- Det er klart det er følelser involvert. Sterke følelser.

jonasrygg.jpg

Det blir et spesielt gjensyn med Bislett for Ready-trener Jonas Rygg.

- Alle som kjenner til bakgrunnen min fra Lyn vet at jeg ønsker Lyn opp, men på søndag er det jobben min å gjøre alt jeg kan for å ta tre poeng med Ready på Bislett.

Les også: Før kampen Lyn - Ready

Kanskje ikke så overraskende er det en cupkamp mot Vålerenga i 2012 og nedrykksdrama mot Florø i 2014 som peker seg ut blant mange følelsesladde minner.

- Det er stor forskjell på å være spiller og trener ved slike anledninger. Som trener i kampen mot Florø sto det mer på spill. Presset var enormt på å holde plassen. Jeg visste også at jeg skulle videre til Ready og at det ble min avskjed med Bastionen. Det var kanskje en sterkere opplevelse enn cupkampen, hvor vi bare feiret og fremtiden så rosenrød ut.

Midtbanespillerens innsats i derbyet mot erkerivalen foran et fullsatt Bislett, er kanskje den av kampene flest vil huske best.

- Vi som var involvert på den ene eller andre måten i den kampen kommer aldri til å glemme den. Det vi leverte både på banen og tribunen… Bastionen på Store Stå, beste fans i landet den sesongen. Og på banen reiste vi oss og presset et av topplagene i Eliteserien.

- Tenk på det, under to år etter konkurs og 6. divisjon, så var vi tilbake. Selv om det bare var den ene maikvelden, der leverte vi som klubb en prestasjon på absolutt høyeste nivå i Norge. Noe sånt er bare mulig i Lyn, oppsummerer han entusiastisk.

Og styrer beskjedent unna både at Lyn ble bortdømt, og at han selv smalt ballen i tverrliggeren fra 35 meter i sluttminuttene, via pannebrasken til Håvard Nielsen.

Opprykksbilletten kjøper du ved å søke opp Lyn Toppfotball i Vipps. Billetten får du utdelt i inngangsporten før kampen.

(intervjuet fortsetter under bildet)

Jonas Rygg, her som Lyn-trener (foto: BillyBonkers)

Jonas Rygg, her som Lyn-trener (foto: BillyBonkers)

Hverdagen handler nå om 3. divisjon avdeling 2 og Ready er i likhet med Lyn i poengnød.

- Vi har likevel ikke det samme presset på oss som Lyn. Ikke i det større bildet og ikke på søndag. Om vi taper kampen er det fortsatt mange poeng å kjempe om med tanke på å holde plassen. Lyn har knapt råd til poengtap.

Selv om det står om overlevelse på nivået for gjestene, er det heller ingen umiddelbare planer i Ready om å etablere seg noe høyere enn dagens nivå.

- Som breddeklubb er Ready en solid og godt organisert klubb som ivaretar både de som satser og de som er med for lek og moro. Oppover i årsklassene og a-laget er det utvikling av unge spillere som står i fokus. 3. divisjon er et passende nivå. Vi depper ikke når en av spillerne våre tar steget opp til en bedre klubb - da har vi lyktes i det vi driver med.

Benytt vårt arrangement på facebook til å invitere venner til kampen!

Toppstriden i avdelingen tror han forblir uendret selv om planen er å slå Lyn med Ready

- Lyn har flest poeng og har vært flinke til å avgjøre jevne kamper. Så jeg tror og håper at Lyn ender på topp. Det kan fint skje også med borteseier på søndag. Eidsvold har vært knallsterke i høst, men har igjen kampen mot Stabæk 2.

Med søndagskamp klokken seks og en ulidelig spennende tabellsituasjon for alle involverte, håper han det blir folksomt på tribunene søndag.

- Kampen har alt det en fotballkamp skal ha. Et lokaloppgjør hvor det står mye på spill for begge lag. For de yngre spillerne både hos oss og i andre klubber er det noe ekstra å møte Lyn på Bislett. Vi gleder oss!

Vegard Egeland