Helgens treningskamp flyttes til Fredrikstad Stadion

Emil Borkø var tilbake på banen og leverte en solid kamp mot Lørenskog sist helg.  Foto: Lars Opstad, arkivfoto.

Emil Borkø var tilbake på banen og leverte en solid kamp mot Lørenskog sist helg.  Foto: Lars Opstad, arkivfoto.

Førstkommende lørdag er det ny treningskamp når Kråkerøy står på motsatt banehalvdel klokken 12.00. Kampen skulle i utgangspunktet blitt spilt på Kringsjå, men lagene har blitt enige om å flytte begivenheten til Fredrikstad Stadion.

Gode lag vinner på dårlige dager. Gode lag vinner også på middels dager. Det var akkurat det Lyn gjorde i sin første treningskamp forrige lørdag, da Lørenskog ble beseiret med 2-1 i på Rolvsrud kunstgress. 

Les mer om Lørenskog-kampen her: Åpnet med seier

Med en rekke spillere ute med skader og sykdom var det gledelig å se at bredden i Lyn-stallen er både stor og viktig.

Minst like gledelig er det å se at det spillere fra juniorlaget presser seg frem som en måkebil i snøen og griper muligheten til å vise seg frem for Lyns A-lag. Adil Zahid (99), Geir Huus Skeie (00) og Martin Utgaard Aasen (99) viste alle at de holder nivået A-laget skal spille på i år, og sistnevnte bidro like så godt med matchvinnerscoringen. En real lompe som befant seg et sted mellom spelt og havre, men akk så velsmakende der den smatt seg under motstanderlagets keeper på en kald vinterdag i Lørenskog. 

På lørdag bytter vi ut pølse i lompe med pølse i vaffel og tar med oss troppen til Fredrikstad. Der venter byens nest-beste fotball-lag når Kråkerøy tar oss i mot til årets andre treningskamp.

Kråkerøy hadde ambisjoner om å henge med i toppen av sin 3.divisjons avdeling i fjor, men klarte aldri å bli med på moroa hele veien inn. De hvite og grønne mønstrer også i 2018 en spennende tropp som bør være kapabel til å være et topplag på fjerde øverste nivå. Laget trenes av tidligere stopperkjempe i Østfold, Jan Tore Ophaug, og svenske Joachim Jonsson, som er godt kjent som tidligere sportssjef i Fredrikstad og fotballekspert på tv.

Til nå i vinter har laget slått Follo 5-3 og tapt 3-0 for Fredrikstad. Denne helgen møter de ikke FFK, men et Lyn lag som får flere spillere tilbake i troppen.

Rasmus Gjemmestad (syk), Rune Isaksen (skade), Amadou Conde (syk), Henrik Carlyle (skade) og Oskar Hansen (syk) er trolig alle tilbake i kampform til helgen.

Kampen kommer fortsatt for tidlig for Benjamin Nyheim, Joakim Pedersen Strand og Anwar Pellegrino, som alle sliter med småskader som foreløpig sørger for at de må tilbringe tiden med fysisk trener Mats Nylænden, fremfor resten av spillergruppa. Pellegrino er gledelig nok tilbake på feltet og nærmer seg full trening etter å ha slitt med et vondt kne til nå i vinter. 

Og sist men ikke minst blir det også første mulighet til å se vår nye keeper Orhan Simsek i aksjon for A-laget, en sjanse du faktisk aldri noensinne kommer til å få igjen.

Vi håper å se så mange røde og hvite som mulig på Fredrikstad Stadion klokken 12.00 på lørdag, for en gang skyld på plass for å heie på bortelaget.

Vel møtt!

Anders Lübeck