Før kampen: Lyn - Harstad

small_Lyn-Korsvoll_3-2_2018_LarsOpstad_042.jpg

Opprykkstoget har kjørt, men sesongen er ikke over. Lørdag 12:00 spilles årets siste kamp mot Harstad på Bislett stadion.

Det er ikke spenningen som driver oss til stadion på lørdag. Lyn havner på tredje plass uansett, og må spille 3. divisjon også i 2019. Vi håper likevel alle som bryr seg om klubben tar turen, så viser vi klart og tydelig at klubbens toppfotballsatsing skal leve videre også i årene som kommer!

Harstad
Lørdagens motstander åpnet sesongen fantastisk, og ledet 3. divisjon avdeling 6 etter syv runder. Deretter fulgte seks tap på rad, blant annet 2-4 for Lyn på hjemmebane (en kamp de riktignok ledet ved pause).

Etter tapsrekken har formkurven pekt riktig vei igjen. Siden august er Harstad avdelingens tredje beste lag, to plasser foran Lyn i samme periode og kun bak Senja på målforskjell. Vi møter med andre ord et av lagene med høyest toppnivå, som fikk sesongen spolert av en grusom periode rundt midten.

Fasit for Harstad blir et sted mellom 5. og 7. plass, dermed spiller begge lag om æren og æren alene.

Lyn
Lyn-leieren domineres naturlig nok av sinne og skuffelse akkurat nå. Det er dog ingen hjelp i å legge seg ned for å dø. Vi glemmer ikke 9-2-seieren i siste serierunde 2015, da optimismen spredte seg tross nedrykk på målforskjell. Å gjenskape den magien blir vanskelig slik serieinnspurten har blitt i år, men vi håper siste seriekamp kan gi tro på året som kommer både for spillere, sponsorer og supportere.

Skadesituasjonen er ganske uvesentlig denne gangen. De 11 som går på banen lørdag skal gi alt for drakten, det skal alle på tribunen også!

Vegard Egeland