Nykommere herjet mot Follo

Lyn fortsetter å imponere på Kringsjå, og fulgte opp 7 mål mot Ready med 5 mot Follo. Farligst foran mål var en (nesten) to meter høy nykommer.

Follo har vært gjennom en tøff tid, noe alle i Lyn kan ha medfølelse med. Heldigvis ser klubben ut til å ha kommet seg ut av det økonomiske uføret uten varige konsekvenser, men mange spillere har forsvunnet, og i år starter Follo nesten fra scratch i 3. divisjon.

Da ble også Lyn i tøffeste laget som motstander. Hjemmelaget gikk aggressivt ut, og viste tydelig at innsatsen i Ullern-kampen var unntaket heller enn regelen. Tre minutter var spilt da gjestene skapte første sjanse ved å heade ballen over egen keeper, litt for svakt til å gi tidlig scoring.

Lyn fulgte opp med to sjanser ved Rune Isaksen og Jonas Aleksander Bakken. Den 196 cm høye storscoreren fra Ski signerte for Lyn tidligere denne uken, og hadde tydeligvis bestemt seg for å vise hvorfor i dag. Kvarteret var fullført da Benjamin Nessjø Nyheim spilte ut til Adil Zahid på høyre kant. Juniorspilleren viste fart i bakrom, slo hardt og lavt inn foran mål, der Bakken styrte ballen inn til 1-0.

Så langt i vinter har Bakken vist en enestående evne til å havne i riktig posisjon, og når vi vet hvor mye han har scoret i 4. divisjon er det bare et spørsmål om tid før målene renner inn i 3. også.

Først skulle imidlertid Follo utligne. Den var mot spillets gang, men uhyre effektiv. Lyns høye forsvarsledd mistet ballen, Follo satte umiddelbart fart og kontret inn 1-1 på sin første mulighet.

Men Lyn hadde såvidt begynt. Halvtimen var spilt da Bakken kom rundt på kant og spilte inn til Anwar Pellegrino, som fikk stoppet ballen og skutt over mål. Ti minutter senere fant Athit Berg samme Bakken. Denne gang gikk pasningen gjennom hele feltet, og på bakre stolpe stod Julian Veen Uldal totalt upresset. Fra tre-fire meter kunne kantspilleren pirke 2-1 i det åpne målet.

Follo kom bedre inn i omgangen, men det var likevel ikke ufortjent at Lyn fikk et tredje før pause. Dristig spill i eget forsvar straffet seg for gjestene da Jonas Bakken stjal en pasning fra keeper, før han uselvisk spilte til Anwar Pellegrino som plasserte ballen i nettet fra kloss hold til 3-1.

Lekent mål etter pause
Flere spillere viste seg frem med positivt fortegn i dag, men dagens største prestasjon stod en annen nykommer for. Marius Østvold har vært lenge ute med skade, men viser allerede tegn til storhet på midtbanen. Ti minutter inn i andre omgang ble han spilt fri av Athit Berg på 20 meter. Med et fulltallig Follo-forsvar mellom seg og mål skjøt Østvold fart, og da han ga fra seg ballen var forsvaret bak ham og Adil Zahid i perfekt posisjon. Zahid gjorde ingen feil, og økte til 4-1.

Det var likevel ikke enveiskjøring på Kringsjå. Follo presset bra i perioder, og fikk en scoring annullert for offside før de sørget for redusering. Målet kom nesten ut av ingenting, og var av typen Lyn nok må luke bort før alvoret starter. Fra venstre side ble ballen spilt inn foran mål, der en Follo-spiller var helt alene og kunne sette inn 4-2.

Adil Zahid kom nærmest for Lyn den siste halvtimen, med et fint raid og påfølgende skudd til corner. Men mot slutten var det Follo som ville mest, og da sluttresultatet ble fastsatt var det med god hjelp av nettopp dem. Anwar Pellegrino får kudos for å presse høyt mot et lag som spilte på høy risiko i eget forsvar, resultatet ble et helt unødvendig selvmål og 5-2 på Kringsjå.

At det varierer i mars skal vi ikke legge for mye vekt på. Lyn fortsetter å vise gode takter, neste helg venter langt tøffere motstand i KFUM på Ekeberg. Mer om den kampen leser du på lyn1896.no før helgen kommer!

Lyn - Follo 5-2

Mål:
1-0 Jonas Bakken (16)
1-1 Follo (26)
2-1 Julian Veen Uldal (38)
3-1 Anwar Pellegrino (45)
4-1 Adil Zahid (53)
4-2 Follo (61)
5-2 Selvmål (83)

Lyn (3-4-3): Elias Theophilakis - Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Koulibaly Conde - Julian Veen Uldal, Rune Isaksen, Marius Østvold, Athit Berg - Adil Zahid, Anwar Pellegrino, Jonas Bakken

Bytter:
Henrik Lehne Olsen <> Rune Isaksen (46. min)
Jokim Pedersen Strand <> Amadou Koulibaly Conde (63. min)
Johannes Johannessen <> Julian Veen Uldal (63. min)
Bjarte Hovland <> Jonas Bakken (63. min)
Emil Borkø <> Adil Zahid (72. min)
Vegard Egeland