Adil Zahid flyttes opp i A-stallen

Adil Zahid2.jpg

Fem juniorspillere har vært involvert i A-lagets treningskamper så langt denne vinteren. Nå signerer den første av dem kontrakt for 2018. Adil Zahid har ikke vært altfor lenge i klubben, men har på kort tid rukket å imponere nok til at vi tror han kan bli en viktig mann for Lyn allerede denne sesongen. 

Etter bare noen få måneder på klubbens juniorlag har Thomas Andre Ødegaard og resten av trenerteamet på A-laget bestemt seg for å flytte Adil Zahid permanent opp i A-stallen. Adil har imponert såpass kraftig den siste tiden at han allerede har fått et tilbud om kontrakt - og takket ja.

Etter å ha fått sjansen på A-laget, har den lille teknikeren vist prov på svært spennende ferdigheter som Lyn forhåpentligvis kan få glede av i mange år fremover. Spesielt den siste tiden har Zahid tidvis dominert enkelte treningsøkter.

19-åringen er en teknisk midtbanespiller som trives godt med ballen i beina og enda bedre i mellomrommet mellom midtbanen og angrepspillerne. Han kom til klubben fra Lillestrøms juniorlag i fjor høst, og har gjennom gode prestasjoner overbevist Lyn-trener Thomas Andre Ødegaard om at han er en mann å satse på fremover.

«En fotrapp spiller med et følsomt venstreben som er god til å rettvende seg, god til å utfordre og god til å sette opp lagkamerater i gode avslutningsposisjoner. Nå skal han få jobbe enda mer med fysikken sin og bli enda skarpere som avslutter. Gjør han det, kan Adil fort bli den beste fotballspilleren i familien sin» forteller Ødegaard, og referer til storebror Ghayas som for tiden lever proffdrømmen i kypriotiske Apoel Nicosia.

Zahid har i likhet med storebroren tidligere vært en del av Vålerengas ungdomsavdeling, men har nå valgt seg hovedstadens vakreste klubb som fremtidig utviklingsarena. Zahid kom til klubben fra Lillestrøms juniorlag i fjor høst, og har også tidligere spilt ungdomsfotball for i Skeid.

Selv er unggutten fornøyd med å få sjansen på A-laget. 

«Hannes, Sondre og gutta på juniorlaget tok varmt i mot meg sist sommer, og overgangen til A-lags garderoben i januar har vært en fin opplevelse. Jeg gleder meg til å utvikle meg videre sammen med Klaus, Thomas og resten av spillergruppa som tok meg inn i varmen fra første dag».

Det er også gledelig å se at vi igjen produserer spillere fra egen junioravdeling til klubbens A-lag. Dette er et av klubbens viktigste utviklingsmål, og er et stort kompliment til alle som er involvert i arbeidet med utviklingen av spillere i klubben. 

VI gleder oss til å følge utviklingen videre og tror supporterne allerede i 2018 vil glede seg over både en og to overstegsfinter fra vår nyeste signering.

JuniorAnders Lübeck