Bent Inge Johnsen er LYNs nye A-lagstrener

IMG_0967.jpeg

«Vi i LYN1896 FK er stolte og glade for å kunne presentere Bent Inge som klubbens hovedtrener foran sesongene 2019 og 2020» sier styreleder Petter Sætherbakken.

Bent Inge startet sin trenerkarriere i Urædd i 3. divsjon, umiddelbart etter at han la opp som spiller i 2005. Siste klubb i den aktive karrieren var Odd, før dette var han med på både serie- og cupmesterskap i Rosenborg, samt cupmesterskap for Bodø/Glimt 1993.

Etter to år som trener (og daglig leder) i Urædd, ble Bent Inge i 2008 ansatt som assistenttrener i
Bodø/Glimt. I 2011 vendte han sørover til jobb i Eidsvold Turn i 2011-2015. De siste tre årene har han vært trener i Gjelleråsen, med opprykk fra 4. divisjon i 2017 og en plass på øvre halvdel i 2018.

Vår nye hovedtrener er klar på hvorfor han valgte Lyn:

«Det er ikke til å legge skjul på at jeg synes Lyn er en kjempespennende klubb, ikke mest på grunn av historien, men fordi jeg vet at klubben stadig får fram gode unggutter som jeg har lyst til å være med på å utvikle videre, sammen med de eksisterende erfarne spillerne,» sier Bent Inge til lyn1896.no

De to siste sesongene har vi mistet opprykket på målstreken. Nå håper supporterne Johnsen er mannen som skal lede Lyn både til 2. divisjon og høyere nivåer:

«Lyn rykker opp når man er gode nok. Tabellen lyver ikke, og jeg tror at vi tar steget når vi er klare. Klart at vi gjerne gjør det i 2019, men viktigst nå er å tenke på de forhold som gjør at vi klarer det. Gode spillere som spiller godt sammen, scorer mye mål, og er gjerrige bakover er viktig. Like viktig er det at alle vi rundt er gode sammen, at supportene er med videre og at det er en stor og ikke minst samlet klubb som ønsker det samme.»

Styreleder Petter Sætherbakken er fornøyd med å ha fått den nye treneren på plass:

«Vi ser fram til å få Bent Inge inn i LYN 1896 FK, dette blir en meget spennende tid fremover!»

IMG_0963.jpeg
Vegard Egeland