Før kampen: Lyn - Raufoss

"Sommerferie" er et uunngåelig onde hvert år, men etter tre uker uten ordentlig 3. divisjonsfotball er vi endelig tilbake i hverdagens barmhjertige favntak. Heldigvis trenger vi ikke dvele lenge ved traumene. Nå kommer kampene tett fremover, blant annet med en dobbelkamp mot Raufoss 2.

Første møte mellom de to spilles mandag 18:00 på Bislett stadion, og her er det mye å glede seg til.

Vi skal ikke undervurdere verdien av besøk fra Vestre Toten, men først og fremst er det våre egne som trigger nysgjerrighet denne gangen. Sommersigneringene Eivind Fallås Dahl og Markus Cham produserte målpoeng fra dag én før ferien, og mot Raufoss 2 kan hele fire mann få sin debut for Lyn. Anders Lübeck, Oskar Martinus Hansen, Athit Berg og Matteo Finazzi har alle signert for klubben i sommerpausen, mens Martin Gundersen kan presenteres for den delen av publikum som ikke dro til Tynset.

I tillegg får vi et gjensyn med laget som vant 12 av 13 kamper før ferien, med tre mål rett vei i snitt (20 mål på de siste 5!) og spenningsgaranti både hjemme og borte. Så ta deg en bolle, Syden, det er dette som er gøy!

Raufoss 2
Lyn møtte Raufoss' B- og A-lag i henholdsvis 2012 og 2013, og kom godt ut av det. Utfallet ble 8-0 og 2-1 over et ungt og et sterkt rekruttlag, samt 2-0 og 1-1 mot et opprykksjagende førstelag.

Årets Raufoss-lag kjemper som vanlig i toppen av 2. divisjon, etter et besøk i 1. divisjon i fjor, mens rekruttene så langt har fått det tøft i 3. divisjon. 9 poeng holder bare til nest siste plass, men i denne avdelingen er det flere lag i nedrykksstriden enn utenfor, så ingenting er avgjort.

Hvem som spiller for rekruttlaget er aldri lett å spå, men også Raufoss er forsterket i sommer. Blant annet har de hentet Oskar Løken, som brukte vårsesongen på å bøtte inn for Stabæk 2. Raufoss har stort sett stilt veldig ungt i 3. divisjon, men noen a-lagsspillere har bidratt, blant annet Petter Senstad og Papa Moussa Dioum Sow, samt enkeltkamper fra suspenderte eller restituerende a-lagsspillere. A-lagets bortekamp mot Raufoss lørdag avgjør hvem som kan spille på mandag.

Som en kuriositet kan vi nevne at Raufoss 2 har stilt med en keeperduo der begge mann har erfaring fra Lyn. Rino Lund Johnsen fikk bare to kamper, men det er til gjengjeld to av de symbolsk tyngste kampene i klubbhistorien: bortekampen mot Christianssand på Ekeberg og hjemmekampen mot Vinderen på Frogner stadion. Med på laget er også Andreas Heggen, som var Sofus Rasmussens reserve i 2015. Så vet dere det.

Hvordan følge kampen?
Denne kampen ser du altså på Bislett stadion, mandag 18:00.

Billettpris:
Voksen: 100 kroner
Barn: 50 kroner (t.o.m 16 år)
Inngangen åpnes kl. 17.00

Billettinformasjon:
Du har tre muligheter for å kjøpebilletter til kampen:

1. Vipps: Søk opp «Lyn Toppfotball» eller #10513 – deretter velger du type billett og antall i menyvalget og betaler/sjekker ut. Vis kvitteringen i inngangen.
2. Lynbutikken.no: https://lynbutikken.no/produkt/lyn-raufoss-2 - vis kvitteringen i inngangen.
3. Kjøp billett i inngangen av Bislett stadion på kampdagen. Dørene åpner kl. 17.00.

Velkommen på kamp!

Vegard Egeland