Knepen seier over nervene

Helgen startet med en drømmenyhet for frynsete Lyn-nerver. Tynset stoppet Eidsvold Turns fantastiske seiersrekke, og la til rette for at Lyn endelig kunne øke avstanden til den stadig mer innpåslitne motstanderen. Men skulle det bli luke måtte Ready beseires på Bislett, og er det én ting sesongen har lært oss er det å aldri ta lett på en fotballkamp!

Fra start så det riktig behagelig ut. Som det gjorde mot Ready borte tidligere i år. Lyn hadde allerede produsert et par halvsjanser da den første store kom etter et kvarter. Fadel Karbon, Eivind Fallås Dahl og Johannes Johannessen viste frem tiki-taka på sitt beste, men Karbons avslutning gikk over fra snaut 10 meters hold.

Lyn fortsatte å presse, og fikk hjørnespark ved Rune Isaksen. Den smalt knallhardt i stolpen (!) før Ready fikk klarert. Men Lyn holdt presset oppe, og spilte inn i feltet igjen. Amadou Koulibaly Conde forsøkte seg på et brassespark, en Ready-spiller fikk blokket ballen ut mot siden, men der ventet Anwar Pellegrino. Lyns toppscorer har vært ustoppelig de siste kampene, og på halv volley klistret han ballen ned i lengste hjørne. 1-0 til Lyn, et uunngåelig utfall av presset i åpningen.

Det kunne godt blitt to på rappen, eller tre på en god dag. Anders Lübeck lurte ballen gjennom til Pellegrino, som fikk kontroll på ballen i 16-meteren uten å komme til ordentlig avslutning. Like etter testet både Christoffer Simensen og Fadel Karbon sine respektive skuddføtter uten tellende resultat.

Andre vei trengte Ready nøyaktig én sjanse på å komme inn i kampen igjen. Thorvald Storm Nergaard ble spilt opp i en én-mot-én-situasjon mot Benjamin Nessjø Nyheim. Spissen kom seg forbi siste forsvarer, og lurte ballen i mål bak Sofus Rasmussen. 1-1 var et slag i trynet, men det er lov å score på sjansene sine.

Med utligningen kom den velkjente Lyn-panikken. Bare minutter etter målet ble et svakt tilbakespill snappet opp av målscorer Nergaard. Plutselig var han helt alene med keeper, og bare en fantomredning fra Sofus Rasmussen avverget borteledelse til pause.

Christoffer Simensen scoret to igjen (foto: Lars Opstad)

Christoffer Simensen scoret to igjen (foto: Lars Opstad)

Simensen-dobbel avgjorde … såvidt
Etter pause kom Lyn ut som de hadde gjort i første omgang. Rune Isaksen var endelig tilbake fra skade, og kunne tegnet seg for en målgivende da Fadel Karbon ble lobbet fri i bakrom. Avslutningen kom dessverre fra litt for skrått hold, og ble reddet.

Heldigvis tok det ikke lang tid før ballen satt i nettet. Johannes Johannessen doblet på kant, løp ned mot dødlinja, og slo et hardt innlegg inn foran mål. Der kom Christoffer Simensen i stor fart, og med årets hardeste heading sørget han for 2-1-ledelse på Bislett.

Nå var det Lyn som dominerte igjen. En rask corner endte i innlegg fra Oskar Martinus Hansen, men Ulrik Rygg reddet første heading, og den andre kom fra en offsideplassert spiller. Så kilte Fadel Karbon ballen gjennom til Christoffer Simensen, som ville vært helt alene med keeper om pasningen var tre-fire centimeter kortere. Pellegrino og Cham fikk begge avslutninger på mål med hodet, og tidligere Lyn-keeper Ulrik Rygg måtte varte opp med en voldsom reaksjonsredning for å hindre scoring da Cham skjøt på direkten fra 16 meters hold.

Som i første omgang spilte Ready seg opp, uten at det ble mange sjanser. Kanskje var gjestene inne i sin beste periode da Lyn doblet ledelsen. Ballen ble pumpet opp i feltet, og headet svakt ut av en Ready-forsvarer. Fra skrått hold fikk Christoffer Simensen tid til å legge ballen død, snu seg, og kile ballen forbi Rygg i det lengste hjørne.

