Storseier i bursdagsfest

IMG_20180303_142328.jpg

Om du noen gang skal skrive en krimroman, vil sibirkulde på Kringsjå være mer troverdig som mordvåpen enn åsted. Dagens 122-årsdag ble av den hyggelige sorten, i hvert fall for de som forlot anlegget med positiv kjernetemperatur.

Lyn tar ingen sjanser med småskadde eller -syke spillere, men mønstret en sterk ellever fra start, kanskje ikke så langt unna den vi får se i første seriekamp om halvannen måned. Og det tok ikke mer enn 40 sekunder før første ball satt i nettet.

Hjemmelaget spilte opp langs sin høyre kant. Felix Boe-Tangen førte ball til dødlinja og slo 45 grader mot fjorårets toppscorer Anwar Pellegrino. Avslutningen satt kontant i nettet, og 1-0 til Lyn.

Knapt fem minutter senere ble ledelsen doblet. Oskar Martinus Hansen ledet an på venstre side denne gangen, og fant Rasmus Gjemmestad på 16 meter. Med en fin flikk ble ballen sendt videre til Anwar Pellegrino, som lurte 2-0 i nettet bak tidligere Lyn-keeper Ulrik Rygg.

Og før ti minutter var spilt hadde Pellegrino registrert sitt hat trick. Denne gang var vi tilbake på høyre side, og igjen var det Felix Boe-Tangen som fant tremålsscoreren foran mål.

Men Lyn var ikke ferdige. 25 minutter var spilt da Oskar Martinus Hansen skar inn fra venstre kant og ble lagt i bakken. Dommeren hadde kanskje fått med seg at dette var Lyns bursdag, for litt billig var nok straffen, men Rune Isaksen har ikke for vane å takke nei til den slags. Midtbanespilleren sendte keeper feil vei og økte til 4-0.

Ready fikk nesten ti minutters pause før fire ble fem. Denne begynte på venstre kant, men i et overfylt felt avsluttet Lyn seg mer og mer mot høyre. På det som må ha vært den femte eller sjette avslutningen fant Johannes Johannessen nettmaskene, og 5-0 til Lyn.

Og få minutter etter ble pauseresultatet fastsatt. Rune Isaksen testet skuddfoten fra skrått hold, og overrasket Ulrik Rygg i Ready-målet. 6-0 ble pauseresultatet på Kringsjå.

6-0 kan ikke engang sies å ha vært spesielt flatterende. En gnistrende god første omgang fra Lyn, som fikk nesten alt til å stemme på egen festdag.

Tammere andre omgang
Lyn hadde gjort første bytte alt før pause, og lot syv mann til bli igjen i garderoben etter pause. Blant innbytterne var 15 år gamle Mikkel Tveiten, som senere samme dag signerte sin første a-lagskontrakt med Lyn!

De nye spillerne viste hvor god bredden er i a-stallen, men gjestene klarte å utnytte en litt vanskelig overgangsfase.

Fem minutter var spilt av omgangen da Finn Badou Jor fikk bakrommet for seg selv. Den store vennlige kjempen scoret 11 for Lyn før overgangen til Ready, i dag ble det en nettkjenning mot gamle lagkamerater.

Vi nærmet oss timen da kampens siste scoring ble servert. Juniorspiller Adil Zahid la godt inn fra venstre. Foran mål var Joakim Pedersen Strand sterkest, og med et hardt hodestøt sørget han for 7-1.

At målene uteble resten av kampen skyldes kanskje mest tilfeldigheter. Begge lag hadde avslutninger i tverrligger, og Lyn viste flere gode kombinasjoner offensivt. 20 spillere fikk vist seg frem, blant dem et par unggutter vi håper å se mer til i 2018.

Dagens kamp ble nok simpelthen for tøff for et ungt Ready-mannskap, men vi klager ikke på mange mål i egen bursdagsfest! Det skal også sies at Lyn leverte en nesten perfekt første omgang. Det er lenge til seriestart, og enda lenger til serieinnspurten, men dette lover godt!

Nå lar vi solen gjøre det den gjør best en uke til, så blir det ny treningskamp mot Ullern neste lørdag.

Vi gratulerer med dagen!

Lyn - Ready 7-1

Mål:
1-0 Anwar Pellegrino (1)
2-0 Anwar Pellegrino (7)
3-0 Anwar Pellegrino (9)
4-0 Rune Isaksen (25, str)
5-0 Johannes Johannessen (33)
6-0 Rune Isaksen (36)
6-1 Finn Badou Jor (50)
7-1 Joakim Pedersen Strand (59)

Lyn 1. omg (3-4-3): Orhan Simsek - Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Emil Borkø - Johannes Johannessen, Marius Østvold, Rune Isaksen, Oskar Martinus Hansen - Felix Boe-Tangen, Anwar Pellegrino, Rasmus Gjemmestad

Lyn 2. omg (3-4-3): Christian Kjellsby - Joakim Pedersen Strand, Anders Lübeck, Martin Gundersen - Julian Veen Uldal, Johannes Johannessen, Athit Berg, Mikkel Tveiten - Adil Zahid, Jonas Bakken, Bjarte Hovland
Vegard Egeland