Slo knallhardt tilbake!

Etter to strake tap trengte Lyn både seier og en dose positivitet før søndagens toppkamp mot Stabæk 2. Med 5-1 over Redalen og Bastionen i toppform fikk vi virkelig begge deler.

Lyn gikk rett i strupen på motstanderen, og levnet ingen tvil om at denne kampen skulle vinnes. Åtte minutter var spilt da den første store sjansen kom. Et innlegg ble flikket mot mål av Felix Boe-Tangen, men ble reddet til retur. Den påfølgende avslutningen gikk i blokka, før Markus Cham kunne avslutte mot nesten åpent mål. Skuddet var hardt og presist, men en Redalen-forsvarer klarte å kaste seg i veien for avslutningen.

Tre minutter senere testet Anwar Pellegrino skuddfoten. Denne tok keeper helt nede i stolperoten, men Pellegrino hadde mer i vente.

Først i det 28. minutt kom Lyns ledelsesmål. Et godt hjørnespark fra Bjarte Hovland ble headet litt for kort ut av forsvaret, og Anwar Pellegrino fikk all tid i verden til rådighet. Angriperen la ballen ned, vendte mot mål, og trillet upresset ballen ned i keepers høyre hjørne. En snodig situasjon, men svært fortjent 1-0-ledelse til Lyn.

Redalen hadde et par skudd utenfor mål, nærmest ved Arman Nazari, men dette var Lyns omgang og Lyns kamp. Flere hjørnespark ble farlige, men det måtte et straffespark til for å doble ledelsen. Lyn skar inn i feltet på venstre kant, Markus Cham (ikke Bjarte Hovland, takk for korreksjon @INFV) rundtlurte første forsvarer, ble lagt i bakken av den andre, og dommer pekte på straffemerket. Cham tok straffen selv, og satte 2-0-målet utakbart nede i hjørnet.

Bare to minutter senere økte Lyn igjen, og dette var et kunstverk av en kontring. Redalens hjørnespark ble klarert til Anwar Pellegrino på høyre side. Han lekte seg forbi en forsvarer, før han fant Markus Cham på vei oppover i banen. Cham førte ikke lenge før han slo en millimeterpresis pasning mot Felix Boe-Tangen. Ballen skrudde rundt nærmeste forsvarer og la seg på vrista til Boe-Tangen, som gjorde alt rett alene med keeper.

Og det kunne blitt flere enn tre før pause. En flott benparade fra Adrian Jonuzi Møller avverget Arman Nazaris skudd fra kloss hold, mens Eivind Fallås Dahls forsøk på å curle ballen opp i krysset stusset via en forsvarer og til et av Lyns minst syv forsøk fra hjørneflagget.

3-0 til pause føltes likevel ikke spesielt flatterende. Denne kampen skulle vinnes.

Anwar Pellegrino scoret hat trick mot Redalen

Anwar Pellegrino scoret hat trick mot Redalen

Hat trick-helt
Andre omgang åpnet med et hyggelig gjensyn. Kaptein og stopperkjempe Ola Sætherbakken spilte rekruttkamp i helgen, og var endelig tilbake på a-laget etter pause. Inn kom også nykommer Rasmus Gjemmestad, som skulle leke seg med resten av angrepet etter pause.

Lyn så ut til å storkose seg i åpningsminuttene, med lekre finter fra Fallås Dahl, Hovland, Pellegrino og Gjemmestad, uten at det ble noe mer enn svake avslutninger rett på keeper. Mindre finesse ble det ikke da en annen skadeplaget spiller var tilbake på banen. Fadel Karbon har vært savnet, og viste glimt av det vi vet han står for.

Omgangen var halvspilt da han fant Joakim Pedersen Strand med et hælspark. Det påfølgende innlegget traff Rasmus Gjemmestad, men ballen gikk til side for mål. Minuttet etter var det Anwar Pellegrino som lekte seg, denne gang gikk Gjemmestads avslutning til hjørnespark.

Corneren ble slått av Bjarte Hovland, også denne gang presist. Høyest i feltet var Benjamin Nessjø Nyheim, som med en stuss fant Anwar Pellegrino på bakre stolpe. Denne gang brukte spissen hodet, og med sin andre scoring sørget han for 4-0 til Lyn.

