Lyn tester fysisk form på NIH

NIG LYN.jpg

Lyn er for alvor i gang med sesongoppkjøringen. Med god hjelp fra Norges idrettshøgskole er nå den fysiske formen kartlagt. 

De siste ukene har lagene vært igjennom omfattende fysiske tester. Gjennomføringen av årets tester blir profesjonelt håndtert av våre gode naboer på NIH, som i tur og orden har organisert, gjennomført og evaluert testresultater for G16, G19, J19, damelaget og herrelaget.

Testresultatene legger grunnlag for både individuelle og kollektive utviklingsmål for både klubb og spiller.  En viktig indikator på lagets fysiske tilstand. Spillertroppen har blant annet fullført «body scan», 30 m hurtighetstest, agilitytest og en IR2 utholdenhetstest.

Lyns fysiske trener Mats Bårli Nylænden har ansvaret for spillernes fysiske tilstand. Han forteller følgende om verdien av å sette av tid til dette arbeidet.

«Testing er en objektiv måte å få oversikt over spillernes fysiske kapasitet. På den måten kan man vite mer hva spillerne bør fokusere på i egentrening. Dette er like mye en oversikt over hva slags type spiller de er per dags dato og hvilke fysiske egenskaper spillerne besitter. All test resultat er ett godt resultat så lenge spillerne gir 100%. Testen vil da gi en pekepinne på de fysiske kravene som stilles for å nå høyere nivå.

Fotball er selvfølgelig mye mer enn bare det fysiske. Men uten det ett godt fysisk grunnlag vil man ha dårligere forutsetninger for å prestere på fotballbanen», forteller Nylænden.

Under kan du se video av noen av gutta som gjennomfører tester.

Tusen takk til NIH som stiller opp for å hjelpe oss. Vi er heldig som har landets dyktigste på idrettsforskning som nærmeste nabo!