Akrobatikk sikret seier

Alle foto: Lars Opstad /  www.kladd.no

Alle foto: Lars Opstad / www.kladd.no

Når regnskapet en dag skal gjøres opp, vil 7. august 2017 stå igjen som ganske ufyselig for de fleste med base i Oslo. Den småsure og regntunge blåmandagen ble imidlertid reddet for snaut fem hundre snålinger, som la kvelden utendørs til 3. divisjonskampen mellom Lyn og Raufoss 2.

Raufoss 2 stod med 9 fattige poeng på 13 kamper, men stilte sterkt på Bislett, blant annet med det nysignerte spissparet Oskar Løken og Mathias Flo. Som forventet var det likevel Lyn som tok grep om kampen fra start.

Markus Cham var sentral i det meste som skjedde på topp. Spissen skapte to hjørnespark og kampens første skudd på mål, men registrerte også en miss av de helt sjeldne. Kvarteret nærmet seg da Bjarte Hovland og Eivind Fallås Dahl kombinerte fint på venstre. Til slutt havnet ballen hos Cham foran åpent mål. Dessverre havnet ballen litt bak løpet, slik at avslutningen ble halvveis skyting, halvveis snubling, og ballen ble reddet på strek av en Raufoss-forsvarer.

Etter et sterkt Lyn-press de første tyve, kom Raufoss godt inn i omgangen. Første avslutning kom etter en halvtime, med en ball skrudd utenfor lengste hjørne. Lagets eneste sjanse kom ved Ole Thomas Skogli, som fikk god tid til å avslutte fra drøyt 15 meter. Heldigvis kom Henrik Carlyle opp i skuddet, og avverget en avslutning Adrian Møller skulle fått problemer med å reagere på.

Ved siden av Chams megasjanse var Christoffer Simensen nærmest for Lyn, da han overrasket alle med en frekk lobb fra 30 meter. Omgangen sett under ett var likevel både kjedeligere og mer jevnspilt enn vi kunne ønske, derfor ble det sene og pene ledelsesmålet desto viktigere.

Lyn angrep mot et dypt Raufoss-forsvar, men Markus Cham viste godt blikk og presis pasningsfot da han vred med en høy ball mot høyre side. Helt nede ved dødlinja kom Johannes Johannessen på ball, og med en akrobatisk halvvolley slo han inn foran mål. Der ventet Anwar Pellegrino, som ikke ville være dårligere enn lagkameraten. Inntil videobevis legges frem er undertegnede overbevist om at Pellegrino lå vannrett i luften, da han styrte ballen ned i keepers høyre stolperot.

1-0 til Lyn på omgangens siste ballberøring, og et godt utgangspunkt før pause.

To i treet
Spillet hevet seg etter pause for Lyn. Anders Lübeck debuterte fra start, og sammen med Benjamin Nessjø Nyheim og Henrik Carlyle sørget han for en uvanlig trygg forsvarskamp fra Lyns side. Etter pause kom ikke motstanderen til en eneste kvalifiserte sjanse, men da heller ikke Lyn scoret levde spenningen til sluttsignalet gikk.

Også Oskar Martinus Hansen og Athit Berg debuterte etter innhopp i andre omgang, men det var en annen innbytter som stod for magien på Bislett. Fadel Karbon brukte to minutter på å komme inn i 16-meteren, bli felt, reise seg opp og dra av mannen som felte ham, før han fant Markus Cham som banket ballen like utenfor fra skrått hold.

Ti minutter var spilt av omgangen da Karbon testet skuddfoten igjen. Denne smalt i stolpen bak en sjanseløs Rino Lund Johnsen, før den forsvant ut i det store intet.

Og bare fire minutter etter å ha truffet høyre stolpe, banket Karbon ballen i den venstre også. Et nydelig veggspill mellom Karbon og Cham endte med skudd, og nok en gang trengte altså en ellers god Lund Johnsen hjelp fra aluminiumet mellom ham og Louises gate.

Lyn skapte flere sjanser som kunne fått en bedre ende. Oskar Martinus Hansen viste god fart og innleggsfot på venstre side, Fadel Karbon fortsetter å få kontroll på ballen i nesten umulige situasjoner, mens Mats Ingebrigtsen glimtet til med uforskammet gode dragninger for en defensiv midtbanespiller.

Likevel stod det fremdeles 1-0 da overtiden nærmet seg, og 1-0 er alltid spennende. Raufoss 2 hev mange menn fremover, det skapte overgangsmuligheter for Lyn, heldigvis kom aldri den store sjansen.

Da Stabæk 2 fulgte opp med 4-1 over Lokomotiv Oslo, er status uforandret helt i toppen. Bærumslaget har bedre målforskjell, men Lyn har like mange poeng med én kamp mindre spilt. Lørdag gå turen til Eidsvoll, før Raufoss 2 venter igjen på bortebane alt torsdag neste uke.

- Tøff motstand
Thomas André Ødegaard tror ikke på enkle fotballkamper, og fikk et godt argument mot nesten-bunnlaget Raufoss 2:

- Dette er ikke laget som bare har 9 poeng i år! Vi ser at Raufoss er et godt lag med gode spillere, så det ble ingen enkel kamp. Likevel føler vi at vi har god kontroll hele veien, i hvert fall så god kontroll man kan ha med en ettmålsledelse. Vi burde jo punktert kampen selv, men unngår trykk på slutten, slik det har blitt flere ganger før i år.

Det ble tre debutanter i Lyn-drakt i kveld. Det er en styrke, men også en utfordring:

- Anders var solid hele kampen, Oskar viser at han er kvikk og har god innleggsfot, Athit kommer inn og jobber knallhardt. Men de er nye, og de må få tid til å gli inn i laget. Fra start prioriterte vi spillerne som presterte i vår, men det er konkurranse på alle plasser nå!

Lyn - Raufoss 2 1-0

Mål:
1-0 Anwar Pellegrino (45)

Lyn (3-4-3): Adrian Møller - Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Henrik Carlyle - Johannes Johannessen, Christoffer Simensen, Mats Ingebrigtsen, Bjarte Hovland - Anwar Pellegrino, Markus Cham, Eivind Fallås Dahl

Bytter:
Oskar Martinus Hansen <> Bjarte Hovland (46. min)
Fadel Karbon <> Eivind Fallås Dahl (46. min)
Athit Berg <> Christoffer Simensen (74. min)
Mads Peder Sveen <> Anwar Pellegrino (74. min)
Felix Boe-Tangen <> Markus Cham (90. min)
Vegard Egeland