Før kampen: Stabæk 2 - Lyn

FB_Lyn-Stabak2_0-1_2017_LarsOpstad_016.jpg

Lyn reiste seg på suverent vis på tirsdag, og slo Redalen 5-1 i en kamp som godt kunne fått flere mål. Dermed ligger Lyn og Stabæk 2 på 42 poeng, mens Eidsvold Turn og Korsvoll kommer jagende bakfra på henholdsvis 37 og 36 poeng.

Søndag 15:00 blir det toppkamp på Nadderud. Sist lagene møttes var begge ubeseiret, nå har de tre tap hver, men enda mer står på spill denne gangen. En eventuell vinner på søndag får et viktig forsprang før høsten setter inn, uavgjort inviterer for alvor lagene bak inn i opprykkskampen.

Fotball i brunsjen er alltid en vinner, så bli med til Bærum og se årets viktigste kamp! Thomas André Ødegaard har lovet maks innsats på banen, og et sultent Lyn-lag går utvilsomt for tre poeng på bortebane.

Stabæk 2
Stabæk-rekruttene var aldri i nærheten av å holde seg i fjorårets 2. divisjon, noe som i ettertid virker litt snodig. Årets utgave har lekt seg gjennom 3. divisjon, med 14-0-3 og utrolige 64-15 i målforskjell (mot Lyns 44-23).

Dette til tross for at stammen i laget er svært ungt, med tilskudd fra voksne spillere som Sindre Mauritz-Hansen. Lagets (og avdelingens) toppscorer er Sebastian Pedersen, som har scoret 18 mål.

Årets tap har kommet for Eidsvold Turn, Korsvoll og Valdres. Uslåelige er de med andre ord ikke, selv om det er lett å bli motløs når man ser sifre som 9-0 over Flisa og 8-0 over Tynset. Siste kamp endte med 6-1-seier over Ready, selv om Oslo-laget ledet etter 60 spilte minutter.

Her må Lyn prestere på sitt aller beste nivå, da trenger vi din hjelp.

Hvordan følge kampen?
Kampen spilles søndag 15:00 Nadderud kunstgress 2. Det er ikke lang vei for spesielt mange Lyn-supportere, så vi håper på bra oppmøte tross et noe uvanlig tidspunkt.

For Bastionen blir dette en ekstra spesiell kamp. For aller siste gang drar supporterne med bussen til Kjell, som har reist landet rundt i en årrekke og sett Lyn både på sitt beste og verste. Vi håper bussen fylles en siste gang, og inviterer alle til å bli med på tur!

Vegard Egeland