Kjørte over «Loket»

FB_Lyn_Tynset_2017_BillyBonkers_009.jpg

Søndag kveld var det tilbake til hverdagen for Lyn, som har vært høyt oppe siden 1-0-seieren over Stabæk 2 sist uke. Motstander på Bislett var et av avdelingens gjerrigste lag, mens Lyn etter ferien stod med syv mål på fem kamper, fem av dem mot tabelljumbo Redalen.

I dagens kamp løsnet det igjen, og med 6-2-seier over Lokomotiv Oslo holder Lyn seg på topp av tabellen minst én uke til.

Det var imidlertid gjestene som gikk i strupen på Lyn fra start. Anders Lübeck, som har bidratt svært positivt til Lyns forsvarstreer etter overgangen fra KFUM, startet kampen med en heading like over eget kryss. Hjørnesparket ble det første av to på like mange minutter i kampen, men tross litt nerver klarte Lyn å banke ballen ut.

Etter sjokkåpningen tok Lyn over spillet. Syv minutter var spilt da et lekkert veggspill mellom Fadel Karbon og Markus Cham sendte førstnevnte alene mot keeper, men forstyrret av forsvaret fikk han bare hjørnespark ut av situasjonen.

Da lagene møttes på Tørteberg, ble Christoffer Simensen den store helten ved å score begge målene i kampen. Og få lag passer den svenske midtbanespilleren bedre enn Lokomotiv Oslo. Vi hadde akkurat rundet et kvarter fotball da Oskar Martinus Hansen kom seg rundt på venstre kant. Han spilte 45 grader ut til Simensen, som dro av én mann og banket ballen forbi keeper fra 8 meters hold. 1-0 til Lyn, omtrent slik vi hadde forventet at det skulle se ut.

Lyn fortsatte å angripe med mange mann, og fikk noen hjørnespark og halvfarligheter. Bakover var det imidlertid periodevis tilbake til gamle synder. Halvtimen var passert da Adrian Jonuzi Møller var langt ute, og Erlend Tjøtta Via fikk presset frem en svak klarering. Loket-spilleren fikk mulighet til å avslutte mot åpent mål fra snaut 30 meter, men plasserte heldigvis ballen til side for mål.

Da kunne Lyn slå tilbake. Et raskt innkast fra Joakim Pedersen Strand havnet hos Mats Ingebrigtsen, som igjen slo inn til Anwar Pellegrino foran mål. Angriperen stusset ballen til Christoffer Simensen, som denne gang traff rent fra 13 meter. Ballen satt klistret i hjørnet, Lyn ledet 2-0, og svensken hadde på det tidspunkt vært sist på 14 % av Lokomotiv Oslos baklengsmål i 3. divisjon 2017.

Kampen virket nesten kjørt allerede, men så billig slapp vi ikke unna. To minutter før pause startet en tilsynelatende ufarlig overgang for gjestene. En våken Ole Jørgen Sylling Berg så imidlertid at Adrian Møller var på halvdistanse, og med en presis lobb sendte han ballen i mål fra det som må ha vært 40 meters hold.

Lyns pauseledelse på 2-1 oppsummerte omgangen greit. Hjemmelaget var best, men storspilte ikke, og slapp inn et mål som nok burde vært unngått.

Stoppa Loket – dött eller levande! (foto: Linnea Halse, arkiv)

Stoppa Loket – dött eller levande! (foto: Linnea Halse, arkiv)

Målkalas etter pause
Vi skal ikke være så bortskjemte at vi klager etter fortjent 2-1 til pause, samtidig var det noe uforløst over Lyns første omgang. Svaret kom fort etter pause.

Fire minutter var spilt av andre omgang da Lyn fikk frispark fra langt hold. Markus Cham traff bra nok til å tvinge frem en retur fra Andreas Håskjold. Den løse ballen havnet til slutt hos Benjamin Nessjø Nyheim, som banket ballen opp i nettaket fra få meters hold. 3-1 til Lyn, etter stopperens første mål i 2017.

Og før jubelen hadde lagt seg stod det 4-1 på Bislett. Hvor mange trekk det tok vet jeg ikke, men gjestene trakk ballen ned i banen etter avspark, Fadel Karbon stjalt høyt, og med en overrasket keeper ute av posisjon kunne Karbon sette ballen mellom stengene fra 20 meter.

