Legende trapper ned

Ola.jpg

Lyn har vært gjennom et helt unikt eventyr de siste syv årene, og få har spilt en viktigere rolle enn Ola Sætherbakken. 24-åringen fikk sin a-lagsdebut i den historiske bortekampen mot Christianssand på Ekeberg kunstgress, og har siden samlet 122 a-kamper i minst ti posisjoner på banen.

Det tallet kunne vært langt høyere med en kortere skadeliste. Fjoråret ble ødelagt av skader, og Sætherbakken fikk kun 5+6 kamper i to perioder. Selv om han ble en viktig brikke i innspurten, velger han nå å trappe ned:

«Jeg er en 100%-gutt, og når jeg ikke lenger har 100% motivasjon blir det feil å være med som før,» forteller Sætherbakken.

Sportslig leder Rolf-Magne Walstad legger ikke skjul på at beslutningen var tung for de involverte, men holder alle dører åpne for Sætherbakken om han blir lysten på et comeback foran Bastionen:

«Det føles merkelig at Ola ikke er med i garderoben, men mange og lange skadeopphold i 2017 var tungt å bære både for Ola og for a-teamet. Vi er takknemlig for alle smellene Ola har tatt for Lyn, og han vet at det er plass til ham i garderoben!»

Også redaksjonen retter en stor takk til Ola for innsatsen i klubben så langt, og håper å se en topp motivert kriger tilbake i Lyn-drakt før heller enn senere!

Trio forlater laget
De som følger godt med har lagt merke til at flere enn Ola har uteblitt fra treninger i vinter. Eivind Fallås Dahl meldte overgang fra Stabæk i fjor sommer, men fortsetter ikke i klubben i 2018:

«Eivind har valgt Asker etter å ha testet en del alternativer. Vi ønsker ham lykke til og takker for bidragene i fjor høst,» forteller Walstad.

En annen midtbanespiller som reiser videre er Mats Ingebrigtsen. Mats har fullført Politihøgskolen, og fikk jobb i Melhus sør for Trondheim. Det blir vanskelig å kombinere med fotball i Oslo, uten at Walstad lukker døren for et comeback:

«Det er flere enn Mats som håper det dukker opp politijobb i Oslo,» smiler den sportslige lederen.

Mats' drakt nummer 20 tas over av Henrik Lehne Olsen, som sluttet seg til troppen i desember.

Til slutt trapper også René Reyes ned fra a-stallen. Reyes kom tilbake til Lyn etter et USA-opphold i fjor, men har ikke tid til å satse fullt, og spilte kun overtidsminuttene på Flisa for a-laget i 2017. Vi håper likevel å se ham på Kringsjå i året som kommer:

«René gjorde gode enkeltkamper for Lyn 2, og det er ikke utenkelig at det gjentar seg i 2018, uten at han blir en del av a-stallen. Men René er en kjernekar og foreløpig beholder han legendenummeret 22!»

Status stallen
At spillere reiser videre eller trapper ned er en naturlig del av fotballen, men her er det ingen grunn til panikk. Før helgen forlenget toppscorer Anwar Pellegrino sin kontrakt, og selv i hans fravær kjempet en sulten gjeng seg til seier i Moelv Vintercup.

Fra Kringsjå meldes det om flere spillere som er sugne på ta et steg opp i 2018. Det betyr ikke at spillerlogistikken er fullført på Kringsjå. Det er spennende navn i kikkerten, og vi venter flere gode nyheter utover vinteren, så følg med!

Vegard Egeland