Lars Opstad, arkiv)

Thomas André Ødegaard kunne smile etter hjemmeseieren mot Eidsvold Turn, i dag ble det mørkere (foto: Lars Opstad, arkiv)

- Taper for et mye bedre lag
Lyns trener var en svært skuffet mann etter at dommer blåste av, men la ikke skjul på hva han mente:

- I dag taper vi for et mye bedre lag. Det var ett lag der ute som ville vinne, og ett som bare møtte opp. Med innsatsen som ble lagt ned i dag vinner man ikke fotballkamper, så enkelt er det.

På tribunen snakket man om Karbon, Isaksen og Sveen, som alle manglet, men Ødegaard mener tapet handlet om langt mer enn de som mangler:

- Vi har noen på skadelisten, og noen nye som må flettes inn i vår spillestil, det gjør nok at det kladder litt ekstra. Men Eidsvold Turn er bedre på alt i dag, i alle situasjoner. Vi snakket om det i pausen, hvorfor de tok løp vi ikke tok, men jeg så ingen bedring i andre omgang. Det var veldig skuffende, jeg kan ikke si noe annet.

Det blir ikke mange dager til å rette på problemene, men heller ikke mange dager før Lyn-laget kan få revansje:

- Nå må vi sette oss ned og snakke om hva som gikk galt, for dette holder ikke. Vi kan bare beklage til de som tok turen opp hit. Men vi får ikke gjort noe med dette resultatet nå, så da må vi fokusere på hvordan vi blir bedre til neste kamp.

Eidsvold Turn - Lyn 3-0

Mål:
1-0 Stian Teksum (32)
2-0 Andre Nordlie (61)
3-0 Thierry Dabove (78, str)

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller - Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde - Johannes Johannessen, Christoffer Simensen, Mats Ingebrigtsen, Oskar Martinus Hansen - Anwar Pellegrino, Markus Cham, Eivind Fallås Dahl

Bytter:
Athit Berg <> Christoffer Simensen (33. min)
Henrik Carlyle <> Amadou Koulibaly Conde (46. min)
Felix Boe-Tangen <> Anwar Pellegrino (46. min)
Bjarte Hovland <> Oskar Martinus Hansen (67. min)
Joakim Pedersen Strand <> Johannes Johannessen (75. min)
Vegard Egeland