Kun to minutter etter målet kom nok en stor sjanse. Joakim Pedersen Strand slo inn til Bjarte Hovland, som skjøt hardt via keeper til hjørnespark fra kloss hold. Dette var også tonen i hele andre omgang. Lyn vant ballen høyt i banen, angrep raskt, og snuste på scoring hver gang.

I kampens 70. minutt ble Oskar Martinus Hansen byttet inn, og den ferske Lyn-spilleren brukte ikke lang tid på å vise seg frem. En utsøkt pasning fra Fadel Karbon fant Hansen på venstre kant, og med sin første touch slo han inn foran mål. Der møtte Anwar Pellegrino, som styrte 5-0-målet ned i lengste hjørne. Hat trick for Pellegrino, og med litt marginer ville det vært enda flere!

Syv minutter før full tid fikk han sin største mulighet. Nok en gang var det etter hjørnespark, og det var bare uflaks som sendte skuddet fra kloss hold via en forsvarer til ny corner.

Kampen avsluttet med ett straffespark til hvert lag, dessverre med helt gal uttelling. Først fikk Redalen hjelp av en hånd i en takling. Fadel Karbon tok det påfølgende straffesparket, men keeper reddet bra helt ute i hjørnet. Omtrent fem minutter på overtid ble et innlegg foran andre mål stoppet av en Lyn-arm. Tor Håkon Sveen fikk dermed prøve seg mot innbytter Sofus Rasmussen, den duellen gikk Sveen seirende ut av.

6-0 hadde unektelig vært morsommere enn 5-1, men når alt kommer til stykket betyr det ingen verdens ting. Lyn storspilte, koste seg med publikum, og la alt til rette for videre fremgang i søndagens toppkamp!

Ola Sætherbakken er endelig tilbake!

Ola Sætherbakken er endelig tilbake!

- Skal ta dem på innsatsen
Thomas André Ødegaard gledet seg over fem mål, selv om det kunne vært enda flere:

- Sånn går det når vi setter sjansene våre! Vi skapte nok mot Raufoss 2 til å score, men burde hatt dobbelt så mange sjanser der. Likevel har det vært bra stemning i troppen, noe vi ser i dag. Vi slår bra tilbake, og var på fra start.

Fremdeles sliter Lyn med skadeproblemer, men mange viste seg frem i dag:

- Alle lag merker at de tre toppscorerne er borte. Men i dag melder Anwar seg på for alvor. Cham scorer, Felix scorer, Oskar har målgivende på første touch, Eivind er grisebra på midten… Det er mange som gjør gode kamper i dag!

Søndag venter Stabæk 2. Det er for tidlig å snakke om seriefinale, men kampen blir svært viktig for begge lag. Ødegaard mener Lyn er klare til kamp:

- Da skal det ikke stå på innsatsen! Er Stabæk et bedre lag må vi kanskje ta konsekvensene av det, men jeg vil ikke tolerere at vi blir tatt på innsats. På søndag skal vi angripe kampen slik Eidsvold Turn gjorde mot oss, klarer vi det vil vi bite godt fra oss!

Lyn - Redalen 5-1

Mål:
1-0 Anwar Pellegrino (18)
2-0 Markus Cham (27, str)
3-0 Felix Boe-Tangen (29)
4-0 Anwar Pellegrino (66)
5-0 Anwar Pellegrino (71)
5-1 Tor Håkon Sveen (90, str)

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller - Joakim Pedersen Strand, Benjamin Nessjø Nyheim, Anders Lübeck - Johannes Johannessen, Eivind Fallås Dahl, Mats Ingebrigtsen, Bjarte Hovland - Anwar Pellegrino, Markus Cham, Felix Boe-Tangen

Bytter:
Ola Sætherbakken <> Johannes Johannessen (46. min)
Rasmus Gjemmestad <> Markus Cham (46. min)
Fadel Karbon <> Felix Boe-Tangen (62. min)
Oskar Martinus Hansen <> Eivind Fallås Dahl (70. min)
Sofus Rasmussen <> Adrian Jonuzi Møller (74. min)
Vegard Egeland