Disse kan du se på søndag!

orhan.jpg

Søndag 15:00 starter årets 3. divisjon hjemme mot Melbo. Grunnet en vanskelig vinter spilles kampen på KFUM-Arena på Ekeberg, der vi satser på en drømmestart både på og utenfor banen.

Ødegaards utvalgte går normalt ut i 3-4-3-formasjon. Mange av spillerne er de samme, men det blir også noen nye fjes for de som ikke har hengt på Kringsjå i vinter. Her følger en liten jukselapp, så vet du hvem du skal heie på når søndagens avspark er tatt.

(Vi gjør, for ordens skyld, oppmerksom på at vurderinger er gjort av redaksjonen basert på vinterens treningskamper, ikke av trenerteamet.)

Keeper

Mellom stengene er nykommer Orhan Simsek årets førstevalg. Den tidligere Lyn-junioren er tilbake etter flere år i KFUM, der han blant annet var med på å rykke opp til 1. divisjon.

Utfordrerne heter Christian Kjellsby og Tinius Klausen, to talentfulle keepere som er tatt opp fra juniorlaget. I kulissene finner vi også klubblegende Thomas Sandsør, som alltid stiller opp om behovet melder seg.

Forsvar

I den bakre treeren vil du garantert kjenne igjen gutta som starter. Benjamin Nessjø Nyheim rager høyest i midten, slik han har gjort de siste tre årene. Denne sesongen får han med seg Anders Lübeck fra første kamp, og det er ikke mange som blir viktigere for årets Lyn-lag enn de to.

Den tredje plassen er det kamp om. Jordfreser og publikumsfavoritt Emil Borkø er endelig tilbake fra skade, nå omskolert til stopper. Joakim Pedersen Strand går inn i sin syvende sesong som Lyn-spiller, han vil garantert kjempe om en plass som stopper eller kant. Amadou Koulibaly Conde var blant de faste i fjor, og er en spiller som alltid gir 100% når han er på banen.

Back / kant

Johannes Johannessen spilte samtlige kamper i fjor, og er et opplagt alternativ på begge kanter. Her blir også to av fjorårets sommersigneringer viktige. Julian Veen Uldal og Oskar Hansen har fått en god treningsvinter med resten av gutta, nå er de klare kandidater til faste plasser på vingbacken.

Bjarte Hovland og Athit Berg er alternativer i flere posisjoner, blant annet med kamper på kant i vinter. Her finner vi også en av stallens mest spennende spillere. Mikkel Tveiten er bare 15 år gammel, men G16-landslagsspilleren har både startet kamper og kommet inn i vinter.

Midtbane

Det er umulig å ha sett Lyn de siste årene uten å kjenne Rune Isaksen. Med 29 mål på 56 kamper på midten er nordlendingen et opplagt førstevalg.

Med seg får han trolig en av to nykommere. Lyn-supporter Marius Østvold kommer fra Stabæk, der to uheldige skader spolerte gjennombrudd for a-laget. Østvold har vist lovende takter i vinter, og vil bli bedre og bedre for hver kamp. Henrik Lehne Olsen har kommet fra Brumunddal, og bidrar med muskler på midten, senest da han herjet mot gamle lagkamerater i generalprøven.

Et spennende alternativ på midten er Adil Zahid, som ble tatt opp fra juniorlaget i vinter. Han kan brukes på midten eller høyere i banen, og har potensial til å bli årets store gjennombrudd.

Angrep

På topp har Ødegaard testet flere av spillerne som både spisser og kanter i vinter. Fasiten har vist at det er mange som trives godt i begge roller.

Fjorårets toppscorer Anwar Pellegrino skal bøtte inn mål også i 2018. Mange er spent på å se Eirik Haugstad, som er tilbake i Lyn etter flere år i eliteserie og 1. divisjon. For øyeblikket er det usikkert om han blir spilleklar til seriestart, men Haugstad, som er en av fotballnorges raskeste, blir garantert spennende å følge på kanten.

Rasmus Gjemmestad mister serieåpningen grunnet skade, men fra Kringsjå meldes det at fjorårets nykommer har tatt store steg i vinter. Unge Felix Boe-Tangen har scoret jevnlig siden debuten i 2016 og vil krige til seg spilletid også i år. Men det er to nykommere som presser på for en plass i elleveren.

Jonas Aleksander Bakken har scoret enormt mange mål for Ski i 4. divisjon, og den to meter høye spissen har vist målteft også for Lyn i vinter, og er både en iskald avslutter og en god tilrettelegger. Sistemann på topp heter Chimaobi Ifeanyichukwu Ifejilika, men vi håper på forståelse for at han stort sett vil gå under navnet "Chima" på lyn1896.no. Spissen kom fra Korsvoll før årets sesong, og har vist fart, fysikk og målteft i vinter.

Med så mange solide alternativer er det utfordrende for trener Ødegaard å ta ut de elleve som skal spille hver uke, og også hvilke spillere som gjør seg fortjent til en plass på benken.

Det som er helt sikkert, er at Lyn har en slagkraftig tropp klar til årets sesong!

Vegard Egeland