Tilbake på vinnersporet

small_Lyn-Korsvoll_3-2_2018_LarsOpstad_042.jpg

Lyn slo knallhardt tilbake etter en vond uke, og slo Skarp 7-1 på Bislett stadion.

Det har gjort vondt å være Lyn-tilhenger den siste uken. Det har neppe vært spesielt godt å være Lyn-spiller heller. Og selv om vi fremdeles trenger hjelp for å ha noen sjanse til å rykke opp, var det godt å se et revansjelystent Lyn slå tilbake.

I dag var Skarp rett og slett på feil sted til feil tid, totalt uten sjanse mot et Lyn-lag som er 100% innstilt på å gjøre sin del av jobben.

Kampens første kvarter ble, som oppgjøret for øvrig, en sjansekavalkade mot Skarp-keeper Erlend Jacobsen. Etter fire minutter headet Benjamin Nessjø Nyheim et hjørnespark rett på keeper, minuttet etter avsluttet Eirik Haugstad på samme mann med samme kroppsdel, før en utsøkt chip fra kaptein Nyheim presset frem en feberredning fra Jacobsen alene mot Haugstad.

Kombinasjonen Nyheim-Haugstad ble repetert like etter, før Anwar Pellegrino regelrett snublet i upresset avslutningsposisjon, men det var ingen tvil om at Lyn var on fire ut av startblokken i dag. Dermed tok det heller ikke lang tid før den første satt i nettet.

Med tretten minutter på klokken dro Lyn frem et grep mange har etterlyst fra tribunen: fart i lengderetning mot ubalansert forsvar. Eirik Haugstad spilte ut til Jonas Bakken på venstre kant, han slo inn til Anwar Pellegrino som scoret sin første fra syv meter. 1-0 til Lyn på sjanse nummer seks.

Åtte minutter passerte før Pellegrino slo til igjen. Denne gang var Eirik Haugstad servitør fra høyre kant, og Lyns toppscorer kunne sette sin andre for dagen fra skrått hold.

Og bare fire minutter senere ble to til tre. Benjamin Nessjø Nyheim chippet utsøkt, nok en gang, gjennom en frisk Eirik Haugstad, som denne gang var iskald fra femten meter. 3-0 til Lyn.

Skarp hadde ikke mye å stille opp med i dag, men kom på en visitt i ny og ne. Faktisk var de heller ikke langt fra å redusere, men Anders Lübeck avverget et skudd Orhan Simsek neppe hadde rukket bort til.

Mange hadde nok 4-4-kampen fra i sommer frisk i minne, dermed var det greit å få en punktering før pause. Jonas Bakken stusset et innlegg i nettveggen, Anwar Pellegrino rundet keeper uten å finne en medspiller fra spiss vinkel, og til slutt også kom det fjerde.

Jonas Bakken dro seg fint forbi sin mann utenfor 16-meteren, slo horisontalt inn til Eirik Haugstad som økte til 4-0 og ble Lyns andre tomålsscorer i første omgang.

Fortsatt fest etter pause
Å følge opp like sterkt som i første omgang var kanskje en mental umulighet, men Lyn var ikke langt unna. Etter ti tamme åpningsminutter på andre halvdel slo Anwar Pellegrino til igjen.

Denne gang åpnet angrepet med et lekkert raid av Rasmus Gjemmestad. Midtbanespilleren fant Eirik Haugstad, som holdt perfekt på ballen før han spilte inn til spissmakker Pellegrino. Med en ny avslutning fra kloss hold sikret spissen sitt hat trick og økte til 5-0 for Lyn.

Andre vei hadde Orhan Simsek en rolig dag på jobb, men sisteskansen vartet opp med gode inngripener når behovet meldte seg. Først var han godt ute med både hender og føtter i en duell på 16-meterstreken, kort tid etter reddet han fint på en avslutning fra Skarp.

Lyn var dog ikke ferdige. Andre omgang var halvspilt da vertene økte til 6-0, for første gang ved en annen spiller enn Pellegrino og Haugstad. Riktignok startet angrepet med Haugstad, som slapp til Rasmus Gjemmestad. Drammenseren fant målfarlige Jonas Bakken, som hadde få problemer med å øke Lyns ledelse fra fem meter.

Det ble færre sjanser etter pause, men Lyn kunne godt scoret enda flere. Jonas Bakken banket et frispark fra 18 meter like over mål, Pellegrino var nær sitt fjerde uten å få mer enn et hjørnespark, mens en Oskar Hansen tilbake fra skade var noen få centimeter fra å markere tilbakekomsten med en riktig lekker scoring.

At det ikke ble smultring på Orhan Simsek er mest av akademisk betydning i dag. Ti minutter før slutt ble et innlegg fra høyre headet hardt mot mål. Simsek reddet, men måtte gi retur, der Eirik Nergård var på hugget. Andre forsøk var håpløs å ta for Lyns keeper, og det stod 6-1 på Bislett.

Noen femmålsseier var imidlertid ingen interesserte i. Lyn gikk rett i angrep etter reduseringen og fant "Chima" foran mål. Innbytteren flikket lekkert til Dulee Johnson, som minst like lekkert vippet ballen i mål. Johnson, som har blitt kjent for sin utradisjonelle avslutningsteknikk, satte siste spiker i kista med sin karakteristiske 7-1-scoring.

Det var kanskje vanskelig å ta helt av tross storseier i dag. Senja og Frigg vant begge sine kamper i går, dermed må hjelpen komme fort om Lyns storseier skal være av betydning. Vi tillater oss likevel å smile litt over en revansje det luktet krutt av.

Hele Lyn er innstilt på å gjøre sin del av jobben, om det holder ser du på Bislett om to uker!

Lyn - Skarp 7-1

Mål:
1-0 Anwar Pellegrino (14)
2-0 Anwar Pellegrino (21)
3-0 Eirik Haugstad (25)
4-0 Eirik Haugstad (44)
5-0 Anwar Pellegrino (55)
6-0 Jonas Bakken (67)
6-1 Eirik Nergård (83)
7-1 Dulee Johnson (85)

Lyn (4-4-3): Orhan Simsek - Ferdinand Clarke, Benjamin Nessjø Nyheim, Anders Lübeck, Mikkel Tveiten - Henrik Lehne Olsen, Dulee Johnson, Rasmus Gjemmestad - Eirik Haugstad, Anwar Pellegrino, Jonas Bakken

Bytter:
Oskar Hansen <> Anders Lübeck (60. min)
Fredrik Allertsen <> Henrik Lehne Olsen (60. min)
"Chima" <> Jonas Bakken (78. min)
Nabil el Hor <> Dulee Johnson (86. min)
Johannes Johannessen <> Eirik Haugstad (90. min)
Vegard Egeland