Episk aften på klubbhuset på mandag

Etter intens leting etter noen gamle godbiter, fant vi tilslutt noe som minner om NM-finalen fra 1945. Kvartfinalen i Europacupen mellom Barcelona og Lyn fra 1969 var hovedmålet, men den er ikke å finne i hverken NRK eller Lyn sine arkiver, så vi måtte ta til takke med det nest beste denne gangen. Letingen fortsetter og vi ender nok opp med å sende en representant sørover til storbyen.

De aller fleste av oss har bare hørt myteomspennende historier om gamle stjerner som Arne Brustad og Tom Blohm, men nå er det dags for å se dem på storskjerm. Hva filmen egentlig inneholder er det ingen som vet. Eksperter vi har vært i kontakt med sier at det trolig er under en time på en slik film, og kampene varte vel i 2 x 45 på den tiden også? Det vi har analysert oss frem til så langt er at filmen er fra Norgesmesterskapet i 1945 og mest trolig hjemmekampen i finalen mot Fredrikstad. Men når det er sagt så var det faktisk 2 hjemmekamper det året, samt en bortekamp. Første hjemmekamp endte 1-1, samme resultat i omkampen før Lyn tilslutt vant 4-0 foran 31 412 tilskuere på Ullevål Stadion i den siste omkampen. Vi krysser fingrene for at filmen er fra den siste finalen, men det kan også være en oppsummering av NM i 1945, svarene får vi på mandag.

Uansett blir det en episk aften på klubbhuset!

Vi snurrer film fra klokken 18:00.

En stor takk til Ja-Du Filmstudio AS fra Heggedal som jobber denne helgen for å ferdigstille digitaliseringen, og en stor takk til Lyns eldre som står for finansieringen.

Vel møtt og god fornøyelse.

Thomas Nordeng