Kapteinens ord

For å legge den død med en gang; det vi har prestert i de to siste kampene har vært for dårlig. Enkelt og greit. Ingen unnskyldninger. Det er ingen på klubbhuset som går rundt og tror noe annet heller, men slike ting kan skje. Sandefjord, Eliteseriens desiderte bunnlag, tok poeng borte mot både RBK og Brann. Det lavest rangerte laget i VM (Russland, nr. 70 i verden) slo ut Spania og røyk ut på straffesparkkonkurranse mot VM-finalist Kroatia. Regjerende verdensmester, Tyskland, havnet på sisteplass i sin “enkle” VM-gruppe. Klisjeen om at ballen er rund har (dessverre) en tendens til å stemme. 

Vi har vært langt nede, men nå skal vi snu skuta. Sammen.

Vi er snart på oppløpssiden. Tre kamper gjenstår av årets sesong, hvorav to av de på Bislett. På  hjemmebane er vi ligaens beste lag, med sterke 10-1-0. Vi slipper inn minst og scorer nest flest. Mye av det er takket være Bastionen og trofaste supportere som lager den nødvendige rammen rundt kampen. Den rammen motstanderne frykter litt ekstra, den som gjør de litt mer nervøse, den som gjør at de kjenner at dette er noe utenom det vanlige. De er ikke vant med å ha Norges beste supportere på kamp.

Jeg forstår godt at noen kan være på randen av å gi opp. At noen sitter med følelsen av at det er mørke krefter som jobber i mot Lyn. Til de vil jeg si, hold ut litt til! Det er tre kamper igjen av årets sesong. Nei, vi har ikke alt i egne hender lengre, men 2 poeng opp er ingenting. Neste helg kan det være vi som leder serien igjen. Vi, av alle, vet utmerket godt at det å være serieleder et par runder før slutt ikke er noen enkel posisjon.

Jeg kan love at både spillere, trenere og støtteapparat er urokkelige i troa på at dette fortsatt er mulig. Vi skal gi vårt der ute på banen, så håper vi at du gjør det samme på tribunen. Da får vi frem det beste i hverandre. Og kanskje blir dette en høst man aldri glemmer.

Heia Lyn!

Kaptein, Benjamin N. Nyheim

Benjamin Nessjø Nyheim