Tap på Ullern

IMG_20180310_130701.jpg

Én måned før seriestart var det duket for den årlige treningskampen mot Ullern, og kampen var ikke ulik tidligere års utgaver. Vertene stiller alltid aggressivt og offensivt på egen hjemmebane, det er god trening for et Lyn-lag som stort sett har fått føre vinterens kamper.

Første omgang ble nærmest angrep mot ett mål. Vi noterer én halvsjanse til Lyn etter innlegg mot Anwar Pellegrino, ellers gikk det for sakte og på for mange touch for gjestene. Ullern utnyttet høy fart på sin høyre kant, og skapte stadig farligheter i bakrom uten at Orhan Simsek ble satt på voldsomt mange prøver.

Omgangens eneste scoring kom etter et kvarter spill. Et oppspill mot den nevnte høyresiden endte med småspill i feltet. Lyn klarte ikke klarere ordentlig, og Ullern kunne banke ballen i mål fra kloss hold. Fortjent pauseledelse til Ullern etter en svak Lyn-omgang.

Andre omgang ble betraktelig bedre for Lyn. Alt i åpningsminuttene kjempet laget seg til fem (!) hjørnespark. Innbytter Eirik Haugstad imponerte med stor fart og god teknikk, mens prøvespiller Jonas-Aleksander Bakken kom nærmest scoring ved et par anledninger uten å få stokket beina skikkelig.

Samtidig åpnet Lyns angrep større bakrom, noe Ullern utnyttet godt. En suveren Orhan Simsek hindret flere baklengs, med en feberredning til hjørnespark, gode involveringer én-mot-én, og i perioder som sweeper i beste Neuer-stil.

Selv om Lyn hevet seg flere hakk etter pause var det Ullern som stod for omgangens eneste mål også her. Igjen fikk vi en klarering under pari fra Lyn, ballen ble spilt direkte inn i feltet igjen, og en Ullern-spiller dunket ballen i mål fra få meters hold til 2-0.

Alt i alt ble det for lavt tempo fra Lyn i dagens kamp, dog med en håndfull lysglimt underveis. Spesielt morsomt var det å se Eirik Haugstad i Lyn-drakt igjen! Skuffelse over resultatet til tross, ble det en nyttig gjennomkjøring for Lyn før neste helgs oppgjør mot Follo, og en liten lærepenge gutta kan ta med inn i treningen frem mot seriestart.

Ullern - Lyn 2-0

Mål:
1-0 Ullern (15)
2-0 Ullern (79)

Lyn (3-4-3): Orhan Simsek - Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Emil Borkø - Julian Veen Uldal, Marius Østvold, Henrik Lehne Olsen, Johannes Johannessen - Felix Boe-Tangen, Anwar Pellegrino, Rasmus Gjemmestad

Bytter:
Amadou Koulibaly Conde <> Emil Borkø (46. min)
Athit Berg <> Henrik Lehne Olsen (46. min)
Jonas-Aleksander Bakken <> Anwar Pellegrino (46. min)
Eirik Haugstad <> Felix Boe-Tangen (46. min)
Joakim Pedersen Strand <> Benjamin Nessjø Nyheim (66. min)
Adil Zahid <> Marius Østvold (77. min)
Chima <> Rasmus Gjemmestad (77. min)
Vegard Egeland