3-1 til Lyn på et strategisk veldig viktig tidspunkt. Alle på stadion husket marerittet på Gressbanen, der Ready var uhyre nære å slå tilbake fra 0-2, og etter en god Ready-periode var det ingenting vi trengte mer enn et avgjørende Lyn-mål.

Helt avgjørende blir dog aldri en scoring når Lyn spiller fotball. Kvarteret gjenstod da en Ready-spiller tråkket på ballen, gikk på rompa, og fikk kampens snåleste dommeravgjørelse til sin fordel. Frisparket fra farlig hold ble heldigvis plassert over av Matias Moldskred.

Readys farligste var imidlertid samme mann som sist. Tidligere Lyn-junior Zie David Coulibaly har enestående fysikk og teknikk, og nok en gang skapte han kaos etter at han kom inn. Først var han nær ved å snappe et farlig tilbakespill, så gjorde han alt selv.

Med fem ordinære minutter igjen fikk Coulibaly føre ball på utsiden av 16-meteren. Med et svakt, men velplassert skudd fikk han ballen ned i venstre stolperot, dit Sofus Rasmussen aldri kom ned. 3-2 på Bislett, og nok en panisk avslutning mot naboene i vest.

Overtiden var nemlig en reprise på Gressbanen-kampen. Ready hev mange mann i angrep, pumpet ballen opp, mens Lyn klarerte langt, hardt og hodeløst. Fire minutter på overtid fikk de, som sist, sin helt store sjanse. Zie David Coulibaly førte ball i Lyn-feltet, Sofus Rasmussen kom ut, forsvaret turte ikke takle, og hele stadion holdt pusten da skuddet endelig kom. Heldigvis gikk den i kroppen på en Lyn-spiller og ut, og det hele ble blåst av på stillingen 3-2.

Periodevis kaotisk da Lyn slo Ready 3-2 (foto: Lars Opstad)

Periodevis kaotisk da Lyn slo Ready 3-2 (foto: Lars Opstad)

- Blir dumdristige
Klaus Pettersen ledet laget som følge av Ødegaards utvisning på Valdres, og tross panikken på slutten var den alltid sindige finnmarkingen klar i sin analyse:

- Vi har kontroll de første 20, så slipper vi oss for langt ned. Det virker nesten som om vi ikke forventer overganger mot lenger. Vi blir dumdristige i pasningsspillet, slår pasningene uten vinkler, og inviterer Ready inn i kampen igjen.

At dette skjer i to omganger på rad skaper unødvendig spenning. Lyn hadde flere muligheter til å punktere, men Pettersen ser ikke for mørkt på situasjonen:

- Det er ikke vanskelig å se positivt på dette. Vi har så mye kvalitet i laget at vi drar det i land uke etter uke, selv om det blir spennende. Det viser styrke! Men at vi får en veldig spennende innspurt på sesongen er nok hevet over enhver tvil!

Også neste helg spiller Lyn hjemme, da mot Flisa. Søndag 16:00 – møt opp på årets femte siste cupfinale!

Lyn - Ready 3-2

Mål:
1-0 Anwar Pellegrino (17)
1-1 Thorvald Storm Nergaard (36)
2-1 Christoffer Simensen (51)
3-1 Christoffer Simensen (74)
3-2 Zie David Coulibaly (85)

Lyn (3-4-3): Sofus Rasmussen - Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde - Johannes Johannessen, Rune Isaksen, Eivind Fallås Dahl, Oskar Martinus Hansen - Fadel Karbon, Christoffer Simensen, Anwar Pellegrino

Bytter:
Felix Boe-Tangen <> Rune Isaksen (59. min)
Markus Cham <> Fadel Karbon (59. min)
Mats Ingebrigtsen <> Eivind Fallås Dahl (78. min)
Bjarte Hovland <> Anwar Pellegrino (82. min)
Vegard Egeland