Full kontroll på eget gress

Det pustes med magen på Kringsjå om dagen. Lyn jager proverbiale gulrøtter både på herre- og damesiden, og fremover spilles det cupfinaler hver helg. Ettermiddagens kamp mot Flisa var av typen som måtte vinnes. I duskregnet på Bislett ble forventningene innfridd, med et behagelig fravær av nervepirrende sluttminutter.

Lyn gikk rett i angrep, og brukte to og et halv minutt på å få kampens første stolpetreff. Anwar Pellegrino scoret på halv volley sist, dagens forsøk traff aluminiumet. Lyn kunne notere et halvt dusin offside-avblåsninger før kampen var kommet ordentlig i gang, Rune Isaksen fikk teste skuddfoten fra hjørneflagget, mens forsøkene på å tre gjennom i bakrom bare nesten var presise nok.

Atten minutter var spilt da første scoring kom. Den hadde ligget i luften en stund, men det måtte et straffespark til for å gi uttelling. Anwar Pellegrino la inn fra død vinkel, en taklende Flisa-spiller fikk ballen i hånda, og dommer pekte på straffemerket. Den typen situasjoner er gjerne omdiskuterte, så undertegnede ville ikke satt himmel og jord i bevegelse om spillet gikk videre, men forsøk fra ellevemetermerket sier man ikke nei takk til.

Markus Cham tok ansvar, plasserte ballen lavt til keepers venstre side, og sørget for 1-0 til Lyn.

Med i kveld var også en spennende debutant fra oljehovedstaden. Julian Veen Uldal har erstattet både Yann-Erik de Lanlay og Samuel Adegbenro for Viking i eliteserien, hos Lyn lot vi ham prøve seg fra start. Ukens DAB-radio vant han også! Like etter Chams mål testet han skuddfoten fra skrått hold, men ballen gikk et par meter utenfor krysset.

Flisa kom bedre med i kampen, men skapte ikke det helt store. Et balltap på Lyns midtbane endte med frispark fra 16 meter, men da Simen Nordnes ikke traff mål ble det heller ikke nettkjenning for gjestene før pause.

Det kunne det derimot blitt for Lyn, som plutselig fikk rom til å kontre litt. Anders Lübeck har vært bunnsolid siden overgangen fra KFUM, og startet en opprulling på høyre side. Julien Veen Uldal spilte videre til Anwar Pellegrino, som flikket til Fadel Karbon. Sistnevnte banket til, men fikk bare et av Lyns mange hjørnespark i første omgang. Enda større var den påfølgende sjansen, da Karbon serverte Anwar Pellegrino. Lyns toppscorer forsøkte å overraske med en rask avslutning, men også denne gang fikk keeper slått til corner.

Keeper Andreas Smedplass skal ha mye av æren for at det ikke ble styggere for gjestene. Etter 35 minutter snappet han såvidt et innlegg fra Veen Uldal til Cham, og på overtid tok han både skuddet fra Rune Isaksen og den påfølgende returen. 1-0 til pause, som kunne vært mer på en god dag.

FB_Lyn-Flisa_3-0_2017_LarsOpstad_028.jpg

Punktering etter pause
Andre omgang åpnet rotete, med et Lyn som så ut til å gå på halv maskin. Gjestene klarte aldri true andre vei, og det første kvarteret ble det med halvsjansene. Lyn har gjort det unødvendig spennende mange ganger i år, denne gang kom heldigvis punkteringen før det ble skummelt.

Timen var såvidt passert da Lyn kunne sette fart fremover. Fadel Karbon førte lenge selv, før han slapp godt til Eivind Fallås Dahl på høyre kant. Midtbanespilleren slo lavt inn foran mål, der Anwar Pellegrino som vanlig var på rett plass til rett tid. Med en presis avslutning fra kloss hold sørget han for åttende scoring etter sommerferien: 2-0 til Lyn.

Målet ble starten på en ny angrepsbølge for Lyn. Fadel Karbon presset frem et hjørnespark, Pellegrino banket en ball over på hel volley etter en crosser fra Rune Isaksen, mens det tredje målet ble av det lekre slaget.

Julian Veen Uldal førte ball på Lyns høyre side, før han slo et noe overraskende innlegg inn i feltet. Foran mål er Markus Cham alltid størst. Spissen styrte det presise innlegget tilbake i motsatt hjørne med hodet, og økte til 3-0 for Lyn.

Etter punkteringen gjorde Lyn flere bytter, likevel kunne det godt blitt flere mål. Den største sjansen kom på frispark fra 18 meter. Fadel Karbon var lite fornøyd med murens plassering, og skrittet selv opp syv-åtte meter uten å få støtte av dommeren. Desto bitrere var det å se ballen treffe den samme muren på vei mot mål.

Mot slutten kunne Lyn pynte på resultatet. Amadou Koulibaly Conde headet i tverrligger etter hjørnespark, Felix Boe-Tangen tapte duellen mot Smedplass da han kom én mot én, mens Fadel Karbons siste skudd fire minutter på overtid ble reddet bra.

Dermed endte det 3-0 på Bislett, og avstanden ned til Eidsvold Turn og Stabæk 2 holdes eller forbedres avhengig av resultatene i morgen. Det er ikke så verst, det!

FB_Lyn-Flisa_3-0_2017_LarsOpstad_042.jpg

- Solid
Thomas André Ødegaard var tilbake på trenerbenken etter suspensjonen sist, og fikk aldri hvilepulsen truet på Bislett:

- Vi har full kontroll i dag, dette var solid. Selvfølgelig kan det alltid bli bedre, og det er mye vi kan forbedre i spillet vårt, men tre poeng er tre poeng. Real Madrid har vist at man kan tape poeng uansett hvor gode man er, så vi skal være fornøyde med å plukke nye trepoengere såpass stabilt.

Debutant Julian Veen Uldal presenterte seg for publikum i dag, og får skryt av Ødegaard:

- Julian er en energisk spiller med bra frekvens. Veldig god defensivt én mot én, så han er et bra tilskudd i stallen!

Neste helg reiser Lyn til Gjøvik, før Lillehammer er motstander på Bislett 8. oktober.

Lyn - Flisa 3-0

Mål:
1-0 Markus Cham (19, str)
2-0 Anwar Pellegrino (61)
3-0 Markus Cham (66)

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller - Joakim Pedersen Strand, Benjamin Nessjø Nyheim, Anders Lübeck - Julian Veen Uldal, Eivind Fallås Dahl, Rune Isaksen, Johannes Johannessen - Fadel Karbon, Markus Cham, Anwar Pellegrino

Bytter:
Amadou Koulibaly Conde <> Joakim Pedersen Strand (23. min)
Christoffer Simensen <> Markus Cham (69. min)
Mats Ingebrigtsen <> Eivind Fallås Dahl (73. min)
Bjarte Hovland <> Rune Isaksen (82. min)
Felix Boe-Tangen <> Anwar Pellegrino (87. min)
Vegard Egeland