Det ble nesten enda verre for Loket da samme mann kom alene med keeper fra skrått hold to minutter etter, men vinkelen ble for vanskelig og skuddet reddet.

Da kunne heller Ole Jørgen Sylling Berg gjøre det han tilsynelatende gjør best. I en helt ufarlig posisjon dro han til fra 30 meter, nok en gang over keeper Adrian Møller. 4-2 på Bislett, etter to mål som må ha kommet fra minst 70 meter i sum!

Få fotballmyter står sterkere enn den farlige tomålsledelsen, og kanskje var det denne som spilte Lyn-gutta et puss. De neste ti minuttene ble nemlig lett paniske. Lokomotiv Oslo angrep, Lyn klarerte med diverse flipperspill og hodeløse klareringer. Det var dog det siste gjestene hadde i denne kampen, og de siste tyve handlet det bare om Lyn.

Vi oppsummerer kort: Oskar Martinus Hansen kom alene med keeper, men kom for tett på keeper og skuddet ble reddet. Deretter gjorde nesten gjestene det helt store, da en svært høy og totalt malplassert klarering var et par centimeter fra å sprette inn i eget mål. Innbytterne Athit Berg og Bjarte Hovland kombinerte fint like etter, og Hovlands skudd smalt i stolpen fra drøyt 20 meter. Så scoret Fadel Karbon, men offsideflagget var oppe før den fiffige avslutningen. I det hele tatt skulle det bare mangle at Lyn kunne pynte litt på resultatet før full tid.

Fem ordinære minutter gjenstod da det ble fem. Athit Berg slo en millimeterpresis bakromspasning til Johannes Johannessen, som akkurat var onside. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og det stod 5-2.

En leken Anwar Pellegrino fikk også sin scoring før dommer blåste av. Etter rot i Loket-forsvaret stjal han ballen i motstanderens 16-meter, rundet keeper og trillet ballen i det åpne målet til 6-2.

Og det var jammen ikke langt unna å bli syv heller. På overtid var Lyn i overtall i gjestenes 16-meter, men spillerne ble ikke helt enige om hvem som skulle gjøre hva, og det endte med at ingen gjorde noe i det hele tatt. Det spilte ikke så stor rolle, 6-2-seier lever vi fint med.

Pellegrino og Nyheim scoret hvert sitt mål (foto: BillyBonkers, arkiv)

Pellegrino og Nyheim scoret hvert sitt mål (foto: BillyBonkers, arkiv)

Har mer å gå på
Thomas André Ødegaard tok ikke av etter storseier mot Lokomotiv Oslo:

- Det blir fine sifre til slutt, men vi må slutte å gi bort så enkle baklengsmål. Før pause følte jeg det gikk på halv maskin. I pausen snakket vi om at vi måtte opp noen hakk, det fikk vi heldigvis et fint svar på i andre omgang. Likevel synes jeg fortsatt vi har mye å gå på.

Seks mål i protokollen kan man dog ikke argumentere mot:

- Å score seks mot et av avdelingens gjerrigste lag er veldig sterkt!

Nå venter en knalltøff bortekamp mot Valdres neste helg, ta gjerne turen for å støtte gutta på bortebane!

Lyn - Lokomotiv Oslo 6-2

Mål:
1-0 Christoffer Simensen (16)
2-0 Christoffer Simensen (36)
2-1 Ole Jørgen Sylling Berg (43)
3-1 Benjamin Nessjø Nyheim (50)
4-1 Fadel Karbon (51)
4-2 Ole Jørgen Sylling Berg (56)
5-2 Johannes Johannessen (85)
6-2 Anwar Pellegrino (90)

Lyn (3-4-3): Adrian Jonuzi Møller - Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde - Joakim Pedersen Strand, Christoffer Simensen, Mats Ingebrigtsen, Oskar Martinus Hansen - Fadel Karbon, Markus Cham, Anwar Pellegrino

Bytter:
Johannes Johannessen <> Joakim Pedersen Strand (46. min)
Rasmus Gjemmestad <> Markus Cham (57. min)
Bjarte Hovland <> Oskar Martinus Hansen (72. min)
Athit Berg <> Mats Ingebrigtsen (77. min)
Felix Boe-Tangen <> Christoffer Simensen (83. min)
Vegard Egeland