Før toppkampen: Frigg - Lyn

IMG_2398.JPG

Lite klinger bedre enn seriefinale mellom Lyn og Frigg. At det er snakk om toppen av 3. divisjon tar vi med innestemme. Lørdag 15:45 er nivået revnende likegyldig: nå handler det om seriemesterskap og opprykk.

Sammen med Senja er det nemlig Lyn og Frigg som skal gjøre opp om topplassen i avdelingen. Lyn og Senja delte poengene i den første seriefinalen på Bislett sist helg, seriefinale nummer to venter på lørdag, før Frigg møter Senja i aller siste serierunde. Ett poeng skiller de tre lagene i dag, da er det unødvendig å stresse hvor viktig denne kampen er.

Lørdag maler vi Marienlyst kunstgress i Lyn-farger, og løfter gutta til en seier som kan avgjøre alt.

Frigg
Helgens motstander har en nesten like rik historie som Lyn. Klubben ble stiftet i 1904, dro med seg tre Norgesmesterskap mellom 1914 og 1921, og var en del av den berømte “Trikkeserien” på 60-tallet, da de blant annet fikk prøve seg i Cupvinnercupen.

Siden har klubbene valgt svært ulike veier, noe som også gjenspeiles i dagens situasjon. Lyn oscillerer manisk (og til tider panisk) fra de høyeste topper til de dypeste juv. The double og Barcelona-oppgjør et tiår, nedrykk til 3. divisjon og Bjørkelangen like etter, cupfinaler og tittelkamp i eliteserien på 90- og 2000-tall, fulgt av konkurs og 6. divisjon. Friggs reise ligner mer en fisketur på valium, men det er jo også lov om man har reseptene i orden.

Dagens Frigg-lag drives med kontinuitet, nøkternhet og sobre mål. Det blir ikke det samme engasjementet av den slags, selv om noen holder koken (hei Bolek!), men sett fra utsiden lykkes klubben med å være det den ønsker å være. Fremtiden får vise hvilken modell som gir mest moro på lang sikt, lørdag får vi svaret på hva som smakte best i 2018.

Lyn
For Lyn handler altså alt om å komme seg vekk fra 3. divisjon så raskt som mulig. Skal vi beholde kontrollen i egne hender må Frigg beseires, ved uavgjort eller tap trenger vi hjelp. Heldigvis er utgangspunktet likt for Frigg, som må ta tre poeng om de skal være herre over egen skjebne i innspurten.

Lørdag venter et defensivt bunnsolid lag med vanvittige 12 baklengs på 22 kamper, pluss avdelingens toppscorer i Vital Curtis Kaba. Men Thomas André Ødegaard disponerer nesten fritt fra sitt mannskap, og har mange strenger å spille på. Vi satser på årets beste kampplan, årets beste innsats, og årets deiligste trepoenger.

Og ikke glem at du er blant de aller viktigste på Marienlyst kunstgress lørdag! Vi vil se en bane dekket i Lyn-farger, og sørge for at gutta har all backingen de trenger for å yte maks.

OBS: Det forventes flere enn vanlig på Marienlyst lørdag. Frigg oppfordrer alle til å kjøpe billett på forhånd via VIPPS til 517325. Bastionen starter dagen på Store Stå klokken 13:00, les mer om supporternes pubcrawl her.

Vegard Egeland