Utklasset på Marienlyst

IMG_2368adj.JPG

Lyn tapte 0-3 for Frigg i seriefinalen, dermed trenger vi full pott og hjelp fra andre om opprykksdrømmen skal bli virkelighet.

Det gjør vondt å virkelig bry seg. Noen lærer tidlig, og feier gjennom livet med en kjølig distanse til eget følelsesliv, andre lar håpet blomstre gang på gang, før livets realiteter suser inn fra siden og banker dem ned i mørket igjen. Årets sesong er ikke over, og håpet lever så absolutt for Lyn, men etter å ha blitt feid av banen i en seriefinale i 3. divisjon føles det riktig å åpne med en hyllest til alle som bryr seg. Til alle som bidrar med tid, penger, stemning og engasjement – enten det er i Oslo, Stord, Melbu eller Bossekop – år etter år etter år. Dere fortjener bedre enn dette.

Men om vi ikke hadde håpet hadde vi forsvunnet fra Lyn-tribunene for mange år siden. Og selv om livet gjør vondt i kveld, har vi ingen andre valg enn å la håpet bære oss et lite stykke til. De tre siste kampene skal vinnes, og så lenge opprykket er innen rekkevidde skal alle gjøre det de er best på. Vi gir oss ikke så lett!

Selv om dagen på Marienlyst ble en tragedie fra start til slutt. Lyn trengte tre poeng for å ha opprykkssjansene i egne hender, ett poeng for å holde Frigg bak seg, men var aldri i nærheten av de to alternativene. Frigg var best i alt på eget kunstgress, og tok et fortjent steg i retning av 2. divisjon.

Kampens første halvsjanse kom riktignok for Lyn. Åtte minutter var spilt da Mikkel Tveiten slo et hjørnespark fra venstre kant. Klareringen gikk ut til den unge backen som igjen slo inn foran mål, og i duell med Benjamin Nessjø Nyheim fikk keeper Egil Borgen Evensen såvidt kontroll.

Det første kvarteret bar preg av kriging på midten, men også med tegn på hva som skulle bli kampens (og kanskje sesongens) store problem for Lyn. Mens våre helter angriper målet som metallkulen i en gammel Brio-labyrint, angriper motstanderen på kontra med tre mann mot to i full fart. Seksten minutter var spilt da Orhan Simsek måtte dra frem en feberredning for å hindre scoring i den første av mange slike muligheter for hjemmelaget.

Det var heller ikke en ulik situasjon som ga Frigg frispark på 20 meter like etter. Lars-Petter Moss klistret ballen opp i vinkelen, og 1-0-ledelse til hjemmelaget var det ingen grunn til å protestere på.

Første ordentlige Lyn-mulighet tok det 24 minutter å få. Det er ikke en hyggelig setning å skrive. Benjamin Nessjø Nyheim har scoret mange mål på hodet i år, men headingen etter innlegg gikk like utenfor lengste stolpe.

I det 38. minutt kom vår andre sjanse. Av to i dag, om jeg fikk med meg alle. Ferdinand Clarke, debutant fra start, viste flere gode initiativer på høyre kant, og kombinerte med Anwar Pellegrino som endte opp med å skyte via et Frigg-bein til hjørnespark.

Hjørnesparket ble dog Lyns bane. Frigg angrep raskt mot et Lyn-forsvar i ubalanse, og Ulrik Ferrer klistret ballen ned i lengste hjørne til 2-0. Effektivt og fortjent.

Lyn-håpet hang allerede i en tynn tråd, men kampen ble indirekte punktert etter feiringen av 2-0-målet. Vertene markerte 1-0 med gestikulering mot de besøkende supporterne, og da de økte til 2-0 krysset de banen på langs for å gjenta gestene en halv meter fra Bastionen. Å feire egen glede opp i ansiktet på folk som har det vondt er ikke min kopp te, men vi velger alle vår egen personlighet. Christoffer Simensen var mindre flegmatisk, og løp over halve banen for å dytte bort Vital Curtis Kaba. Sånn blir det rødt kort av, og Lyn måtte spille 10 mot 11 i andre omgang.

En lidelsens transportetappe
Andre omgangen er det ikke så mye å skrive om. Ikke har jeg særlig mange notater heller. Frigg hadde full kontroll med 11 mann mot 10, og Lyns forsøk på å komme inn i kampen ble halvhjertede og ufarlige.

Orhan Simsek reddet Lyn fra styggere sifre ved et par anledninger, Mikkel Tveiten fortjener honnør for flere gode involveringer i en vanskelig situasjon, men dette ble først og fremst en vond transportetappe for oss og en behagelig reise for Frigg.

Omgangen var omtrent halvspilt da tidligere Lyn-spiller Christian Mork fastsatte sluttresultatet til 3-0, et resultat som i grunn oppsummerer kampen ganske godt.

I dag ble Lyn slått på alt, fra de taktiske forberedelsene til vilje, innsats og ferdigheter. Dessverre. Trøsten får være at dette ikke er over. Lyn ligger to poeng bak Frigg med tre kamper igjen å spille, mens Senja er poenget bak Lyn med én kamp til gode. Frigg og Senja skal møte hverandre i siste serierunde. Med rett resultat i den kampen, og litt hjelp fra en barmhjertig samaritan i avdelingen, kan det fremdeles bli 2. divisjon 2019.

Betingelsen er dog at Lyn tar full pott, alt annet krever et mirakel. Nå forventer vi maks innsats i de siste kampene, både på banen og på tribunen, så får skjebnen selv bestemme hva den unner oss av gleder.

Første kamp er mot Skarp på Bislett stadion søndag klokken 15:30 – vi sees der!

Frigg - Lyn 3-0

Mål:
1-0 Lars-Petter Moss (18)
2-0 Ulrik Ferrer (40)
3-0 Christian Mork (63)

Lyn (4-3-3): Orhan Simsek - Ferdinand Clarke, Benjamin Nessjø Nyheim, Anders Lübeck, Mikkel Tveiten - Rasmus Gjemmestad, Dulee Johnson, Henrik Lehne Olsen - Fadel Karbon, Christoffer Simensen, Anwar Pellegrino

Bytter:
Rune Isaksen <> Anwar Pellgrino (74. min)
Johannes Johannessen <> Rasmus Gjemmstad (74. min)
Emil Borkø <> Henrik Lehne Olsen (83. min)
"Chima" <> Dulee Johnson (88. min)
Vegard Egeland