Før kampen: Valdres - Lyn

FB_Lyn-Valdres_3-2_2017_LarsOpstad_041.jpg

Det spisser seg til i opprykkskampen. Med syv kamper igjen å spille har avdelingen for første gang et topplag med luke, og heldigvis for oss er laget Lyn. Men fem poeng til Eidsvold Turn og seks til Stabæk 2 er på ingen måte nok til å starte festen.

Syv tøffe kamper gjenstår, lørdag venter en av de aller tøffeste. Valdres har ikke prestert på topp denne sesongen, men laget har et høyt toppnivå, leverer nesten alltid hjemme på Blåbærmyra, og hadde regelrett uflaks da de reiste fra Bislett uten poeng tidligere i år.

Mye står på spill for Lyn denne sesongen, og lørdagens kamp blir kanskje den som avgjør utfallet.

Valdres
Lørdagens motstander holdt bare såvidt plassen i fjorårets 3. divisjon. Den gang var de blant de sterkeste femmerne, fire poeng bak Fu/Vo og Lillestrøm 2. Heller ikke i år har de overbevist. En god start på høstsesongen har sendt dem opp på 7. plass, men det meste av sesongen har handlet om å berge plassen.

Det er i grunn litt rart. Keeper Rafael Veloso har en rekke aldersbestemte landskamper for Portugal, Runar Brenden er blant de beste backene Lyn har hatt siden konkursen, Dan Mönell scorer nesten et mål per kamp i snitt, og et par unge engelskmenn ankom ens ærend Fagernes for å spille fotball.

Mye av problemet i år har ligget på bortebane. 6-0-3 hjemme er like bra som Stabæk 2, men 2-2-6 borte holder ikke. Høsten har imidlertid vært bedre enn våren. Et 0-2-tap borte for Ready sist ødela flyten litt, før det slo de Redalen, Stabæk 2 (!), Lokomotiv Oslo og Flisa i tur og orden.

Hvordan følge kampen?
Bastionen sender buss, og du kan være med! Bussen kjører fra busslommen ved Bislett stadion klokken 12 lørdag og koster 300 kroner for medlemmer og 400 kroner for ikke-medlemmer. Medlemskap kan som alltid kjøpes på bussen.

Alternativt må du komme deg til Valdres på eget vis, eller krysse fingrene for at noen holder sosiale medier oppdatert.

Vegard Egeland